Šta je novo?

Pitanje o DVD regionima

kibob

Čuven
Učlanjen(a)
12.03.2003
Poena
619
Imam par pitanja u vezi DVD-a.
Uzeo sam skoro Pioneer DVD 120s i mogu reci da radi fantasticno. RPC1 je tako da je koliko sam ja cuo otkljucan
tj pusta sve regione. E sad sledi ono pitanje : zasto se onda u device manageru pod DVD/CD drives kad kliknem na pionner
pod DVD Region javlja informacija da je dozvoljena jos samo jedna promena regiona od 5. Gledao sam samo jedan DVD i to Gladioator za americko trziste valjda
region 1 . Mada po instalaciji DVD region killera broj se sa pet smanjio na 2 a po pustanju filma na 1.(sve automatski)
Sta se desava kad vise ne bude mogao da se menja region tj kad vise ne bude preostalih promena. Da li onda
Windows zakljucava na tu zonu iako je drajv otkljucan. Da li postoji neki program koji to resava.
Molio bih vas da mi malo pojasnite neke stvari na ovu temu jer sam strasno svez u ovome.

da li si enable-ovao dvd region killer (da li ti je ikonica u tray-ju crvena ili plavicasta--treba da bude enable dvd region killer ukljucen,a pri instalacije se on ne ukljucuje sam vec rucno.....i jesi li proverio check drive regions (u dvd region killeru)????

Proveri malo..

Pa iskreno nije mi se pojavila nikakva ikona u tray-u iako znam da bi trebala.Nesto se cudno desava posle instalacije tog kilera. Ne mogu nikako da pozovem program.

Pa,pazi,dok ne resis taj problem,nemoj da gledas vise dvd,da ga nebi zakljucao....
Probaj neki drugi program (npr. dvd genie,mada ces morati rucno da menjas regije,a dvd r.k. sve radi automatski),ili reinstaliraj dvd region killer......trebao bi da se pojavi mali globus u tray-u.....evo ti i konkretan screen image.....

Hvala na trudu ali probao sam jedno tri puta i nije uspelo(mozda pogresna verzija ili sl.) ali sam uspeo preko DVD Genia da obrisem iz registry-a Windowsa tako da sada opet imam dve promene. Ma valjda ce sve ovo sljakati OK malo cu i da prevrnem po netu.

Region Free program resava sve tvoje probleme. Taj program ne mari za regione!!!

Laza je napisao(la):
Region Free program resava sve tvoje probleme. Taj program ne mari za regione!!!

Daj molim te neki link za njega.

ili jednostavno flash-uj DVD, i razbij mu zastitu

Evo link za dvd region free http://www.dvdidle.com/ Javi mi na mail ako imas problema.

Cak i ako flesujes dvd imaces problema sa zastitom zato sto postoji unutrasnja zastita u svakom programu (resava se dvd geniem, killerom i sl) i zastita u samom windowsu (2 ili 3 promene regiona - takodje se resava istim programima). Tako da je dvdregionfree najbolje resenje jer ne zna za bilo kakvu zastitu.

Zabranjen je razgovor o krekovima na forumu, a uz to i nemam ga.

Crni je napisao(la):
AnyDVD zamenjuje i RegionFree i DVDIdle ;), pa ako mozete trazite to...

Takodje preporuka za AnyDVD, po meni je bolji od DVDIdle/RegionFree-a.

Nemojte traziti crackove ili serial brojeve, dobijace se zuti kartoni za takvo nepostovanje pravila.

jaksa je napisao(la):
Nemojte traziti crackove ili serial brojeve, dobijace se zuti kartoni za takvo nepostovanje pravila.

OK. Nema problema.
Pozdrav

Nazad
Vrh Dno