Šta je novo?

Pitanjce u vezi ADSL-a

• Začetnik teme Začetnik teme Civil
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Civil

Slavan
Učlanjen(a)
18.08.2005
Poena
380
Zanima me da li ima neko ko zivi u naselju Brace Jerkovic ili zna nekoga ko tamo zivi a da ima uveden ADSL i sta se desava u slucaju paketa sa ogranicenim protok kada se taj protok predje? Da li postoji mogucnost kupovine neke greb kartice koja dopunjuje megabajte?

Telefon je 2 467...

Poslednja izmena:
Nezivim u Brace Jerkovica, moja ti je preporuka da uzmes neki FLAT paket. Npr. Beotel nudi Flat 256/64 uz 80Gb down i 20Gb up-a za 1790din uz besplatan setup.

To onda nije flat iako je protok ogroman.

Ja jos uvek ne zivim u tom stanu, ali cu se jednom useliti. Za sada mi nije bitno ko sta nudi nego samo imam li mogucnosti ili ne. Nije mi jasno zasto neki ljudi salju isto pitanje razlicitim provajderima kao da to zavisi od njih.

Zanima me kako funkcionise wireless u tom delu grada ukoliko ne budem imao ADSL. To bi onda bila jedina varijanta. Kablovska TV je neke fantomske firme DP-COM, pojma nemam ni da li imaju kablovski internet niti znam kako da sa njima stupim u kontakt... u stvari, ne bih od njih uzeo bilo kakav internet ni da mi daju za dzabe...

Nesto sam se istripovao da je wireless "nesiguran" ... ne znam odakle mi to... kolike su cene wireless-a u odnosu na adsl i kablovski?

@Civil: Ako ti u proseku skida za 1h oko 100MB(mada je to tesko sa 256kb/s adsl) onda za mesec dana mozes maksimalno skinuti 72GB tako da ovo nije nikakvo ogranicenje jer teoretski ne moze vise da se skine.To bi bio problem da si npr. na kablovskom na SBB-u gde je u lokalu 512kb/s+256kb/s ovako pa bi se tih 80GB brzo istrosilo, ali ni kod SBB-a nema ogranicenja niti kod beotela neki lokal(barem ja nisam cuo za to) tako da je ovo teorijski.

Obicno je wireless za pretplatu jeftiniji i neki wireless provajderi imaju lokal gde je brzina drasticno veca.Ali pocetna ulaganja mogu da budu i malo poveca.Ako ne mozes ni kablovski, a nemas mogucnosti za adsl onda uzmi slobodno wireless jer sve je bolje od 56k modema.A ako imas mogucnosti za adsl onda uzmi search po forumu i vidi koji bi ti provajder najbolje odgovarao(mada ces morati da odradis search i za wireless provajdera).

A na pitanje iz prvog posta nazalost ne znam odgovor.

civil: cim postoji vremensko ogranicenje trajanja nekog paketa (flat = mesecno jer placas mesecno), naravno da onda postoji i ogranicenje downloada.

kolikogod da je tvoj link propusan, on moze da protera samo odredjenu kolicinu informacija u nekom vremenskom periodu (makoliko ogromnu propusnost imala ona je -> konacna i odredjena). Znaci, svi ti flat paketi imaju teoretsku gornju granicu protoka za vreme od mesec dana i to se da izracunati.

Prakticna gornja granica protoka je uvek manja od one teoretske. Jeste flat, jeste da ti niko ne zavrce usi sto sedis na netu ali kolicina koju mozes da skines je ipak u nekakvim granicama i konacna je, tj. nije beskonacna kako se naivnima cini.

Poslednja izmena:
Bolji je Beotelov flat paket 256/64 nego Sezamov AD|S|L Basic 256/64 jer nudi oko 50 puta veci down za samo 391din vise!!

Beotelovi flat paketi nemaju nikakav limit u pogledu kolicine prenesenih podataka... Odakle vam to?

Na sajtu ima u delu u vezi sa ADSL paketima, ali to je nebitno jer teoretski je... ma o tome je vec pricao pogledajte gornje poruke.

Nazad
Vrh Dno