Šta je novo?

pitanja o overburn-u

CORE 283

Čuven
Učlanjen(a)
29.01.2002
Poena
619
1. da li je stetan :D ?
2. ako je npr moguc 30mb overburn na jednoj vrsti medija, da li to vazi i za ostale diskove iz tog pakovanja ili kako vec :)..
3. da li su tacna obavestenja da se moze ostetiti rezac :mrgreen: , i kad to dolazi (usled preterivanja sa podacima, ili zbog losih medija) :)?

eto toliko cisto informativno :D..
nadam se da nisu bila ova pitanja vec, u tom slucaju brisite post ..

CORE 283 je napisao(la):
1. da li je stetan :D ?
Ne

CORE 283 je napisao(la):
2. ako je npr moguc 30mb overburn na jednoj vrsti medija, da li to vazi i za ostale diskove iz tog pakovanja ili kako vec :)..
Nisam baš siguran na koje ćeš medije da naguraš toliko, ali, u principu za neke normalnije kapacitete da.

CORE 283 je napisao(la):
3. da li su tacna obavestenja da se moze ostetiti rezac :mrgreen: , i kad to dolazi (usled preterivanja sa podacima, ili zbog losih medija) :)?
Ne O:)

jddipqd je napisao(la):
Nisam baš siguran na koje ćeš medije da naguraš toliko, ali, u principu za neke normalnije kapacitete da.

nagurao sam za koje cudo na 735 mb Benq medij, i lepo sljaka ;)
imam jos njih u zvonu .. pa me interesuje dal i ostali mogu tako da se zbudze :D

Svaka cast ako si na 700Mb Medijumu narezao 735Mb. Meni to jos nije poslo za rukom, doduse koristim Verbatim divljake od 30 Dinara i najvise sto sam "nagurao" je 725Mb (i to pri brzini od 4x).

1. Cuo sam par puta da Overburn moze biti stetan na RW diskovima mada ne znam koliko je ova informacija tacna. Navodno, posle Overburna na RW disku je teze formatirati isti ili cak moze postati neoupotrebljiv. Neka neko potvrdi ovakvu informaciju ili me demantuje jer i mene ovo zanima.

2. Mislim da ipak ima razlike, ne drasticne ali od par Mb sigurno (0.5 pa [eventualno] do 3Mb). Pre samog rezanja uradi Overburn test (pretpostavljam da koristis Nero) da bi znao koliki je maximum medija u drajvu.

3. Ne, CD (-R / citac) ce ili da procita medijum ili ne ili ce se muciti sa fajlovima koji se nazaze na kraju diska (medijuma-a). Sto se tice tvog rezaca nakome si narezao disk, uvek ce ga bez ikakvog problema procitati.

BTW, koji rezac koristis?

:wave;

SuperStarr je napisao(la):
Svaka cast ako si na 700Mb Medijumu narezao 735Mb. Meni to jos nije poslo za rukom, doduse koristim Verbatim divljake od 30 Dinara i najvise sto sam "nagurao" je 725Mb (i to pri brzini od 4x).

Verbatim divljacui iz mog licnog iskustva nisu bas nesto za Ovrburn, zza sada su mi se najbolje pokazali oni NoName, koji su isti sa obe strane i mozes lako da se *****es da ubacis pogresnu stranu, tj. da stavis disk naopako:)

Poz.

Neo_Matrix je napisao(la):
...

koji su isti sa obe strane i mozes lako da se *****es da ubacis pogresnu stranu, tj. da stavis disk naopako:)

Poz.

Svi mediji imaju ispupcen prsten sa donje strane, tako da nikako ne mozes da se *****unis. :mig:

Evo malo informacija o prepecenim diskovima:
http://www.feurio.com/English/faq/faq_writer_99mincdr.shtml

SuperStarr je napisao(la):

1. Cuo sam par puta da Overburn moze biti stetan na RW diskovima mada ne znam koliko je ova informacija tacna. Navodno, posle Overburna na RW disku je teze formatirati isti ili cak moze postati neoupotrebljiv. Neka neko potvrdi ovakvu informaciju ili me demantuje jer i mene ovo zanima.

2. Mislim da ipak ima razlike, ne drasticne ali od par Mb sigurno (0.5 pa [eventualno] do 3Mb). Pre samog rezanja uradi Overburn test (pretpostavljam da koristis Nero) da bi znao koliki je maximum medija u drajvu.

3. Ne, CD (-R / citac) ce ili da procita medijum ili ne ili ce se muciti sa fajlovima koji se nazaze na kraju diska (medijuma-a). Sto se tice tvog rezaca nakome si narezao disk, uvek ce ga bez ikakvog problema procitati.

BTW, koji rezac koristis?

:wave;

rezac je LG 52x24x52x :)
a disk sam rezao na 24x brzine ... Benq medij na 32x max ;)

a sto se tice ovog nero overburn testa .. izgleda da sam instalirao verziju bez njega, jer kada odem na nero>nero toolkit> ima samo cd speed, drive speed i info tool .. a verzija je 5.5.10.20 ..

poz

Pa otvoris CD speed, i u njemu imas Overburn test, a sto se tice ovih noname, napisao sam da mozes lako da se *****es samo da bih bolje objasnio...

Poz.

i evo uradih test na 24 brizne, i kaze da mu je max overburn 725mb ;)

Vrh Dno