Šta je novo?

Pitanja u vezi Ati Radeona R9000

bansek

Čuven
Učlanjen(a)
30.06.2000
Poena
619
1. Procitao sam negde na forumu da R9000 zbog neodgovarajuceg AGP napona radi AGP x2 a ne x4 kako bi trebalo. Kod mene 3D Mark 2001 prikazuje da mi Ati radi AGP 2x. Kako se ovo resava?

2. Odakle skinuti Catalyst drajvere? Koja je njihova oznaka?
Ja sam uz Gbite Ati R9000 dobio cd na kome pise "MAYA Driver CD Ver. 1.5". Kada ih instaliram, drajveri imaju oznaku:

Driver file ATI2DRAG.DRV
2D Version 4.13.01.9043
Display Driver Version 7.73.3-020626m1-004707C-ATI
Control Panel Version 6.13.10.3015

Sta je ovde tacno oznaka/broj drajvera (kao sto je npr. kod Nvidie Detonatora 23.11 ili 22.10). Na netu nigde ne pise npr. Catalyst drajveri 0.27, vec npr. Radeon drajveri pa neki broj. Evo neki koje sam skinuo: wme-radeon-4-13-01-9062. Ovo mi najvise lici na oznaku 2D Version broja. Na Gigabyte sajtu se zovu radeon_97p_9x.exe- i kako ja da znam koji su... Ajde neka mi neko ko vec ima Radeona to pojasni.

bansek je napisao(la):
Driver file ATI2DRAG.DRV
2D Version 4.13.01.9043
Display Driver Version 7.73.3-020626m1-004707C-ATI
Control Panel Version 6.13.10.3015

Ono 7.73 u display driver version oznacava verziju catalyst driver-a.
Trenutno su aktuelni 7.78 (barem za Win XP).
U svakom slucaju idi na www.ati.com ili jos bolje na www.rage3d.com

pa ja ti to vec napisao:
-odes na www.ati.com pa slobodno skini "buil...iosu na ploci,ako nisi pokusaj tako. pozdrav

Re: Re: Pitanja u vezi Ati Radeona R9000

Mali HoBiT je napisao(la):
pa ja ti to vec napisao:
-odes na www.ati.com pa slobodno skini "buil...eka ih instalira rucno preko update i radice.

bansek je napisao(la):
Da li pre instalacije novih, moraju da se deinstaliraju stari drajveri (add/remove->brisanje ati*.* fajlova->ciscenje registrija, itd.)?

Atijevi drajveri ne smetaju jedni drugim... samo uninstaliraj stare i sve ce biti ok...

Re: Re: Re: Pitanja u vezi Ati Radeona R9000

DusaN je napisao(la):
Neka instalira te drajvere bez problema, radice. Jedino ako prijave da ne moze da nadje kartice neka ih instalira rucno preko update i radice.

nece imati nikakvih problema.radice savrseno

bansek je napisao(la):
Sad sam pogledao, ovi koje sam skinuo su powered by Ati. Da li da ih instaliram ili da skidam Built by Ati (7Mb)??? Jedva cekam da ih instaliram, jer mi sa ovim sa CD-a ne radie Atijevi DEMOi sa istog CD-a !!!!!!!!!!! Strasno!

stavi "BUILT BY ATI" drajver,a demoi ti ne rade zato sto nemas MMC (ati multimedia centar) i njih skini,teski su nekih 17MB i moras skinuti "winpccodecs" ca microsoftovog sajta(774kb).

bansek je napisao(la):
Da li pre instalacije novih, moraju da se deinstaliraju stari drajveri (add/remove->brisanje ati*.* fajlova->ciscenje registrija, itd.)?

ne moras cistiti registry,samo add/remove,reset pa instaliraj.

HVALA PUNO !!! (ovi na rege3d forumu se ubise od objasnjavanja kako da sve u vezi Atija izbrise pre instalacije novih Ati drajvera)

Jos jedno pitanje: Rade li novi drajveri sa starim ATI control panel-om ili i to da skidam, ima li nekih poboljsanja?

Bas me nervira sto nisu stavili AMC na CD, kad vec ima demoa...

bansek je napisao(la):
HVALA PUNO !!! (ovi na rege3d forumu se ubise od objasnjavanja kako da sve u vezi Atija izbrise pre instalacije novih Ati drajvera)

Jos jedno pitanje: Rade li novi drajveri sa starim ATI control panel-om ili i to da skidam, ima li nekih poboljsanja?

Bas me nervira sto nisu stavili AMC na CD, kad vec ima demoa...

zavisi koliko je star ACP,skini novije to je ipak nova karta.

Vrh Dno