Šta je novo?

Pitanja u vezi naruchivanja preko neta

DjoleNS

Slavan
Učlanjen(a)
28.12.2005
Poena
320
1. Zanima me shta se deshava sa ponudama gde je free shipping worldwide, dal u tom sluchaju stvarno izadje besplatan shipping?
2. Koliko je sada najmanja cena robe koja se ne carini? Npr ako naruchim majicu od 30-40-50eu dal na nju placam carinu i porez ili ne?

1. AKo je "provjeren" sajt, onda je stvarno free shipping.

2. Sto se tice najmanje , to ne znam.. neka neko iz Srbije odgovori 🙂

1. Zanima me shta se deshava sa ponudama gde je free shipping worldwide, dal u tom sluchaju stvarno izadje besplatan shipping?
2. Koliko je sada najmanja cena robe koja se ne carini? Npr ako naruchim majicu od 30-40-50eu dal na nju placam carinu i porez ili ne?

1. free shipping worldwide ne postoji - to je uracunato u cenu robe. Vrlo cesto prodavac nudi istu stvar po razlicitim cenama, s/h, valutama, ali je zbir uvek isti.
Odgovor na pitanje je DA, s/h ti se nece naknadno obracunati i imaces utisak da je free 😀

2. 20 eu ukupno roba+s/h, ali je to vrlo rastegljivo. Na jednu majicu ces platiti carinu, na drugu neces i tako u beskraj.

Kad naknadno se nece obrachunati? Mislish na carini?
I zanima me josh jedna stvar - ako poshaljitelj poshalje reguralan validni rachun svoje robe, da li tad postoji mogucnost da mene carinik odere u nekoj svojoj rachunici na josh neshto mimo tog i preko tog rachuna??
Dal se moze desiti da on sam odredi cenu poshto mu se cena sa rachuna uchini premalom? Npr lupam snizenje neko i cena je 20eu a inache koshta 60eu..
Ne znam po kom osnovu oni lupaju tu carinu, mislim moralo bi da postoji neki validan dokument (rachun ili ne znam shta) KOJI TEBE KAO KUPCA OSIGURAVA da mi nece neki carinik mentol nakrkati ne znam shta na cenu moje porudzbine ako sam ja sve lepo fer platio i pokazao mu rachun koliko sam platio (odnosno dobio ga je uz poshiljku)?? Zar ne?

Poslednja izmena:
Kad naknadno se nece obrachunati? Mislish na carini?

Prodavac ti nece zaracunati s/h naknadno.

I zanima me josh jedna stvar - ako poshaljitelj poshalje reguralan validni rachun svoje robe, da li tad postoji mogucnost da mene carinik odere u nekoj svojoj rachunici na josh neshto mimo tog i preko tog rachuna??
Dal se moze desiti da on sam odredi cenu poshto mu se cena sa rachuna uchini premalom? Npr lupam snizenje neko i cena je 20eu a inache koshta 60eu..
U cemu je razlika izmedju validnog / nevalidnog racuna ?
Jel to negde pise ?
Carinik proverava cenu ako mu se ucini sumnjivom. U NS su malo opusteniji nego oni u BG 😉

Ma ne pishe nigde, tako sam se izrazio samo.. 🙂 Ali mnogi pishu da poshaljilac moze da lazira cenu kako bi te carinik kao manje ocarinio, pa sam zato reko - shta se deshava ako nema laziranja i ako je sve fer, sa rachunom, i ako na njemu pishe da je neshto tako jeftino kupljeno?
Mislim malo nisu tu jasne neke stvari...
Kad ti neko shalje poklon chak i zapravo, tebi carinik moze da naplati carinu opushteno i to na neku vrednost te robe kolko on misli da ona vredi! Pa ako moze to da uradi pa jel to znachi da onda on isto tako moze da se *****ava i bilo shta po svom cefu carini kako hoce neovisno koliko je neshto zapravo koshtalo/nekoshtalo?? Kako se zashtititi da ti carinik ne ocarini nishta preko onoga shto si ti fer platio po ceni po kojoj se prodavalo?
Mislim shta njega boli uvo dal moja roba koshta 100eu ili 30eu na snizenju, ja ako sam je nasho na snizenju to je moje pravo da kupim za manje pare! Shta ce meni onda neki ***** sa carine da podigne cenu ko da sam kupio u fulu a ja se cimao i trazio po snizenjima??
To mene zanima..
Mislim tu definitivno neke stvari kao da nisu zakonski definisane.. Ajde ljudi jel zna neko neshto o tome?

Pojma nisam imao da ima i u ns-u carina.. I shta onda meni poshiljka stigne direkt na tu carinu ovde iz ns-a?

Poslednja izmena:
Mozes da im poneses report od paypala gde pise koliko si platio robu, ali i to moze da se lazira :d
Sta si se vec isprepadao ?
Lepo ti kazem da su NS carinici fini neki ljudi 😉

Mislim shta njega boli uvo dal moja roba koshta 100eu ili 30eu na snizenju, ja ako sam je nasho na snizenju to je moje pravo da kupim za manje pare! Shta ce meni onda neki ***** sa carine da podigne cenu ko da sam kupio u fulu a ja se cimao i trazio po snizenjima??
To mene zanima..

To su drzavni organi i njih ne boli uvo :smoke:
I oni kao takvi, nisu ****** :smackbum:

Poslednja izmena:
Ej evo da javim.. 😀 Bio sam sad kod tog chichice tu u carinskoj poshti, inache tu mi je ta poshta na 100m od kuce! I jes fini su ljudi ko shto si reko.. 😀
I stvari stoje ovako:
Ako imash reguralnu fakturu tj rachun u poshiljci, i chak ako je kupljeno na snizenju, oni rachunaju porez i carinu ISKLJUCHIVO na tu cenu kolika pishe na rachunu (naravno ne na chistu cenu, vec na ukupnu cenu zajedno sa shippingom).. Znachi 30% na cenu na rachunu kolko pishe - roba+shipping x 30%. Ako nema rachuna i cena je sumnjiva, onda paket ide na kontrolu i oni sami odredjuju cenu.

E sad mene zanima hitno gde i kako ja mogu najpovoljnije da otvorim taj paypal odma danas?
Bio sam sad do banke intesa, jer tamo vec imam otvoreni rachun, i trazio da mi otvore devizni, i otvaraju ga besplatno i sve kul, SAMO fora je shto oni te kartice dobijaju tek za 2-3 nedelje a meni treba odmah.. :// A pitao sam ih za paypal i kazu da oni to nemaju i kao da se raspitam gde to moze poshto oni pojma nemaju..

Pih.. Upravo videh da je cimanje otvoriti taj paypal rachun u srbiji jer nas nema na listi zemalja... 🙁
Sad chekam da vidim shta ce mi sa tog sajta odgovoriti jel postoji neka druga mogucnost placanja, nije mi bash najjasnije shta su napisali... Aj ako je nekom jasno pliz nek mi razjasni:

Pricing and Payment Options
Prices displayed on this web site are quoted in U.S. dollars, unless otherwise specified. We accept the following forms of payment for online purchases:

All Major Credit Cards through Paypal:
If you wish to pay by credit card you can conveniently do so using Paypal.com. Paypal is the safest way to send money online which gives you the most protection. You will be transferred to Paypal.com to complete your transaction.

Sales Tax and Custom & Duties
Given that our store ships worldwide, we do not charge federal, state, local or county taxes on online transactions; however, it is the customer's responsibility to ensure proper payments as required by applicable laws.
Also, in some rare occurrences your country may charge a customs/duties fee. We do not have any control of this nor do we know what the amount may be. In most cases there is never an additional charge however that does not mean that it doesn't happen. The customer is also responsible for all customs and duties at the point of entry into the country of destination.

Nazad
Vrh Dno