Šta je novo?

Pitam se pitam ixus 65 vs ixus 750

tesla

Čuven
Učlanjen(a)
12.06.2005
Poena
610
Sta sad da radim da li da uzmem Ixus 65 koji ima 6.mp i 3 inch LCD -max resol. 2816x2112 i kosta 300-310$ ili Ixus 750 k[/B]oji ima izmedju 7.1 ili 7.2 mp i 2.5 inch LCD-max resol 3072x2034 cena je oko 270 -285$.

Ima jos neke sitnice koje se razlikuju?

Poslednja izmena od urednika:
grozda je napisao(la):
Sto bi rekao Cosic u Polarotoru "slika govori vise od 1000 reci"
najlakse je nekog ubediti ako postavite 2 fotografije slikane razlicitim aparatima gde bi se videla ta razlika. Naravno slike bi bile neobradjene.

Skoro je neko postavio ovde fotografije uradjene Sonijem i nekim Olympusom gde se razlika vidi na prvi pogled

Sa strane:
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=38737&page=91

Olympus MJU800
http://www.benchmark.co.yu/forum/attachment.php?attachmentid=15181

Sony W30
http://www.benchmark.co.yu/forum/attachment.php?attachmentid=15179

Sad, tesko je naci nekog ko ima F30 i Ixus-a na primer :)
sa komentarom naravno na sta obratiti paznju.

a razlika je,bas me interesuje ? (moje su druge 2 slike) posto slikam sve na auto,ko simpson :p

AyS^ je napisao(la):
a razlika je,bas me interesuje ? (moje su druge 2 slike) posto slikam sve na auto,ko simpson :p

Razlika je to sto je ova slika sa Sonijem mutnija u gornjem delu i slike su mracnije. Ovo 2.0 na slici na se jedva razaznaje koliko je mutno. Licno mi se vise dopada ova sa Olyjem.

AyS^ je napisao(la):
Pa, Fuji i Oly su razvili xD i bilo bi suludo kada bi drugim kompanijama plaćale licencu za SD (ili bilo koji drugi format). To je samo još jedan od ratova formata na delu.

Zato ce sada korisnici placati duplo vise za karticu zato sto oni nece licencu :)

AyS^ je napisao(la):
Kako si ovo izvalio, leba'ti ? Pojasni mi, molim te.
Pa po svim testovima koje sam citao F30 u klasi nema premca. Kvalitet fotografije narocito pri visim ISO + brzina + trajanje baterije 580 fotografija

"It doesn't take a professional reviewer to be able to see the superiority of the Super CCD sensor at ISO 800; whereas the Canon result is suitable only for use when you've got no alternative, and for very small prints, the F30 is in an entirely different league. To put things into perspective, the F30 has a similar level of noise (and detail) at ISO 800 to the SD 700 IS at ISO 200. Very, very impressive." http://www.dpreview.com/reviews/FujifilmF30/page12.asp

grozda je napisao(la):
Ne vidim zasto mislis da gubi smisao ... Fuji me podseca na Sony koji se uhvatio za Beta sistem. Iako je Beta bila bolja od VHS-a niko je nije kupovao (mozda pojedinci iz sirih narodnih masa).

Fuji je po pitanju kvaliteta fotografije najbolji ali kad se uzme u obzir da je kod nas slabo reklamiran i zastupljen a uz to ima XD kartice koje su 2-3x skuplje (ogranicene kapacitetom na max 1 GB) mozda u svemu tome lezi razlog zasto neko trazi Canon ili Cannon :) Reklama je cudo a i finansijske mogucnosti nisu za zanemarivanje.

U Americi mozda nije to slucaj uz bolji standard i mogucnost da se naruci iz bilo kog dela sveta po povoljnijim cenama ... naisao sam na F30 za 303 eura ... videcemo koliko ce ovde da kosta (oko 380) + XD 60-ak ... otici ce preko 400 eura

Pa jel ti ne kapiras da Oly i Fuji imaju odlican deal i da zahvaljujuci svojim ok aparatima uspevaju da prodaju i XD uz njih, sa fenomenalnom zaradom. Sada su nabedili i Kodak da predje na XD, eto jos prihoda i za Oly i Fuji, a i za kodak. Na SD-u ne zaradjuje niko.
I sad ti njima reci, kako bi ti eto voleo da oni prave aparate sa SD slotom ? Pa nece, jednostavno, ovo im donosi daleko vise novca :)

Drugo, "slusanje kupaca", sta to znaci ? :) 90% kupaca su neobrazovani i nerealni, makar po pitanju foto aparata, tehnike i trzista. 9% nesto konta, a mozda 1% konta sve i takvima je sve ovo savrseno logicno.

Treca je prica zasto je Fuji slab kod nas. Ali to nije dobro postavljeno pitanje, kod nas su slabi svi sem Canona i delimicno Nikona, tj. Canon je prejak. Za to postoji vise nego jasan uzrok, ali nije za ovu temu.

Pozdrav!

Nazad
Vrh Dno