Šta je novo?

Pitanjce

• Začetnik teme Začetnik teme iMilan
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

iMilan

Slavan
Učlanjen(a)
02.05.2006
Poena
375
Imam C i D particiju,ali pre nekoliko meseci sam resio da instaliram Linux i onda sam iz windowsa napravio 2 nove particije,uzeo od C oko 16GB i napravio 2.E sad posto imam problema sa Lin-om nesto zeza,duga prica...Ja bih hteo da njega izbrisem i vratim svojih 16GB na C ili na D.E sad da pitam da li je to uopste moguce,iako je moguce da li tim vracanjem npr. na C bih zeznuo C particiju i onda bi mi otislo sve.

Uradicu format C,a i format tih particija pa cu spojiti u jednu 😉

Mozesh.
1. Konvertujesh disk u Dynamic disk.
2. Kliknesh na particiju kojoj hocesh da pripojish tu particiju od 16Gb, i izaberesh Extend Volume.
Ostalo ce ti se kazati samo.

Nisam 100% da li smesh to da pripojish C:, ali na neku drugu particiju nema problema.

PS: Ako imash multi-boot necesh moci da podignesh drugi OS posle konverzije diska u Dynamic.
PPS: Za prednosti i mane Dynamic diskova pogledaj Microsoft Knowledge Base 816307.

:wave:

Ja uradio format te 2 particije,onda uradio i format C i ja rek'o sad ce se sve spoji u unpartion space,kad ima sta da vidim tih 16GB je jedno unpartion space i 24GB drugo i nisam mogao da spojim.Instalirao sam win na 24GB,da li je ikako moguce da prispojim tih 16GB na 24GB ili ne.Onda nista napravicu novu particiju od 16GB:wave:

Ako imas neki boot disk sa alatima npr. Hirens boot CD ,imas razne partition managere,na njima ima slikovit i detaljni prikaz particija,tvoje je da tu particiju od 16 gb pripojis na 24 stim sto prvo moras ako nemaju isti fajl sistem instaliran (fat32,NTFS) da konvertujes 16 gb u odgovarajucu i indenticnu particiju na kojoj zelis da pripojis tih 16 gb,koristi opciju merage za pripajanje particije!

Poslednja izmena:
Nista napravio sam novu 3 particiju od 16GB 😉 neka je tako do daljnjeg :wave:

Ne razumem,pa to je savršeno prosta operacija sa partition magic-om.. 🙂
Formatiraš E: i onda merge partitions,može i na c: i na d: i ništa se neće poremetiti. Jedini način da nešto zabrljaš jeste da promeniš oznaku butabilne particije,pretpostavljam c..

Zaobidji Partition Magic 🙂 za takve akrobacije iskljucivo Acronisovi alati (Disk Suite).

Ja nikada nisam imao problema sa Cfdisk-om. Sada vise koristim GParted (Cfdisk frontend).

@milan91 btw, potrudi se da naziv teme uvek ukaze iz koje je oblasti pitanje koje postavljas, jer ces tako lakse doci do pomoci.

Nazad
Vrh Dno