- Učlanjen(a)
- 15.07.2004
- Poena
- 650
Do sada smo uvek pričali kako neka graficka ima, recimo, 12 ili 16 pipelinea. Koliko znam, pod time smo podrazumevali da jezgro ima 12 ili 16 jedinica za obradu pixela i textura. I to je OK, to kapiram. Sada, kada je počelo da se priča od R580, sve mi je vrlo konfuzno. Kako inquirer navodi, R580 ce imati 16 teksturalnih pipelinea ali 48 shader procesora :trust: . I onda procitam da to nije nista novo, i da X1600 vec ima takvu arhitkturu i da on u stvari ima 12 pixel procesora, i samo 4 teksturalna pipelinea. E tu sam sve pobrkao... Svuda se navodi da X1600 ima 12 pipelinea, a kako sam ja ukapirao, to uopste nisu pipelinei o kakvima se prica kod R580, vec oni shader procesore nazivaju pipelineima. Po toj logici, R580 ima 48 pipelinea... I pored svega toga, gde se u celu pricu uklapaju ROP-ovi?
Ono sto bih ja molio poznavaoce materije (Nedjo, Max & Co.) je da mi objasne o cemu se ovde radi, jer sam do juce mislio da znam sta je pipeline, a sada bogami, nisam siguran...
:wave:
Ono sto bih ja molio poznavaoce materije (Nedjo, Max & Co.) je da mi objasne o cemu se ovde radi, jer sam do juce mislio da znam sta je pipeline, a sada bogami, nisam siguran...
:wave: