Ipak sam uspeo da postavim i da radi Ok. A uspeo sam tako sto sam instalirao DW otvorio tu stranicu i ubaccio taj Flash sa menijem. Postavio sam na server i radi. Mada primetio sam da kada sam taj menu ubacio u FP kod je izgledao ovako
[code:1]
<object classid="clsid

27CDB6E-AE6D-11CF-96B8-444553540000" id="ShockwaveFlash1" width="115" height="345">
<param name="_cx" value="5080">
<param name="_cy" value="5080">
<param name="FlashVars" value="-1">
<param name="Movie" value="dog menu.swf">
<param name="Src" value="dog menu.swf">
<param name="WMode" value="Window"> !!!!!!! (umesto ovoga Window ako stavim transparent onda ce se videti pozadina)
<param name="Play" value="-1">
<param name="Loop" value="-1">
<param name="Quality" value="High">
<param name="SAlign" value>
<param name="Menu" value="-1">
<param name="Base" value>
<param name="AllowScriptAccess" value="always">
<param name="Scale" value="ShowAll">
<param name="DeviceFont" value="0">
<param name="EmbedMovie" value="0">
<param name="BGColor" value>
<param name="SWRemote" value>
</object>
[/code:1]
A u DW za isto to kod izgleda ovako (kada desnim dugmetom misa kliknem na taj menu koji se inace nevidi ali je sivo tu gde treba da stoji i ima mali znak Flasha i onda Edit tag)
<object classid="clsid

27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/
shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=4,0,2,0" width="115" height="345">
Kada tu stranicu otvorim u Not padu sem toga ispod ima i nastavak koji izgleda ovako:
<param name="movie" value="Dog.swf">
<param name="quality" value="high">
<param name="menu" value="true"><param name="BGCOLOR" value="#000033">
<embed src="Dog.swf" quality="high" menu="true" pluginspage="http://www.macromedia.com/shockwave/
download/index.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash" type="application/x-shockwave-flash" width="115" height="345" bgcolor="#000033">
</embed>
</object>
<param name="SRC" value="Dog%20menu.swf">
<param name="QUALITY" value="high">
<param name="TYPE" value="application/x-shockwave-flash">
</p>
<p>
ali neznam da li to spada u ovaj kod gore, odnosno da li se odnosi direktno na menu.
E problem je sto ovde neznam gde treba da upisem transparent ili sta vec da bi se vido samo menu. Jer ovako izgleda bas ruzno, imam neku sliku u pozadini i hteo bi da se samo menu vidi na njoj, ali vidi se i plavi okvir oko njaga odnosno u kojem se menu nalazi.
E sada imam par pitanja u vezi DW, jer sam resio da (konacno) predjem na njaga.
1) Da li postoji mogucnost da sa jednog mesta podesim da pozadina font, velicina slova i td. bude ista na svim stranama ilki moram peske na svakoj strani (sto je slozicete se zamorno). U FP su postojale Theme i moglo je da se to podesi, cak je sam postavljao dugmice ka linku ispod ili iznad (zavisi sta hoces), zatim baner ako hoces i slicno.
2) Da li mozda i u DW imaju neke gotove Theme?
3) Da li se moze napraviti neka galerija slika. U FP je npr moglo da se izaberu i on sam kreira galeriju gde je jedna slika velika (uvecana) a ostale su male i nazlaze se iznad nje. Kada se kilkne na neku od njih on dole otvara tu sliku , naravno uvecanu.
4) Sto se tice linkovanja. U FP je bilo selektujes neki tgekst ili sliku, desni klik, pa onda Hyperlink i linkujes sa cime hoces, plus izaberes da li hoces da se otvara u istom ili novom prozoru ili frejmu.
5) Gde i kako se moze pogledati HTML kod strane? Dobro, moze se strana otvoriti u nekom tekst editoru, ali u FP je bilo ono dole gde biras Normal, HTML ili Preview.
Dosta bi mi pomoglo ako neko ima neki link ili Turtoral na srpskom o DW