Šta je novo?

pisanje vesti

oh_yeah

Čuven
Učlanjen(a)
26.10.2002
Poena
601
Nerazumem princip updatovanja vesti na nekom sajtu.. mislim ja znam da radim u FPu ili Dreaweaveru onako.. solidno nishta spe. Ja razumem da treba da uzmem neki ftp updator i onda da se nakachim na ftp tog sajta ( naravno samo ako mi je admin dao pass i user ) i shta onda ? mislim ja sam skinuo ceo sajt i onda otvorio ga u dreamweaveru i izgubio se.. pOMOC

Najcesce se radi o PHP skripti. Ti otvoris link koji je namenjen za unos vesti, ulogujes se sa svojim korisnickim imenom i onda u predvidjena polja upises vesti, stavis slike itd...Skripta dalje sama to postavi gde treba.Znaci templateovi. Ja sam moju download stranu organizovao preko "PHP Arena"-e, Benchmark je na "PHP Nuke"-u itd...To su gotove skripte koje mozes naci po Net-u.

Ovo kako sto ti kazes preko FTP-a je prevazidjeno, jer se radi o cistom HTML-u koji kao takav nije bas flexibilan kako PHP. Znaci moras da menjas celu stranu umesto samo neke njene delove pa da onda ceo html fajl uploadujes na server...

ta metoda se koristila pre 3 godine. sada svi imaju automatizovane programe (bolje receno skriptovi ali sam rekao programi cisto da ti bude jasnije) koji sve to sami obavljaju. dakle sve sto ti uradis jeste napises vest i postujes kao ovde na forumu, a skript see pobrine da napravi html kod i ubaci to na stranu.

ranije je mnogo popularan bio news pro (moj omiljeni, ali je ukinut), danas se ljudi loze na php nuke, koji je koristen i na benchu, koji je pravo ***** ako pitas mene 🙂

Nazad
Vrh Dno