Šta je novo?

Pitanjca za Neverwinter nights

diab10

Slavan
Učlanjen(a)
28.12.2004
Poena
319
Pozdrav, zbavio sam nwn sa dvjema ekspanzijama pa me interesuje, da li je bolje da instaliram odmah sve ekspanzije i krenem sa igrom od pocetka ili da instaliram kako budem prelazio....takodje sam na nwn sajtu vidio da imaju pecevi za sva tri dijela, sta treba da uradim da skinem patch za samo zadnju ekspanziju? hoce li apdejtovati i ove dvije prethodne verzije? bleuh....
jos jedno gaming pitanje...namjeravam igrati sa monkom pa me interesuje da li mi preporucujete dual-clas, recimo sa druidom? Namjeravao sam ici sljedecim sistemom 3 levela monk, pa jedan druid itd itd...hocu li previse oslabiti monka sa ovakvom raspodjelom? ako imate kakvih savjeta slobodno recite :)

Znači ovako:

1. To nisu ekspanzije u pravom smislu reči (da proširuju originalnu igru ko u Balduru i Morrowindu), nego mission packovi koji se igraju odvojeno i nemaju veze sa originalnom pričom. Svakako ih instaliraj, ako ništa ono da igru podigneš na noviju verziju radi ispravljanja bagova.
2. Kad instaliraš igru i obe ekspanzije (SoU pa HotU), onda skineš samo patch za HotU. Mada u principu patch ti i nije potreban, osim ako ne nameravaš da igraš custom module sa interneta koji eksplicitno traže 1.66 verziju. A i 1.66 na glavnom ekranu, umesto starih lepih slika ima glupo obaveštenje kako su se pojavili premium moduli :)
Znači, moja preporuka je da ti patch ne treba (HotU ionako igru diže na 1.59, što je "close enough" :) )
3. Pošto igraš prvi put, preporučujem ti Fightera pošto je sa njim najlakše. Egzotičnije klase, a naročito njihovo kombinovanje, su za iskusnije D&D igrače.

E hvala na odgovorima. Nisam bas toliko neiskusan, jednom sam poceo nw sa fighterom ali sam odustao nakon prvog chaptera jel mi je u onim rudnicima puno stopalo (imao celeron 433 i 128 rama :d ). U svim rpg-ovima do sada sam uzimao pretezno ratnika itd, tako da mi je malo dosadio, pa kontam probati malo nesto novo. Glupavo mi je sto u igri mozes samo jednog henchmena voditi sa sobom, i bas za to kontam uzeti multiclas sa druidom, zato sto obojici su wisdom jedn od primary atributa. Kolege su mi pricale da ovdje bas mozes napucati lika do bozanskih visina (atributi i do 40), pa sam kontao bice dosta iskustva za obe klase, mada ce mi mozda biti malo teze na pocetku....jos nesto da te pitam, kakv je ovo fazon sa modovima, to su zasebni chapteri u kojima imas vec predodredjeno kakvog heroja vodis itd...jesi igrao one biowareove dodatke...Pirates of the swordcoast, one vjestice itd :)
Uzdravlje

U drugom expansionu možeš voditi dva henchmana, a od prvog pa nadalje imaš potpunu kontrolu i nad henchmanovim inventarom (plus proširen set komandi). Modovi su ti bukvalno mini kampanje, koje može da napravi svaka baba, blagodareći fenomenalnom toolkitu kojim se može napraviti apsolutno sve! Ima raznih krševa (baš zbog toga što ih može napraviti svaka baba :) ), ali ima ekstra kvalitetnih... poseti nwvault.ign.com i overi sekciju Hall of Fame, tu ti je suvi kvalitet...
Te nove module imam (osim Pirata), nisu loši al su prekratki...

Poslednja izmena:
Ako hoces da malo promenis Warriora ja ti savetjuem Sorcerera, laksi je za igru od Wizarda a nacin igranja se znacajno razlikuje.
P.S. U HoU mozes da vodis 2 Henchman-a.
P.S.S. Druid je odlicna klasa obavezno odigraj sa njim pogotovu u kombinaciji sa shifterom :D

@Voodo
Baš sam počeo sa Sou pa me samo jedno interesuje u vezi tih dodatnih modova. Ko pita ne skita, jel'? :)
Jel se oni odvijaju u okviru same ekspanzije (kao dodatne misije i dodatni prostor) ili u glavnom meniju idem na "New" pa biram taj pojedini mod? Ili nešto treće ... ?
Poz

New, pa izabereš... inače SoU apsolutno nema veze sa originalom (znači obavezno kreni od nule a ne sa nagruvanim likom, ko pojedini forumaši što su posle pričali kako je igra ****** :D ), ali HotU ima, tj. svi te znaju kao heroja iz SoU.

@diablo: Shadowdancer i Assasin (ako ga kombinuješ sa rogue-om)...

Poslednja izmena:
Da li moze da se izabere klasa "stedisa Dafine"?

Jel' valjaju nesto oni modovi, sto su kasnije izbacivali? Ono tipa, Witch's wake" ili kako vec...

Da, vidim da je radnja potpuno drugačija.
Prvo sam mislio da krenem sa nekim borbenim likom ali sam se ipak predomislio i krenuo sa wizardom. Baš da vidim kako je. I jedno je sigurno. Potpuno je drugačije voditi wizarda ili nekog fajterskog lika. Još sam u prvom poglavlju, HP mi je još uvek relativno slab. Par puta sam baš morao da taktiziram i organizujem način napada. Jednom čak ni to, već je morala da radi tehnika vabljenja jednog po jednog protivnika. Nema više "uraaaaa" fazon :).
S druge strane, to mi se baš i sviđa. :)

@diab10
Puno sreće (i uživanja) u igri.
Poz

Ja bash preso NWN sa monkom i mogu retji da ne postoji nijedna prestiz klasa, pogodna za njega-tuzno, ali istinito. Znachi, pichi sa monkom do kraja (ipak je 1d20 dmg-a na 16-tom lvl-u).
Nikada nisam vodio henchmene, a preso sam NWN sa fighterom i monkom, SoU sa sorcererom (od 1.og lvl-a), HoU sa fighterom (2 puta) (s wizardom sam se sjebo - Mephisto je imun na magije.... KOJA LAZ!, no mozete ga *****ati tako sto mu saznate pravo ime - 500 000 gp)
Sve u svemu, Baldur je tjale...:d

Ja sam zavrsi kombinacijom monk-assassin-shadow dancer. Bilo je super. Hide in shadow je mama... :)
Samo procitaj koje su uslovi da predjes na assassin... A i oni preporucuju monk-a kao jedan od likova za assassin klasu.

hvala svima na odgovorima, jos me nesto interesuje, u opisu monka vidim da mu featsovi idu do nekih lvl 20 kada dobijes men se cini diamond soul il sta ja znam vec, a sta se desava u drugoj ekspanziji? monk ne ide dalje vec ta prestige klasa? ili da se dual-classiram u tog assasina? :d

Ma bre uzmi varvarina i dvoručnu sekirčinu sa acid demidžom, kakav monk kakav asasin... govoriš tiho i vitlaš iznag glave :D

Jel' to kao sto si ti to uzeo pa onda ovde 30 puta kukao za pomoc "oko nekih delova"...:d

Tišina bre, tražio sam pomoć oko drugih igara a ne NWN-a :d ;)

Znate, nije poenta u chistom hack&slash peglanju, ako to zelite najbolji je izbor za to fajter (naravno), no monk ima najvishe tih "specijalnih" sposobnosti shto ga chini zanimljivim za igranje.
Svaka klasa nakon sto predje 20 nivo, postaje epic klasa i kao takva dobija epic featove, a epic featovi su stvarno kewa. Naravno, ako se dual-klasujesh nikako necesh motji da stignesh do epic levela....

Nazad
Vrh Dno