Šta je novo?

Pitanje adsl

Vlajsa NBG

Čuven
Učlanjen(a)
03.01.2005
Poena
619
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Optički internet
Imam dva broja u stanu,jedan je ISDN, drugi digitalna (analogna ) linija.
Sezam me je obavestio da ima tehnicke mogucnosti za oba broja i pozivaju me da potpisem ugovor.
Recite mi sta je bolje?Po kojoj liniji da zakupim adsl,po ISDN ili po obicnoj?

55 pogleda i nijedan odgovor 🙂
Imam dodatnu informaciju zvao sam tehnicku podrsku i rekli su mi da je bolje po obicnoj liniji jer na isdn-u treba ruter?
U cemu je fazon onda sa ruterom?
Hvala

isto ce da ti radi i preko isdn-a i preko obichne linije.. pogledaj thread "pocelo je sine", mozda ces tamo da nadjes odgovor

Nazalost nije isto,ISDN je vec sam po sebi digitalna stvar i mnogo je teze i problematicnije instalirati adsl preko ISDN,treba mnogo vise truda i opreme od strane telekoma i provajdera da bi razdvojili signal isdn i adsl.
Najbezbolnija i najbrza varijanta je analogna linija,razdelnik i usb modem.
Pravu informaciju sam dobio od coveka koji je medju najvecim strucnjacima u Srbiji za mrezu.
Znaci momci i devojke da znate sta vam je ciniti.

Poslednja izmena:
Ja sam rekao da ce isto da ti radi nakon instalacije ! A za instalaciju nemoj ti da se brines oni ce to da zavrsavaju samo da dodju do tvoje centrale😛

Ja sam imao ADSL u Sloveniji i imao sam ISDN. Sve sto sam posedovao bilo je razdelnik u koji ide telefonska zica a iz razdelnika idu dva kabla, jedan je za telefon a drugi je isao u ADSL modem [Siemens u mom sluchaju koji se dobija od ISP-a] iz koga je isao UTP kabl u LAN! Znaci ne vidim nikakvu komplikaciju oko toga 🙂
Jedino ako je oko same centrale problem.. A mozda su i ti modemi koje nude Sezam i Beotel drugaciji..

Poslednja izmena:
U redu,ali zasto onda ovde kao neki problem (ili veci posao) ako se koristi ISDN?
Editovao si post u medjuvremenu-ovo zadnje mozda ima neke veze sa problematikom ko zna sta oni nama daju.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno