GoranM
Čuven
- Učlanjen(a)
- 15.12.2001
- Poena
- 945
Dakle situacija je sledeca, cooleri 80mm rade na 12V i imaju 2800rpm ( tako je deklarisano), a meni je potrebno da rade na 3500-4500rpm (otprilike), sto je po meni izvodljivo podizanjem napona. Mislio sam da im dam napon od 18V ( to je oko 4200rpm), pa da onda potenciometrom mogu lepo da ga smanjujem i do 12V ako treba. Jedina nepoznata u svemu je zivotni vek ventilatora od 12V pri radu na 18V, dakle koliki je. Da li se meri satima, danima, mesecima ( ne verujem i godinama), redovno bih cistio iste, podmazivao ( mislio sam odmah dok su jos novi da ih podmazem, znam da stede na ulju) i tako to, posto mi nije frka, ne mrzi me.
E sad da li je neko ovako nesto vec radio, ako jeste neka iznese svoja iskustva. Ostali molim lepo bez upadica, pogotovu oni sto ne vole buku, molim da se suzdrzite. Zanam da ce biti tesko ali... :smackbum:
Ajd pozdrav svima!
E sad da li je neko ovako nesto vec radio, ako jeste neka iznese svoja iskustva. Ostali molim lepo bez upadica, pogotovu oni sto ne vole buku, molim da se suzdrzite. Zanam da ce biti tesko ali... :smackbum:
Ajd pozdrav svima!