Šta je novo?

Pitanje i preporuka za telefon: CallerID i Call waiting?!

BigBoy

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
675
Odmah da kazem da su mi usluge ukljucene u telekomu.

Interesuje me da li je moguca situacija. U toku razgovora dobijem jos jedan poziv. U slusalici cujem signal da imam poziv na cekanju i onda pogledam na ekran telefona i vidim ko je na cekanju?! Da li to moze na nekom modelu telefona i na kojem.

Koji bi ste telefon preporucili (CallerID, svetlece tipke, tragac za slusalicu - ne mora interfon). Moze i zicni i bezicni.

BigBoy je napisao(la):
Koji bi ste telefon preporucili (CallerID, svetlece tipke, tragac za slusalicu - ne mora interfon). Moze i zicni i bezicni.
Sto se ovog dela pitanja tice Panasonic kxtcd 500 (nemam aktiviranu uslugu call waiting pa ne mogu da tvrdim sa sigurnoscu da moze i to da odradi)
+ima interfon :D

Poslednja izmena:
Panasonic KX-TCD560. Na staroj sam centrali, pa nemam nikakve usluge (da, 21. vek je *($^%), ali ovaj telefon radi sve zivo - josh samo pa zavija sarme...

BigBoy je napisao(la):
1. Interesuje me da li je moguca situacija. U toku razgovora dobijem jos jedan poziv. U slusalici cujem signal da imam poziv na cekanju i onda pogledam na ekran telefona i vidim ko je na cekanju?! Da li to moze na nekom modelu telefona i na kojem.

2. Koji bi ste telefon preporucili (CallerID, svetlece tipke, tragac za slusalicu - ne mora interfon). Moze i zicni i bezicni.
1. Hm... Vise nemam Call Waiting, ali ako se dobro secam, kad mi je bila aktivna ta usluga, a vec sam razgovarao sa nekim, zvonilo bi i pisalo je nesto kao "incoming call"... Posto mi CW ne treba, isklucio sam to, ali CID i dalje koristim... inace, telefon je bezicni DECT Samsung...

2. meni se jako svidjaju ti Samsung telefoni (oni novi su strava), ali ne znam gde mogu da se kupe...

Hvala svima na odgovorima, a ovo sa Call Waiting cu izgleda morati sam da probam ;) kad kupim fon. Nameracio sam Panasonic XXX210 model (xxx - neka oznaka). Trebalo bi da ima sve sto trazim i oko 4700 dinara je. Ima neko iskustva sa ovom 2xx serijom?

Panasonic deck telefon je zakon
ja imam taj tel i super radi.
Model zavisi od toga koliko si para spreman da izdvojis i gde ga kupujes
:)

Mislim da ako hoces identifikaciju novog dolaznog poziva (znaci vec pricas telefonom) to moras dodatno traziti od telekoma,velika je to zayebavancija...Jedva sam retardima objasnio da prilikom cw mi puca veza tj. ne mogu da prebacujem s jednog na drugi poziv...Fora je bila da moras da uplatis i drzanje veze...

Znaci moguce je imati CallerID poziva na čekanju! E to me je interesovalo. A jel svaki tel (panasonic) moze da ocita taj drugi CID? Mislim nije problem da mi ukljuce u centrali za 15minuta samo moram da znam sta trazim i da sam 100% siguran da mi telefon podrzava.

E pa to ne znam,imam negde tacno kako je skracenica za tu indentifikaciju da ne objasnjavas moronima sta hoces...

Čekajte, polako. :D

Call waiting Caller ID radi lepo na ISDN linijama.

Međutim, nije mi poznato da je Telekom ikada nudio ovu uslugu na običnim analognim (POTS) linijama. Od nekog sam davno čuo da Alcatel centrale ovo podržavaju, ali Telekom to jednostavno nije predvideo kao posebnu uslugu.

Sad, da ne zbunjujemo čoveka. Prole ima ISDN, zar ne? A BigBoy ima običnu liniju? Ako je tako, onda nemojte da dajete čoveku krive informacije. :smoke:

CallWaiting nema veze sa telefonom vec sa centralom

Aktiviranje CallWaiting usluge
Uputstvo
Kratko pritisnuti viljušku telefonskog aparata ili taster FLASH i sačekati prijem tona biranja
Pritisnuti taster *
Ukucati pristupni kod 43
Pritisnuti taster #
Sačekati kontinualni ton potvrde da je prihvaćen broj
Spustiti telefonsku slušalicu

Korišćenje usluge

- Ova usluga omogućava korisniku da u toku razgovora sa jednim sagovornikom (u daljem tekstu osoba A) bude obavešten o pozivu drugog sagovornika (u daljem tekstu osoba B). Korisnik u tom trenutku dobija specijalni ton u slušalici, koji ga upozorava da ima poziv na čekanju, a osoba B dobija signal da telefon kod pozvanog zvoni, a ne signal zauzeća. U tom slučaju mogućnosti korisnika usluge su sledeće:

Da prihvati poziv osobe B, pri čemu osoba A ostaje na čekanju
- Kratko pritisnuti viljušku telefonskog aparata ili taster FLASH i sačekati prijem tona biranja
Pritisnuti taster 2

Da naizmenično stupa u vezu sa osobama A i B
- Kratko pritisnuti viljušku telefonskog aparata ili taster FLASH i sačekati prijem tona biranja
Pritisnuti taster 2

Da raskine vezu sa jednim od sagovornika (A ili B) sa kojim je trenutno u vezi i da nastavi da razgovara sa drugim
- Kratko pritisnuti viljušku telefonskog aparata ili taster FLASH i sačekati prijem tona biranja.
Pritisnuti taster 1
Nakon toga se ostaje u vezi samo sa jednim sagovornikom.

Veza se prekida na klasičan način spuštanjem slušalice.

Ovo o čemu pričamo i te kako ima veze i s centralom (odnosno tipom linije) i s telefonom.

Postoji "običan" Caller ID: neko te zove i telefon ispiše ko je. Potrebno je da je ova usluga uključena u centrali i da telefon može da prepozna signal i ispiše broj. Ovo radi i na običnoj i na ISDN liniji.

Postoji "običan" Call Waiting: dok razgovaraš s nekim, primiš drugi poziv i to se signalizira zvukom u slučalici; nakon toga odgovarajućom kombinacijom tastera možeš da se prebaciš na taj drugi poziv, a ovaj drugi završiš, ili pak da se šaltaš izmađu ta dva poziva. I ovo radi i na običnoj i na ISDN liniji, samo je (opet) potrebno da je ta usluga uključena u centrali, s tim što je na ISDN liniji Call Waiting uključen u pretplatu, ali je neupotrebljiv ako nemaš Call Hold uslugu, a ona se dodatno plaća. Sam telefon ne mora da ima nikakvu podršku za ovu, dovoljan je FLASH taster.

Postoji Call Waiting Caller ID: ispisivanje identifikacija novog poziva dok već razgovaraš s nekim. E, ovu uslugu Telekom ne nudi za obične linije. Na ISDN-u pak radi standardno, ako je dobro konfigurisana centrala. Takođe je potrebno i da telefon podržava ovo, jer se koristi posebna signalizacija. Meni lepo radi na analognom Gigasetu ubodenom u analogni port na ISDN liniji.

mitnick je napisao(la):
Panasonic KX-TCD560. Na staroj sam centrali, pa nemam nikakve usluge (da, 21. vek je *($^%), ali ovaj telefon radi sve zivo - josh samo pa zavija sarme...
Da, a pritom i obozava da mikrofonise sa mojim KX-TCD500! :D:D

balsa: E to je odgovor na pitanje! Ja sam na obicnoj liniji i prema tome to kod mene ne moze (Call Wating Caller ID) :( Ovo ostalo je sve jasno i radi kako treba.

Jedino ne mogu da se prelomim za telefon. Onaj Panasonic 210 model bi mi bas odgovarao ali nema nikakvih opinion o njemu. Ovi 500 modeli su duplo skuplji a ne vidim da su bas 2x bolji?!

Zeleo bih da napomenem nesto sto je mene opako iznerviralo:telefon namenjen americkom trzistu ima drugaciji flash interval u odnosu na nasu telefoniju (ne znam tehnicku pozadinu ovoga,ali tako pise u uputstvu za vecinu telefona,sigurno se neko od clanova ovde bolja razume).Na mom panasonicu je bilo nemoguce prebaciti vezu i zadrzati prvi poziv sve dok pomenuti flash interval nisam namestio na 300 ili 600 nisam siguran.A neiskusno sam kupio drugi tel za 2500din za njihovo trziste sa onom glupom identifikacijom (npr identifikacija za 0111774938 ce biti ispisana kao 1 11 774 938 sto malo smara,barem mene) i naravno nemogucnoscu namestanja flesh intervala tj. nista od dve linije.Znaci,pogledas uputstvo za tel, vidis flash interval i reprogramiras ga odgovarajucim tasterima ako treba.Naravno,postoje aparati kod kojih ovo nije potrebno raditi.Kod nekih je potrebno pritisnuti samo FLASH taster i prebacicete se na drugu liniju,kod nekih FLASH pa broj 1 ili 2...

Evo danas sam kupio model 300 (kolor ekran, 200 mesta u imeniku, CID, srpski meni, night mode...) u Genelu za 6300 dinara.

Sve radi odlicno i na prvu loptu phone deluje ok.

Zasto mi se CID prikazuje posle 2 zvona a ne odmah? Na liniji imam "uradi sam" telefonski preklopnik (ko zna sta je zna). Jel moguce da je do njega? Internet se kaci na 50k kroz taj isti preklopnik.

balsa je napisao(la):
Postoji Call Waiting Caller ID: ispisivanje identifikacija novog poziva dok već razgovaraš s nekim. E, ovu uslugu Telekom ne nudi za obične linije. Na ISDN-u pak radi standardno, ako je dobro konfigurisana centrala. Takođe je potrebno i da telefon podržava ovo, jer se koristi posebna signalizacija. Meni lepo radi na analognom Gigasetu ubodenom u analogni port na ISDN liniji.

Evo ja imam ISDN, karaburmska centrala i ****** su nesto skrljali u istoj, tako da od pre 2 meseca Call Waiting Caller ID je prestao da mi radi. Nemam vise zivaca da zovem i da se preganjam sa tim nepismenim degenericima, koji nikada nisu uspeli ni da mi objasne sta treba da platim da bi mi radio pravi CW, tj. da mi prebacuje vezu sa flash->2. Pitas ih sta treba da uradis/platis/potplatis/prebijes/pretis, sve opcije dolaze u obzir, a ono ispadne da razgovaras sa klonom H. Simpsona. Tehnika narodu!
Elem, da ne bude off topic, od fontelea samo Panasonic 500 dect ili Siemens dect, bilo koji iznad 75 jevreja.

Za ISDN CW sa Flash 1, 2 treba samo da uplatiš Call Hold. Tako je bar bilo ranije a i dalje radi :)

E kakva je bila avantura objasniti likovima sta ja call hold...Na kraju su mi doveli nekog sefa kome sam jedva objasnio sta hocu...

Nazad
Vrh Dno