Šta je novo?

Pitanje oko U torrent-a

petar.ostoja

Cenjen
Učlanjen(a)
08.08.2012
Poena
170
Imam U torrent v: 1.8.4 vec godinama, noviji nisam (niti bih) instalirao jer se ponekad desavaju BSOD-ovi, no to je nebitno. Pitanje glasi, kako da odredim prioritet u download speed?
Tacnije, skida mi recimo dva fajla, jedan moze da ide max speed (tj koliko dozvolava brzina neta) a drugi recimo 60kb/s. Kako da odredim da drugi fajl ima prioritet tj da nastavlja da skida datom brzinom, a download brzina prvog (koji dozvoljava max) da bude zavisna od drugog fajla tj manja od maximuma za brzinu od 60kb/s (u ovom primeru). Da li je ovo moguce postaviti i kako u samom programu?

Imam U torrent v: 1.8.4 vec godinama, noviji nisam (niti bih) instalirao jer se ponekad desavaju BSOD-ovi, no to je nebitno. Pitanje glasi, kako da odredim prioritet u download speed?
Tacnije, skida mi recimo dva fajla, jedan moze da ide max speed (tj koliko dozvolava brzina neta) a drugi recimo 60kb/s. Kako da odredim da drugi fajl ima prioritet tj da nastavlja da skida datom brzinom, a download brzina prvog (koji dozvoljava max) da bude zavisna od drugog fajla tj manja od maximuma za brzinu od 60kb/s (u ovom primeru). Da li je ovo moguce postaviti i kako u samom programu?

Ne znam da li stara verzija ima, ali ides desni klik na torrent, ides pod Bandwidth Allocation, i tu namestis ili prioritet ili brzinu.

Brzina je vec na unlimited, a prioritet sam promenio sa normal na high. Je'l ce da radi ovo sto sam gore naveo?

Pa trebalo bi, ja ga koristim vec godinama i nikad mi to problem napravilo nije

Imam i ja jedno pitanje: Šta treba da uradim da bi mi prošao port test, i da li je to neki realan problem? U svim kombinacijama prijavljuje "port is not open, you are still able to download" ali je zeleno. Na wireless-u sam, mikrotik ruter i port sam forwardovao, online check kaže da je open (ali samo dok utorrent radi).

E, i meni se isto dešava i na ADSL-u gde je port forwardovan i na kablu gde imam samo modem, upload ide normalno i "konektabilan" sam na svim trackerima, tako da mislim da ne mora da se obraća pažnja na to ako sve radi dobro.

Neće port da stoji nonstop otvoren, već ruter mora dobiti zahtev od neke aplikacije da mu treba taj i taj port. Ti mu otvaranjem istog daješ mogućnost da ga koristi, bez smaranja da je port zatvoren i da nećeš biti konektabilan prema svima.

Najlakše ti je da proveriš da l' imaš zelenu kvačicu u donjem desnom uglu uTorrent prozora. Ako imaš, sve je ok. Verujem da si znao ovo, al' da utvrdimo gradivo. :p

Poslednja izmena:
Pa trebalo bi, ja ga koristim vec godinama i nikad mi to problem napravilo nije

Nista se ne desava kada stavim visok (nizak) prioritet. Samo nasumice daje nekih 85%-90% brzine jednom fajlu a ostatak drugom. Ni download limit mi ne pomaze.
Ovo mi prosto treba jer skidam fajl koji ima maximalnu brzinu od ~70kb/s, a hocu da iskoristim preostali potencijal downloada drugih fajlova koji mogu da idu znacajno vecom brzinom. A ako ga pustim po default-u da ide, ovaj sporohodajuci fajl mi se spusti na ~10ak kb/s, pa mu treba vecnost da ga skine. Zna li neko kako da upravljam prioritetom u raspodeli brzine neta izmedju samih torrent fajlova?

Nista se ne desava kada stavim visok (nizak) prioritet. Samo nasumice daje nekih 85%-90% brzine jednom fajlu a ostatak drugom. Ni download limit mi ne pomaze.
Ovo mi prosto treba jer skidam fajl koji ima maximalnu brzinu od ~70kb/s, a hocu da iskoristim preostali potencijal downloada drugih fajlova koji mogu da idu znacajno vecom brzinom. A ako ga pustim po default-u da ide, ovaj sporohodajuci fajl mi se spusti na ~10ak kb/s, pa mu treba vecnost da ga skine. Zna li neko kako da upravljam prioritetom u raspodeli brzine neta izmedju samih torrent fajlova?

To kako sam ti rekao. Probaj neku drugu verziju ako ne radi na toj.
Ali to ti je kako se kontrolise, drugo imas za konkretnu maksimalnu briznu po torrent-u, a ne samo po prioritetu.

Ma samo tom drugom fajlu koji puca full ogranici brzinu iliti umanji za 70kb/s.

Novije verzije imaju Grained File Priorities od 1-15 , sto veci broj to veci prioritet pri skidanju ;)

Sve se nesto dvoumim za te nove verzije, jer su mi ranije pravile plave ekrane tkz BSOD-ove. Ako ima predlog, sigurne i pouzdane verzije koja radi na W8.1 i mojom masinom

Probaj zadnju, neka koja radi odlično kod nekoga kod drugoga radi loše, bez probe ništa.

Ajd kad vec svi svasta pitaju da i ja pitam...
Naime imao sam do juce 1.7.7 verziju kao poslednju stabilnu verziju pre onih malo bagovitih iz 1 pa i 2 verzija, ali od pre neki dan je poceo "waiting to log on" da me zeza unedogled, prvo su pomagala brisanja "DHT.old" ali od juce nisu, pa sam presao na najnoviju verziju sa sajta... I razocarao se!!

Aj sto je estetski ruzna, prazne povrsine ogromne a font sitan, novi torrent kad treba da ubacim skoro ceo desktop mi zauzme ona glupost za svojstva i lokaciju, ali ovi oglasi su preterani!
E sad nasao sam naravno kako da se pogase u toolbarovima, ali izgleda da onaj ogroman 10x10cm levo za Utorrent Plus upgrade ne moze nikako, pa me zanima koje je to zadnja verzija bila pre nego sto su uvedeni bilo kakvi oglasi, ukljucujuci i ovaj, Google ne zna!?

Edit: Never mind, i ovo gui.show_plus_upsell treba da se prebaci na false i onda nestane i reklama za upgrade, steta sto stari izgleda izgubio podrsku na DHT-u, a nije imao ni magnet link podrsku, moracu da istrpim odvratni interfejs...

Poslednja izmena:
... ali ovi oglasi su preterani!
E sad nasao sam naravno kako da se pogase u toolbarovima,...

Kako si ih pogasio? Misliš na ovo ili

ui.show_plus_upsell– set to FALSE

offers.left_rail_offer_enabled– set to FALSE

offers.sponsored_torrent_offer_enabled– set to FALSE

gui.show_notorrents_node– set to FALSE

offers.content_offer_autoexec– set to FALSE

Poslednja izmena:
Taj za plus može da se ugasi u opcijama veoma brzo.

ides u postavke pa u bandwidth

tu imas podesavanja za ogranicenje UTP veze to moras da stikliras

utorrent 1.8.2,u njemu sve podesis bez problema,najbolja verzija

Problem je što 1.x.x verzije nisu podržane baš svuda.

Moram da priznam da se pokazalo kao dobar potez sa brzinske strane, ma kako funkcionalno komplikovaniji i estetski ruzniji bio, na 1.7.7 se ne secam kad sam imao preko 3xx nodova, ne verujem da je ikad preslo 400, a sad konstantno fino preko 700, oko 750-ak, to je ono "podrzan svuda"...

Super je utorrent, osim sto svakim pokretanjem nekog downloada, automatski u backgroundu pokusava da se konektuje na maticni site ?
Pustite neki ozbiljniji antispyware program pa pratite sta se desava u pozadini. Ozna sve dozna.

zabrani mu u polisama i rešen problem

Vrh Dno