Šta je novo?

Pitanjce oko 6600GT

_/Neo\_

Čuven
Učlanjen(a)
27.01.2002
Poena
720
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel i7 8900k
Matična ploča
MSI Z370 SLI+
RAM
2x8GB DDR4 3200MHz gSkill TridentZ
GPU
Sapphire RX580
Storage
Samsung 970EVO (500gb) + WD750 2tb
Zvuk
Sound Blaster Audigy FX
PSU
Corsair RM650i
Kućište
Cooler Master 690 1st gen
Monitor
Dell U2422H + HL P24 G5
Miš & tastatura
Logiteck Wave (K350) + MX Master 2s
Laptop
Dell Inspiron 15
Mobilni telefon
Nokia 7.2 + Motorola Edge 40 Pro
Pristup internetu
  1. ADSL
Pošto ovih dana uzimam 6600GT interesuje me dali ima razlike u karticama (prvenstveno mislim na performanse) različitih proizvođača, tj dali se neka 6600GT po nečemu razlikuje od nekih drugih. Recimo znam da MSI ima jako tih ventilator (što mi je dosta bitno), pa onda sam negde pročitao da na pojedinim nemože da se očitava temperatura GPU-a, pa da neke nemaju hladnjak preko memorije, da neke neće uopšte da se klokuju itd.
Znači interesuje me čija je kartica nazovi najbolja, tj da ima sve gore navedeno.

Svaki proizvodjac ima vise vrsta 6600gt, od "losijih" do "boljih",
a razlikuju se samo po onome sto si ti naveo,
u prevodu na srp. KOLIKO PARA TOLIKO MUZIKE

Meni se odlicno pokazala Gigabyt-ova 6600gt turbo force edition. Pasivno hladjenje, vivo, default clock 500/1120, ja sam je "vozio" 580/1200 (vise nisam ni pokusavao), pokazuje temperaturu...

Slusaj dobro

U principu nVidia je postavila standarde koje svi moraju da ispostuju. Znaci sve ce da rade grafike a od samog proizvodjaca zavisi dali ce napraviti malo bolji hladnjak ili ce joj fabricki dici clockove. Vise manje sve su iste!!! Gledaj samo da je hladjenje dobro osim ako ti se ne ulaze jos para na hladnjak. Moj fetis je bakar i za to dajem pare... I prethodna grafika (MSI 5900XT 525/870) i Sparkle 6600GT (615/1170) mi rade vanseriski! Dobro hladjenje i clockuju se koliko hoces. Dugo sam mislio da sam zabo primerak ali nije to pitanju. Sada bih mogao da uzmem bilo koju, bas me briga, dok mi je Zalmana da je hladi!!!
Nadam se da sam ti pomogao

_/Neo\_ je napisao(la):
Pošto ovih dana uzimam 6600GT interesuje me dali ima razlike u karticama (prvenstveno mislim na performanse) različitih proizvođača, tj dali se neka 6600GT po nečemu razlikuje od nekih drugih. Recimo znam da MSI ima jako tih ventilator (što mi je dosta bitno), pa onda sam negde pročitao da na pojedinim nemože da se očitava temperatura GPU-a, pa da neke nemaju hladnjak preko memorije, da neke neće uopšte da se klokuju itd.
Znači interesuje me čija je kartica nazovi najbolja, tj da ima sve gore navedeno.

MSI 6600GT definitivno:

1) Ima tih ventilator koji mozes da ga podesavas pomocu RivaTunera, a sto se tice temperature mozes da je ocitas takodje u najnovijem RivaTuneru (RC 15.8). Ne moze da se ocita po defaultu jer su ovi iz MSI stavili BIOS zastitu, jer navodno su hteli "to disencourage oveclocking"... al nije im uspelo 😉 Bundle, tj CDovi koji dobijas ima ih, koliko pamtim 12. Imas i LITE verziju - dobijas samo jedan CD sa drajverima.

2) Cooler na njoj je ogroman, prekriva memorijske chipove za efikasnije hladjenje, i nemoj da se nadas da je od bakra, jer je od aluminijuma prefarbanog u boju bakra (da, ima i toga, hostapleri jedni! :S🙂. Sto se tice OC sposobnosti, cuo sam da idu clockovi i do 1200 za memoriju ako se ne varam - ja sam moju pogurao na 1000 i radilo je sve OK...

3) Mozes je naci za 150+-20 evra

4) Ima ViVo koji mi se svidja kako radi, jedino nesto drajveri koji se dobijaju sa njom nesto brljaju (moras da skines neke druge sa neta i radice sve OK)

I za kraj: Sta cekas? Kupi je!

U principu MSI ima stvarno Ok hladjenje a i pakovanje je najvisem nivou! Moj glas zbog toga. Pitanje je samo dali zelis ViVo a sve ostalo mozes da resis flash-ovanjem biosa ili Oc-om. Kao sto rekoh, sve su iste vise manje...!!! Sve imaju Al hladnjake...

Dorry zar ne mislis da ce je pre naci za 150+20e nego 150-20e!? Nisam imao kontakt sa MSI 6600GT ali zasto mislis da je bolje kad hladnjak pokriva memoriju?
1. Ako hladnjak nema kontakt sa memorijom (kao sto nema) Koja mu je svrha? Samo specava vazduh da spuji preko memare...
2. I da lezi na memarama, GPU se mnogo vise greje pa bi je samo i grejao.
Kad bi bila otkrivena bilo bi najbolje

Jeste, moze se naci za 150 LITE varijanta, a za skuplje pare BUNDLE varijanta. Pricao sam samo teorijski o cenama, u praksi trebalo bi da se nadje za manje od 150 ako si iskusan pregovarac 😛

Na razumem sta si hteo da kazes sa ovim - mislis da nije dobro ako se hladi memorija sa coolerom koji prekriva i gpu? Pa zasto onda sve novije kartice su prekrivene ogormnim hladnjakom (6800, 7800 npr)?
Evo jedna slika (levo MSI 6600GT PCI-E, desno AGP)
http://prohardver.hu/html/hazaipalya/05_02/msi6600gt.jpg
Vidis da i na PCI-E varijanti cooler pokriva memorijske cipove...

Pojasni malo sta si hteo tacno da kazes, nisam te bas najbolje razumeo...

Poz...

hteo je da kaze zashto hladnjak prekriva memoriju ako nema kontakta izmedju...

Leadtek,MSI.

A kakav je Gigabyte?

Gigabyte Turboforce SilentPipe I je extra kartica,pasivno hladjena i klokovana na vecim taktovima nego MSI i Leadtek (ne extreme).Svaka preporuka za nju.
Preporuka jer je necujna,proverena se ocitava temperatura (i to realno) i bas je takoreci clock-friendly.

Poslednja izmena:
@Dorry Znam ja da sve imaju hladnjake preko memorije ili makar 90% nje (vire coskovi) ali bolje bi bilo da mem. cipovi nisu pokriveni uopste. Bolje bi se hladili. Za normalnu upotrebu nije potrebno ali za max clock jeste. Ipak to je kompromis koji je podnosljiv. Znaci, mora preko cipova!!! Zao mi je ali sta da radim. Ja sam imao prilike da stavim neki Noki-jev Zalman pa sam onda imao prilike da uporedim razlike u clocku... Ranije je isla oko 550/1060 a sada 615/1170 moze satima u svim uslovima bez bugga, artifakta i sl. To je ipak nesto mada mi je nivo buke bio razlog kupovine hladjenja a ne Oc.
Znaci OPET kazem... Vise manje sve su iste! Kupujte Karte sa dobrim hladjenjem!

Evo odlucio sam se da uzmem MSI NX6600GT, nadam se da necu zazaliti.

Nek ti je sa srecom!!! Posle tog Radeona zvekni sistem i progledaces s grafikom...
I ne zaboravi da postujes utiske

Evo na kraju je ipak cena odlucila, uzimam MSI NX6600GT TD128E. Utiske kacim oko srede/cetvrtka, dok ja to sve lepo nesredim.

Jeli /NEO\ kog Geila imas u masini? Zlatne zmajeve ili one plave?

One plave iz value serie.
btw nije /Neo\ vec je _/Neo\_ 🙂 tj sad je samo _Neo_ ali nemogu da ispravim, tako da sam osudjen na _/Neo\_

Dorry je napisao(la):
Jeste, moze se naci za 150 LITE varijanta, a za skuplje pare BUNDLE varijanta. Pricao sam samo teorijski o cenama, u praksi trebalo bi da se nadje za manje od 150 ako si iskusan pregovarac 😛

Poz...

Nema veze sa pregovarackim skillom...
LE varijanta ima DDR1 na 870MHz...

I nemoze da se poredi sa GT-om, koji je tek par desetina evara skuplji, za neke od nas i jeftiniji od LE varijante 🙂

Auuu sorry mislio sam da je poduka napisana 2.12.2006., a ne 2005.

He he, car si. Moji utisci oko ove kartice su sasvim zadovoljavajući. Mada sada je on već "zastarela" ali nije za baciti, čak šta više sasvim je OK karta.

Kazi mi molim te dali su ti rezultati (dole navedeni) od te kartice i koliko ti baca na 3D marku 2001?

Naravno da nisu njeni rezultati. Vidi sta covek ima u potpisu. 2001 mnogo zavisi od procesora pa i nije bas dobar za poredjenje, moze da te prevari cifra 😉

Nazad
Vrh Dno