Kad bih znao kome se obracas lakse bih ti odgovorio. Svejedno, JA nisam ni imao nameru da se igram; nekada davno ATI nije imao NAVODNO bolju sliku, nego je imao MNOGO bolju sliku; a ne znam ni sta ti je taj Vibrance control, sto sumnjam i za tebe.yooyo je napisao(la):Stvarno? ATI za koplje ispred? A sto ATI nema Digital Vibrance control?
Nekada davno ATI je navodno imao bolju sliku. Danas je to sve isto.
I nemoj da uzimas Matrox jer se sa njim neces igrati.
freehand je napisao(la):Kad bih znao kome se obracas lakse bih ti odgovorio. Svejedno, JA nisam ni imao nameru da se igram; nekada davno ATI nije imao NAVODNO bolju sliku, nego je imao MNOGO bolju sliku; a ne znam ni sta ti je taj Vibrance control, sto sumnjam i za tebe.
Kako bilo, obrati paznju na ono MOJE ISKUSTVO, koje nije veliko ali je moje, a i na to da coveku nista nisam sugerisao, pogotovo pogresno peporucio.
yooyo je napisao(la):Da rezimiramo:
1. Danas nema razlike u slici. Svi koriste manje-vise iste komponente u chipovima, a i monitori su sve bolji.
Razlika je nekad poticala samo u izlaznim analognim filterima. Koliko se secam, i ATI i NVIDIA su poceli da zahtevaju od proizvodjaca odredjen kvalitet komponenti. Tako da stoji da je razlika u kvalitetu sada samo mit. Doduse na jednom sajtu, ne secam se sada, su merili R, G, B izlaze na raznim kartama i Parhelia je bila ubedljivo najbolja. Subjektivno, nije bilo razlike.
2. Neznas sta je DVC? Mrzi me da ti objasnjavam... bolje procitaj sam http://cn.nvidia.com/object/feature_dvc_cn.html
ATI je imao reputaciju da ima ostriju sliku, pa DVC s tim nema veze. Boje spadaju u subjektivan dozivljaj.
3. To sto je NAVODNO nekad bilo danas ne vazi. Bitnije na kakvom monitoru gledas sliku. Kazem NAVODNO jer na prosecom monitoru, prosecne ATI i NV kartice imaju istu sliku.
Moje iskustvo je da za sada na prosecnom monitoru ATI napravi bolju (ostriju) sliku, cak i sa novijim generacijam kartica.
stevoni je napisao(la):Znam da su se nekada po pitanju toga znatno razlikovale ove karte.Kako sada stvari stoje
M3 je napisao(la):E sad tacno ti je to ,samo ne mozes da kazes da isti 2D prikaz imaju npr. 9200 i npr 9600Xt ...ima razlike u 2D-u dosta![]()
1. Ubuduce pocinji recenicu velikim slovom, da te ne editujem (brisem eventualno)PretendeP je napisao(la):Ubedljivo najbolje za 2d ti je da uzmes original ati (built by ati) ili neki matrox (bilo koji)....
Ma nemoj!? Meni sa Matrox-om Pinball izgleda fantasticno!Marti Misterija je napisao(la):1. Ubuduce pocinji recenicu velikim slovom, da te ne editujem (brisem eventualno)
2. Nema igranja na Matroxu. Tacka. Ne mos' jare i pare.
Bas sam probo prije neki dan te dvije kartice i mogu ti reci da je prikaz mnogo ljepsi na 9600Xt ,znaci ima poboljsanja...ove gore kartice ne ubrajam suvisno je o njima komentarisatiPretendeP je napisao(la):ako si meni rekao :bas to sam gore i napisao samo sto mozda nije bilo najjasnije. znaci : sapphire ati 9200se ima izvanredan 2d (od oka mi se cini da je isti sa 9600xt , nisam im gledao specifikacije sto se tice ramdac-a). e sad za druge proizvodjace vazi u nacelu da jaci i najjaci modeli imaju bolju sliku u 2d od najslabijih modela .
poz
Marti Misterija je napisao(la):1. Ubuduce pocinji recenicu velikim slovom, da te ne editujem (brisem eventualno)
2. Nema igranja na Matroxu. Tacka. Ne mos' jare i pare.
M3 je napisao(la):Bas sam probo prije neki dan te dvije kartice i mogu ti reci da je prikaz mnogo ljepsi na 9600Xt ,znaci ima poboljsanja...ove gore kartice ne ubrajam suvisno je o njima komentarisati
POz...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari