Šta je novo?

pishtanje

Dragoni

Čuven
Učlanjen(a)
21.04.2002
Poena
630
ukljucim ja danas autoGK da uradim konverziju jednog DVD video materijala u DivX, posle njegovih prvih koraka i pripremi za konverziju, krenu prvi prolaz i poce neko pistanje malog bipera iz kucista, kao da je rec o nekoj neispravnosti neke komponente, ali do skora sam imao 1GB ram-a i sve je bilo OK, a sada sa 2GB situacija bi trebalo da bude bolja u pogledu brzine, ali ... mashina je iz potpisa, memorija je OK, menjao sam mesta modulima, kada je samo jedan mem. modul na ploci necuje se biper, a kada stavim dva ... pocinje da pisti. Pistanje traje 5-10sec. sa malom pauzom izmedju, a kompjuter posao obavlja bez problema. Bios za plocu je f13, mislim da je to najnoviji.

glupo je da vadim jedan giga rama kad hocu da opterecujem masinu 100%.
dali se nekome desavalo nesto slicno?

:S:

Da se ne pregreva CPU kad ga opteretis?

malo konfuzno sam objasnio problem jer sam pisao onako nabrzinu. Pa znas kako, prvih 10-tak minuta program nesto preracunava i tada su oba jezgra opterecena 50%, a kad krene proces prebacivanja u DivX onda pocinje da pisti spiker iz kucista, a opterecenje procesora je 100%, ali temperatura procesora je u granici normale. Probao sam neki test za memoriju i sve je proslo OK.

Da ti nije slucajno u biosu podeseno da ako se procesor zagreje malo vise da te zvucnik upozori?
Mislim na onu temperaturu koju mozes da menjas...mozda je tebi podeseno tipa na 50C?

Da ti nije slucajno u biosu podeseno da ako se procesor zagreje malo vise da te zvucnik upozori?
Mislim na onu temperaturu koju mozes da menjas...mozda je tebi podeseno tipa na 50C?

eh! resio sam problem, :crash: tako nesto je bilo sto je :hump:.
a sad bi mogli i da nazdravimo - cheers

Vrh Dno