Šta je novo?

Pitanje 6.1???

NikBre

Čuven
Učlanjen(a)
11.03.2003
Poena
604
Da li je za ovakve zvucnike potrebno da imas 6.1 karticu, mislim znam da jeste da bi to radilo sve kako treba ali da li je neophodno da bi radilo uopste?

HVALA

he he ... nisam znao da tako nesto postoji ... znam za 5.1 i za 7.1 ...
Pa vrovatno da ti treba takva kaartica ... mada ... ako ima digital in, dakle ako u sebi ima dekoder, mozda je dovoljno da pustis digitalan signal, a oni ce sami to da ga dekodiraju.

Uostalom, uvek imas jedan satelit u rezervi :):):)

Ako zvucnici imaju integrisan dekoder, onda ti posao radi i stereo kartica sa digital OUT-om (ali mora da ima i IN za DVD!), posto treba samo da prosledi Dolby Digital EX signal sa DVD-a na zvucnike, ako nemaju onda ti obavezno treba 6.1 kartica.
Inace 7.1 sistem je nesto drugo. On nema zadnji srednji, vec ima jos dva frontalna efekt-satelita.
Nisam siguran kako se razdvajaju signali na 6.1 karticama. Na 5.1 ide:
1. levi+desni prednji
2. levi+desni zadnji
3. centralni+subwoofer
ali pretpostavljam da, bas radi kompatibilnosti standarda, postoji jos samo jedan dodatni izlaz za zadnji srednji, tako da bi u tom slucaju sve radilo normalno, osim sto se taj 6. zvucnik ne bi javljao.

poz.

p.s. Iz licnog iskustva, taj 6. satelit sluzi necemu samo ako je sistem u velikoj prostoriji, tj. ako je razmak izmedju zadnjih satelita veci od 5-6 metara. Posto pretpostavljam da mislis na kompjuterske zvucnike, ako ih vec nisi pazario, mozes slobodno da ustedis koji evric.

Nazad
Vrh Dno