Šta je novo?

Pitanjce oko kulera

diab10

Slavan
Učlanjen(a)
28.12.2004
Poena
319
Namjervam pazariti sljedeci kuler za svog 754 ljubimca - ARCTIC COOLING, Silencer Ultra 64 TC, mada ima nek i ibez oznake TC koji je 2 evra jeftiniji, ali nisam uspio pronaci u cemu je razlika.
Ima li neko kakva iskustva sa ovim jeftinim kulerom (~14 evra), posto bi ga zamijenio za stock kuler, koji me malo nervira svojim brondanjem. Gledao sam neke reviewe na netu, jedni ga hvale, a drugi kazu da i nije nesto tisi od stock kulera. Da li ga je neko probao?

diab10 je napisao(la):
Namjervam pazariti sljedeci kuler za svog 754 ljubimca - ARCTIC COOLING, Silencer Ultra 64 TC, mada ima nek i ibez oznake TC koji je 2 evra jeftiniji, ali nisam uspio pronaci u cemu je razlika.
Ima li neko kakva iskustva sa ovim jeftinim kulerom (~14 evra), posto bi ga zamijenio za stock kuler, koji me malo nervira svojim brondanjem. Gledao sam neke reviewe na netu, jedni ga hvale, a drugi kazu da i nije nesto tisi od stock kulera. Da li ga je neko probao?

Bolje skupi jos malo pa kupi 64pro dosta bolji tj. vrhunski do 40evra nema konkurenciju, a i ovi sto su bolji nisu nesto mnogo koliko su skuplji.

TC ima svoju sondu (smještenu među finovima hladnjaka) i sam se regulira pa je odličan za ploče koje ne reguliraju broj okretaja ventilatora. Jako je tih, po performansama nije puno bolji od stock hladnjaka. U pakovanju dolazi i orig. s754/939 bracket (iliti okvir) na koji se kači (za slučaj da imaš neki nestandardni kakvi obično dolaze na Asrock pločama). Odličan hladnjak za nekog tko puca na tišinu i nije veliki clocker.

Slažem se da je Freezer 64 full bolji s obzirom da ga imam i sam.

Evo i par sličica kako izgleda u kućištu:
http://www.slibe.com/image/fadb120f-sistem2_jpg/
a ovo su očitanja temperatura u idlu:
http://www.slibe.com/image/0867d544-system1_jpg/

Poslednja izmena:
Ace Rimmer je napisao(la):
Odličan hladnjak za nekog tko puca na tišinu i nije veliki clocker.

Slažem se da je Freezer 64 full bolji s obzirom da ga imam i sam.

Pa i nije nesto preterano tih, ovo drugo nemas freezer 64 nego Freezer 64pro ;), velika razlika.

p.s.Razlika izmedju ultra TC i obicnog, je da TC je Thermal Control, tj. fan koji sam regulise obrtaje zavisno od temp.

Hm ... imao sam svojevremeno TC 64 light i bio mi je prilično tih s obzirom da se nije ni jako vrtio. Može probati sa AC Alpine, ista je klasa.

Da, moj je Pro, ako se ne varam običnog više nema ni za nabavit. Ne vjerujem da je neka velika razlika u performansama između ta dva modela.

Nazad
Vrh Dno