Šta je novo?

Pitanja u vezi sa forumom

Како прођу двостепену верификацију? Мора онда и е-маил да им је доступан?
2FA nije aktivan po defaultu. Inače da, obično je sa nalogom kompromitovan i e-mail jer ljudi koriste isti password za sve. Jer tako je, jelte, mnogo zgodnije.

Racunaju ljudi it forum pa necje biti kompromitovan😜

Racunaju ljudi it forum pa necje biti kompromitovan😜
Nije uvek forum leak kriv. Dovoljno je da ti email nalog bude kompromitovan, i onda ti je automatski kompromitovano sve što je vezano za taj nalog. Sve što zlikovac treba da uradi, je da se uloguje na tvoj email nalog, i da prelista stare e-mailove, spambox, i deleted items, i odmah zna na koje je platforme taj email linkovan. Forum je pun ljudi koji bukvalno ne znaju ništa o sigurnosti, i masovno nasedaju na različite tipove prevara / phishing-a.

Imam pitanje: Zašto ne mogu da otvorim novu temu u nijednom podforumu Mali Oglasi?

prvo treba pažljivo da pročitaš pravila. tamo piše zašto. ima veze sa time da imaš oglas koji je skoro postavljen

Problem je sa tvoje strane

Nisam, probao brisanje cookie-a, isto, ne radi ni na Androidu.

Je l' si metn'o nekog na ignore ?
Koliko znam nisam, pregledao sam temu i niko nije na ignore (a i ne bi mogao da uđem u temu preko linka ulogovan da jeste to problem), ne koristim VPN, Adguard koristim u Chrome ali je iskljuceno isto, Supernova je net. Probacu u Edge sad.
Edit: isto je i sa Edge...

Samo, ako pokretaca teme stavis na ignore, neces videti thread !

Dal sam corav majko moja, sad cu da vidim o_O

Da u pravu si, OP-a ne mogu da vidim jer je pokretač teme pa njegov post nije prvi logično.
Rešeno i hvala

Može li pomoć, odavno sam podneo zahtev za promenom username-a (permutovao sam slova) ali godinama kasnije i dalje stoji status
You recently requested to change your username to nklvaleksa and this is currently awaiting approval by a moderator.
Pliz?

Ne može promena imena za stare članove koji imaju više od 50 postova.

Ako član ima više od 50 postova ili više od 6 meseci staža, nije moguća promena nick-a.

Jel to do XenForo-a koji ne dozvoljava promenu ili je to politika foruma?
Ne smeta mi ni u jednom slučaju, samo me interesuje pošto je na nekim platformama moguće da članovi samo menjaju nick ali iskreno nije mi se dopalo.

@momsab
Your account->Account details
Ovaj zahtev sam podneo čini mi dok sam još bio mlad član sa ispod 50 postova, a bukvalno je greska u kucanju…

Pozdrav, jel moze negde da se procita zasto kad se clanu izbrise post, napravi se da se istom clanu (kad se uloguje) totalno uspori ili bolje receno - onemoguci, koriscenje foruma?
Ne verujem da je ikome interesantan nacin na kom principu to radi, vec zasto?

Izvinjavam se ako ovo nije smelo javno da se pise, ali nigde nema informacija o ovome, hvala unapred! :)

Pozdrav, jel moze negde da se procita zasto kad se clanu izbrise post, napravi se da se istom clanu (kad se uloguje) totalno uspori ili bolje receno - onemoguci, koriscenje foruma?
Ne verujem da je ikome interesantan nacin na kom principu to radi, vec zasto?

Izvinjavam se ako ovo nije smelo javno da se pise, ali nigde nema informacija o ovome, hvala unapred! :)
Dobio si discourage.

@nisnis

Te dve stvari uopšte nisu direktno povezane - članu kada se obriše post se automatski ne usporava/onemogućava pristup forumu ali do usporavanja pristupu dolazi kada se učestalo krše pravila foruma (što uključuje i često brisanje postova što može da povuče za sobom dodelu "kaznenih" poena) i kada se nakupi određeni broj tih "kaznenih" poena jer sistem automatski određuje tzv discourage koji dovodi do usporenja i otežanog otvaranja stranica.

@nisnis

Te dve stvari uopšte nisu direktno povezane - članu kada se obriše post se automatski ne usporava/onemogućava pristup forumu ali do usporavanja pristupu dolazi kada se učestalo krše pravila foruma (što uključuje i često brisanje postova što može da povuče za sobom dodelu "kaznenih" poena) i kada se nakupi određeni broj tih "kaznenih" poena jer sistem automatski određuje tzv discourage koji dovodi do usporenja i otežanog otvaranja stranica.
Okej, koliko traje taj discourage? Ili ako postoji neki link da se procita o tome, jer ne vidim cime zasluzjem to.
Verujem da mi preostaje da samo sacekam da prodje "taj neki period" discourage-a?

Sumnjam da obrazlozenje zasto moj post ne bi trebao biti obrisan ima ikakvog smisla, jer sam niko i nista na ovom forumu, ali eto, jos jednom da pitam, koliko traje ova "kazna"?

Cisto da ne bude zabune, jasno je da sistem automatski radi nesto, ali je povuceno odlukom coveka tj admina na forumu, da ne ispada da krivimo tehnologiju :)

Za trajanje discourage ne mogu ništa da ti kažem jer je u odgovor modernije u više navrata bio - dok ne istekne.
Čime zaslužuješ - isto mora da ti odgovori neko od moderacije ko ti je obrisao post i/ili dodelio poene.
Poene i razloge za iste možeš da vidiš u svom profilu pod warnings.

Nazad
Vrh Dno