Šta je novo?

[Pitanje] ISP - Nis

TuDoBlizu

Zapažen
Učlanjen(a)
28.10.2024
Poena
1
Pozdrav,
Kao sto naslov kaze imam pitanja vezana za ISP u Nisu. Istice mi ugovor sa SBB-om pa me interesuje kakva je situacija sa druge strane, MTS, Yettel itd.
Najpre mi treba internet za igrice tipa LoL i CS jer se ping na SSB-u drzi na 50-60 i ne mrda. Zvao sam SBB i rekli mi da nema sanse da mi uvedu optiku ali zato Yettel, i pretpostavljam MTS, moze pa me interesuje kakvo je vase iskustvo sa Yettel-om u tom pogledu: ping, stabilnost, brzina itd.

Hvala na odgovorima :)

Zdravo, što se tiče MTS-a i njihovog interneta nikad nisam imao neki prekid i slično, kad god sam merio brzinu bila je bas blizu one koja stoji u ugovoru. Nisam neki gejmer ali nikad nisam imao problema sa njihovim internetom, yettel koristi njihovu infrastrukturu tako da verujem da je ista priča što se interneta tiče ali mislim da sam ovde čitao da je par ljudi sa foruma imalo problema sa njihovom televizijom. Ako ti je potrebno imam broj agenta MTS-a.
Pozdrav

MTS, YuNet ili NiNet.

Ili ExeNet (imaju i dalje valjda svoju poslovnicu iz nekog glupog razloga, iako su deo MTSa), najpouzdanija optika u Nisu, AKO JE VEC IMA (ne uvode vise do zgrada, znaci samo gde vec postoji infrastruktura pa da se uvede u stan/kucu od blizu). ExeNet paketu su sada Supernova paketi, ali je infrastruktura druga!
Mada ovo vazi maltene za sve - ako nema infrastrukture vec, mozes se slikati u skorije vreme.. cak ni MTS ne znam da uvodi optiku, jer oni imaju ogromnu pokrivenost kablovskom u Nisu (kupili su Kopernikus i ExeNet), pa im se ne isplati da uvode MTS optiku, nego samo gde je jedina opcija MTS VDSL uvode izgleda.

@alfaunits od decembra integrisu i NetNet optiku u Supernovu, pa ce pokrivenost biti jos nesto bolja sto se tice Supernove preko optike.

To uopste nije dobro, po meni... jer recimo imali smo Exenet 100/40 (sto je milina) za neku sicu..sada moramo uzeti pakete da bi imali slican net, i vise placamo cak i sa 50% popusta 24m :(

kakvo je vase iskustvo sa Yettel-om u tom pogledu: ping, stabilnost, brzina itd.
Ne igramo se preko net-a, za opštu upotrebu Yettel je OK što se tiče stabilnosti i brzine.
Ako ti je za igranje bitna javna IP adresa, onda Yettel samo ako je dokupiš za nekih 500din mesečno.
MTS i YUnet bi trebali da daju javnu po defaultu.

У згради смо имали ехе нет, иако је био део мтс понудили су да нам окрече цео улаз да уђе мтс оптика. Пристали смо.

Nisam spomenuo ExeNet bas zbog toga sto je pod SN, sad po defaultu ide CG NAT. (valjda?)

Nazad
Vrh Dno