Šta je novo?

Pitanjce

Che_Guevara

Čuven
Učlanjen(a)
15.05.2002
Poena
619
S obzirom da znam za opciju "wake up on lan or modem call" koja mi je ukljuchena, i ne zelim da je iskljuchujem jer je i meni to potrebno, kako da se zastitim od nekih idiota koji su par puta se prikljuchivali na moj racunar. Kako ja to znam da neko pristupa momj racunaru?
Pa prvo, zvoni mi telefon i ja podignem slusalicu i cujem pistanje kao za internet.
Drugo, cesto ako ne iskljuchim iz struje racunar nocu ujutru kad se probudim vidim ukljucen racunar [normalno ako bi telefon zvonio jedanput da to ne bih chuo...jer dzonjam].Ovo drugo ne mora biti nista ozbiljno jer bi se racunar ukljuchivao za svaki poziv bilo da je upucen njemu, bilo da nije.

Ja sam inace niko i nista[znachi nisam neka firma, nemam CC, nemam unlimited account]...sa mojim siframa moze jedino da pokupi poneki mail password u cookiezima, ostalo nemam nista... vezano za sifre za ISP tesko moze da provali jedino ako je mozda mi instalirao neki keylogger ali i to mogu da garantujem da nije instalirao jer VEOMA chesto proveravam sta se sve pokreceu u Windows-u.

pitanjce

jel bi mogao da mi objasnis proceduru wake by modem kako se koristi .... imam jedan komp u zr a jedan u ns i ako mi treba nesto sa jednog a na drugom mestu sam kako to da uradim ..... na oba imam windows XP

Kao prvo ploca i modem mora da ti podrzavaju Wake On Ring i tu opciju da ukljucis u Power managmentu modema.
Drugo da bi kontrolisao drugi racunar treba ti software. Jedan od najboljih je PC Anywhere mislim da je aktuelna verzija 10.5 ili tako nesto. Ako neces da trazis taj program mozes da koristis MS-ov ugradjen NetMeeting koji pokreces Start - Run - i ukucas Conf i konfigurises racunar da samo primas i saljes Secure Calls. Konfigurises remote desktop sharing na oba racunara i postavis sebe za administratora i sibas. Namestis NetBios imena racunara i zoves...

cheers

Vrh Dno