Šta je novo?

PiP & PaP

Caramba

Čuven
Učlanjen(a)
31.07.2003
Poena
620
Interesuje me kako su se ovi sistemi pokazali u praksi.

SONY BRAVIA: Zamrzavanje PIP slike za pauziranje
važnih scena na licu mesta

Malo sam cackao neki TV iz ove serije sa PIP opcijom i bas me je razocarao, tj ocekivao sam da je moguce gledanje 2 kanala odjednom, ali sipak.
Da li je to zbog postojanja jednog tjunera?
Sta mu dodje kod Sony-a PC PIP?

Takodje sam nasao u oglasima neki Samsung CW29Z418PQ sa ravnim ekranom (ne LCD), dijagonala 72cm, 2 tjunera, 100Hz progresive(?) i PAP i cena od oko 38k dinara, sto mi deluje veoma povoljno.

Interesuje me kako funkcionise Slika-i-Slika kod Samsunga, to bi trebalo da podeli ekran na dva dela, a sta se desava sa zvukom? Da li se bira koji kanal zelim da slusam ili ne? Da li mogu, na primer, da na jednoj polovini pikam playstation a na drugoj gledam tv program?

Ako imate neke review-ove slobodno bacite link.

edit:model Samsung TV-a

Poslednja izmena:
uzmesh dva 4:3 tv-a, skinesh maske, spojish ih u jedan i pikash playstation i gledash vesti do mile volje..a i imash zvuk sa oba :D

Ja imam Samsung 72cm TV sa PiP sa 2 tjunera. TV je nešto stariji, oko 5 godina, iz one serije crne boje što je imao natpis na sebi "biovision". PiP je super stvar s tim što na ovom modelu možeš da gledaš samo u maloj sličici u okviru velike ili više sličica odjednom (2 ili 4) u ovkru glavne slike. PiP je super stvar. Ovi noviji možda imaju i to deljenj ekrana na pola s tim da bi gledao dva programa moraš da imaš dva tjunera.

Pa da li to znaci da za u svakom slucaju tv mora da ima 2 tunera?
Gledao sam LCDove 32" i blago se razocarao shto nigde nisam nasao pip [bez pip-pc foliraza,da stvarno mogu da gledam 2 kanala odjednom]
PLZ tell me im wrong... :(

Bez multitjunera ne mozes da prikazes dva TV kanala istovremeno na TV-u, ali to ne znaci da ne mozes imati sliku u slici. Naime, mozes da kombinujes video ulaz sa TV slikom itd...

Da li uopste moze da se nadje 32" LCD sa 2tunera?
Prosto mi je neverovatno zasto ih nema,il sam jednostavno slep...
Ima dosta crt-ova(uskorao prevazidjena tehn)na kojima se moze koristiti PIP za gledanje 2 kanala tj imaju 2 tunera...Ovo deluje kao jako zgodna stvar i uopste mi se ne kupuje tv bez toga...Gde da trazim,i dal ima svrhe?

Poslednja izmena:
Neki NEO LCD-ovi imaju i PIP i PAP, i cene su im prihvatljive, ali za kvalitet nisam siguran. Cak sam dobio i preporuku od jednog prodavca da ih izbegavam. Pogledaj na sajtu tehnomarketa.

Ako nemas drugi tjuner, onda na sekundarnoj slicici mozes da prikazes samo sliku sa nekog od AV ulaza. Ali ako npr stavis na neki od tih ulaza uredjaj sa tjunerom (video, dvd rikorder...) imaces mogucnost da gledas dva programa odjednom. Jos da te upozorim: vecina uredjaja u modudeljenja slike na pola ubacuje crne linije gore i dole tako da su dva programa koja odjednom gledas dosta manje povrsine od ekrana. ovo je narocito problem kod 4:3 formata ali ni kod 16:9 nije sjajno.

Ako nemas drugi tjuner, onda na sekundarnoj slicici mozes da prikazes samo sliku sa nekog od AV ulaza. Ali ako npr stavis na neki od tih ulaza uredjaj sa tjunerom (video, dvd rikorder...) imaces mogucnost da gledas dva programa odjednom. Jos da te upozorim: vecina uredjaja u modudeljenja slike na pola ubacuje crne linije gore i dole tako da su dva programa koja odjednom gledas dosta manje povrsine od ekrana. ovo je narocito problem kod 4:3 formata ali ni kod 16:9 nije sjajno.
Kod mene na Gorenje tv-u koji ima 4-3 prikaz dijeli ekran normalno na dva dijela,jedino ako na primjer na jednom od tih kanala ide sadrzaj koji ima gore i dolje crne okvire(film neki obicno koji je u 16-9 formatu pa ga tv koji je podeshen na auto prepozna kao takvog i pusti suzeniju sliku),onda ce takav biti i na polovini ekrana.Inache mnogo zgodna funkcija,bash moze da posluzi.

Nazad
Vrh Dno