Šta je novo?

pitanja,nejasnoce

svargla

Slavan
Učlanjen(a)
08.10.2007
Poena
301
Zdravo...

Imam nekoliko pitanja,koja su mi dosla citajuci ovaj forum,a to su:

1)Procitao sam da ne vredi kaciti 5.1 zvucnike na integrisanu kartu,jer integrisane karte

daju 2.1 zvuk,jel to istina?
2)Ja imam integrisanu sound max digital audio...jel cu moci da povezem zvucnike koje

nameravam da kupim(logitech x-530 5.1) sa kompom,bez pojacala,jer kao sto neko rece,postoje

aktivni i pasivni zvucnici,e sad ne znam da li su ovi aktivni ili pasivni.
3)Da li se filmovi i muzika prave za 5.1 zvuk?Ako se ne prave,to bi zvucalo kao 2.1,samo

sto bi 5 zvucnika sviralo.
4)da li nekako mogu da produzim kablove ukoliko su kratki,i kako?
5)koje bi mi vi zvucnike preporucili:proizvođač :

a)Philips Model : SPA2600 b): Altec Lansing VS3251E c)Proizvođač : Altec Lansing

Model : 151ie d)Proizvođač : Codegen Model : E100 (bas me zanimaju iskustva sa ovim

zvucnicima,jer su jeftini,a imaju 80w) e)Proizvođač : Genius Model : SW-5.1 1500
f)Proizvođač : Logitech Model : X-530 (moj favorit) g)neku od creative inspirion,u rangu

x530 h)Altec Lansing GT5051R

Hvala.

1. Nije istina, tj. daju i integrisane 5.1 zvuk (vecina njih, novije, na plocama od pre zadnjih 5-6godina pa na ovamo) a to sto kazu da na integrusu nevalja kaciti 5.1 zvucnike je zbog kvaliteta zvuka, koji je znatno slabiji nego na neintegrisanim karticama!

2. Trebalo bi da ta tvoja zvucna ima 5.1 zvuk(proveri na sajtu proizvodjaca), samo treba da je pravilno povezes sa zvucnicima (sto ti je lepo objasnjeno u upustvima za zvucnike) i izaberes 5.1 sistem u mixeru u windowsu (ili driverima za zvucnu).

3. DVD filmovi imaju 5.1 zvuk, divx, xvid...ne! Mp3 muzika je stereo, znaci 2.1 -Ti si bas nov u ovim vodama :)

4. Mozes, idi u neku komp radnju ili buvljak kod onih sto prodaju kablove i kazi sta ti treba.

5. Ja sam imao logitech x-530, a sada imam x-540. Od tih modela bi ti svakako preporucio x-530, dok tih "Codegen" treba da se klanjas -ne govorim iz iskustva, neka me neko ispravi ako gresim, ali nikada nisam cuo za njih, a i znas onu narodnu: Sto je jeftino i nepoznato to je i kuso:D! A osim toga, pa toliko kosta i logitech koji je pojam i za mnogo jace marke!! Ako bi mogao da ucaris jos 20ak evrica, uzmi x-540, vrede te pare u odnosu na x-530! A ako ne, bices zadovoljan i sa x-530.

pozz

Poslednja izmena:
I dodaj cca 1000din za neku polovnu 5.1 live! ili 2000 din za Audigu 2, i pevaj!

Nazad
Vrh Dno