Šta je novo?

Pitanje oko Apple naloga, Google News, App sideloading i razvoj aplikacija

Solesoslav

Čuven
Učlanjen(a)
20.05.2008
Poena
505
Izvinjavam se ako je vec bilo diskusije na ovu temu, kratkom pretragom nisam uspeo da pronadjem.

Imam Apple nalog koji se vodi na Srbiju, medjutim na njemu ne mogu da koristim Google News(ni Apple News) aplikaciju, a primetio sam da sem Web Browser-a, ovo sam najvise koristio na starom android telefonu.

Takodje, hteo bih da imam mogucnost da sideload-ujem applikacije, sto koliko mi se cini ce moci samo za drzave u EU.

Dodatna zackoljica jeste sto se bavim razvojem mobilnih aplikacija sa strane i treba mi nalog na kome bi mogao da bez problema publishujem svoje aplikacije.

Kako najbolje da resim ovaj problem? Imam sestru koja zivi u Nemackoj i prijatelja koji zivi u Hrvatskoj. Da li da promenim adresu na jednu od te 2(Nemacka ili Hrvatska) ili je mozda bolje napraviti totalno nov nalog sa tim adresama, a da drzim ovaj trenutni u rezervi i samo da ga koristim za razvoj? Da li rizikujem da me Apple banuje kao developera ako budem imao 2 naloga sa razlicitim adresama?

Uvek najbolje novi nalog, ali time rešavaš jedino deo problema pošto za sideloading moraš da imaš nalog koji je na neku od zemalja EU i fizički moraš da budeš u nekoj od njih, gledaju navodno fizičku lokaciju i ne zaobilaziš te restrikcije VPN-om. Kad izađeš iz EU, a imaš neku sideload-onovanu (kako ovo zvuči 😁), ona ti radi još određen broj dana. Proveravaju region koji je podešen na telefonu.

Za sve vezano oko developer naloga, moraš da čekaš nekog ko se time bavi 😃

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno