Šta je novo?

Pitanje oko DDR1 memorije (hitno)

justyce4ever

Slavan
Učlanjen(a)
21.12.2008
Poena
319
Imam stari komp na kome je ubačen 256mb DDR modul, sad hoću da ubacim još jedan od 1gb, zbunilo me je što tamo gde se ubacuju moduli piše 2.5V, isto što i na ovom od 256mb, a na ovom od 1gb piše 1.8V.

Da li smem to da uparujem ili šta?

Unapred zahvalan na pomoći.

Taj memorija koja radi na 1.8V je DDR2 i ne možeš fizički da je ubaciš u DDR1 slot.

Jedino ako na ploči imaš i DDR1 i DDR2 slotove (bilo je nekoliko modela u prelaznom periodu koju su podržavali obe vrste memorija).

Taj memorija koja radi na 1.8V je DDR2 i ne možeš fizički da je ubaciš u DDR1 slot.

Jedino ako na ploči imaš i DDR1 i DDR2 slotove (bilo je nekoliko modela u prelaznom periodu koju su podržavali obe vrste memorija).

WTF DDR 2? Auuu izgleda da me je zaebo lik. E šteta...

Imam matičnu tu-Asus A8N8X-X.
Može li ona da pokrene DDR2?

Proguglaću i sam malo.

EDIT:Izgleda da ne može :(

Poslednja izmena:
Imam matičnu tu-Asus A8N8X-X.
Može li ona da pokrene DDR2?

Proguglaću i sam malo.

EDIT:Izgleda da ne može :(

Mislim da je tvoja plocha A7N8X-X a ne A8N8X-X:D
Ona prima samo DDR1 (184 pinova) a DDR2 ni fizicki ne mozes da uguras u socket za memoriju jer je ona sa 240 pinova.:D:wave:

Naučna fantastika

kao što postoje PCI kartice sa SATA kontolerom za stare matiče, možda postoji i neki kontoler za DDR2 ram ....

Ovo je samo glasno razmišljanje :)

Inspirisan vranom ;)

Poslednja izmena:
Naučna fantastika

kao što postoje PCI kartice sa SATA kontolerom za stare matiče, možda postoji i neki kontoler za DDR2 ram ....

Ovo je samo glasno razmišljanje :)

Inspirisan vranom ;)

Sto bi verovatno bilo skuplje nego maticna plocha sa slotom za ddr2:D:-devil-:
kim0
to je ddr na ddr2 , ali da li postoji ddr2 na ddr:-devil-:

Poslednja izmena:
A jes vala :D
Cisto sumnjam da ima, cak je i ovaj jedan jedini. Bilo bi jako zeznuto naterati ddr2 memoriju sa 1,8V da radi na ddr 2,5V. Nije bre to sata adapter :D

A jes vala :D
Cisto sumnjam da ima, cak je i ovaj jedan jedini. Bilo bi jako zeznuto naterati ddr2 memoriju sa 1,8V da radi na ddr 2,5V. Nije bre to sata adapter :D

A zbog tih 1,8 V sam i pitao:-devil-: Klokovalo bi se ko ludo na 2,5V:-devil-:

Ja uspeo nekako da "uglavim" (ali bukvalno!) DDR2 memaru u lap top koji je primao DDR2 :eyebrows::smoke:

P.S. naravno da nije radilo :-devil-:

Bilo bi chudo da jeste:-devil-: A jel posle hteo sa ddr1?

Vrh Dno