Šta je novo?

Pitanje sincMaster 214t

DUNCHECK

Slavan
Učlanjen(a)
19.10.2007
Poena
304
Zasto je Samsung sincmaster 214t toliko skuplji u odnosu na ostale 21, cak premasuje cene i nekih 22 inchnih monitora?

Zato sto:
1. 214T je PVA panel, a vecina 22" je TN+film
2. 214T je standardni panel sa odnosom 4:3 i rezolucijom 1600x1200 pa tako ima veci broj pixela od 22" wide panela (1680x1050)
3. Kvalitet panela
4. Ima jos razloga, ali nisu bitni

Jel neko radio nesto ozbiljno na ovom monitoru (grficki dizajn recimo)?
Iskustva iz prve ruke?

1. 215TW je S-PVA panel, a velika vecina 20-22" je TN+film
2. 215TW ima sve živo od ulaza (VGA, DVI, composite, SVHS, HDMI, component)
3. Kvalitet prikaza, boje, uglovi gledanja, ...

Imao sam ranije dobar TN film LCD, pa sam pre nekih 6-7 meseci prešao na 215TW. Povratka na TN nema ko jednom "oseti" SPVA. Košta, ali ako se iole bavite obradom slika ili provodite puno vremena pred ekranom, razlika u ceni itekako vredi.

Evo još jedan review:
http://www.bit-tech.net/hardware/2006/07/07/samsung_syncmaster_215tw/1

Poslednja izmena:
1. 215TW je S-PVA panel, a velika vecina 20-22" je TN+film
2. 215TW ima sve živo od ulaza (VGA, DVI, composite, SVHS, HDMI, component)
3. Kvalitet prikaza, boje, uglovi gledanja, ...

Imao sam ranije dobar TN film LCD, pa sam pre nekih 6-7 meseci prešao na 215TW. Povratka na TN nema ko jednom "oseti" SPVA. Košta, ali ako se iole bavite obradom slika ili provodite puno vremena pred ekranom, razlika u ceni itekako vredi.

Evo još jedan review:
http://www.bit-tech.net/hardware/2006/07/07/samsung_syncmaster_215tw/1

To sam hteo da cujem. Bavim se pripremom za stampom i boje su mi jako bitne, sada imam Phillips 109P4 CRT i jos nisam nasao dobrog LCD koji moze da ga zameni, a hocu wide, necu da uzimam 971P.

Jel zna neko gde kod nas moze da se nabavi i kolika je cena ?

tesko ces ga nachi, ja sam zvao sve zivo i niko ga chak ni ne naruchuje ... odluchio sam da ushtekam josh para i da spiskam sve na dell 24 ....

ako izrovarish nesto, pusti poruku

tesko ces ga nachi, ja sam zvao sve zivo i niko ga chak ni ne naruchuje ... odluchio sam da ushtekam josh para i da spiskam sve na dell 24 ....

ako izrovarish nesto, pusti poruku
Pozoveš direktno distributera i pitaš.;)
Možda može da se poruči.

To sam hteo da cujem. Bavim se pripremom za stampom i boje su mi jako bitne, sada imam Phillips 109P4 CRT i jos nisam nasao dobrog LCD koji moze da ga zameni, a hocu wide, necu da uzimam 971P.

Ako se time profesionalno baviš, tj. živiš od toga, onda moja preporuka za Samsung 245T ili Dell 2407-HC. Samsung 215TW je dobar, ali ovi su još bolji od 215TW za datu primenu, taman koliko je 215TW bolji od prosečnog TN monitora... Naravno, veći su (24" naspram 21") i više koštaju, pa se negde mora preseći... :(

P.S. Ne zaboravi na kalibraciju. Najbolje ja da od nekog pozajmiš (uz odgovarajuču naknadu) neki SpyderPro

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno