Šta je novo?

PiP for SAMSUNG LE40 R82

Gandolf_NS

Slavan
Učlanjen(a)
08.05.2005
Poena
319
Može li mi neko reći kako da "pokrenem" PiP na SAMSUNG LE40 R82?

Priključio sam Laptop preko HDMI kabla, pošto je to jedina stvar koju mogu da priključim preko tog priključka...
Takođe sam priključio VHS video na jedan skart i DVD player na drugi skart...

Ali PIP-u ni traga ni glasa... :wall:

I, još jedno bonus pitanje...
Da li postoji mogućnost priključivanja nekog uređaja koji ima SKART izlaz na LCD preko HDMI-a?

Pozdrav

Nemas PIP nego PAP, tj ne mozes gledati 2 tv programa vec tv program i neki AV prikljucak. Na daljinskom imas posebno dugme za tu funkciju. A ne mozes i SCART tj analogno da povezes na HDMI tj digitalno bez nekog konvertora.

Nemas PIP nego PAP, tj ne mozes gledati 2 tv programa vec tv program i neki AV prikljucak. Na daljinskom imas posebno dugme za tu funkciju. A ne mozes i SCART tj analogno da povezes na HDMI tj digitalno bez nekog konvertora.

Ima PIP, samo pošto nema dva tjunera, druga slika može biti samo hdmi ili av. Kada mu je primarni izvor hdmi ili av, onda može imati u slici i signal sa tv tjunera.
PAP je nešto sasvim drugo - 2 slike iste veličine jedna pored druge.

http://en.wikipedia.org/wiki/Picture-in-picture

Ok, sorry kada sam bio kod lika koji ima Samsung LCD tako mi je objasnio a iskreno nisam se zanimao da li je bas u pravu. Mada on ima tu opciju 2 slike.

pa i na samsugu mogu dve slike iste veličine jedna pored druge, podešava se u meniju pod HDMI pa PiP

Vidim, ima raspoloženih za odgovore, što me raduje, ali ja ga još nisam dobio!

Kao što sam napomenuo, imam priključen scart, koji očigledno nema veze i imam priključen AV, ali nema efekta... Dakle u MENU mi i dalje stoji SIVA OPCIJA za PIP...
I, zašto, ako imam priključen i LAPTOP na HDMI i dalje ne daje mogućnost uključivanja PIP-a?

I, kakav konverter je potreban da bih običan VCR priključio na HDMI?
Jel taj konverter ima neki naziv?

@dag
gde se određuje koji je primarni izvor?

Nikakav, takav konverter ne postoji nego scart ili kompozitni.

imaš dole desno na daljincu source taster i tu određuješ šta ide u PiP

Ne radi pip...
I dalje je u MENU siv, a kad pritisnem dugme PIP na daljincu, TV napiše da ne postoji!
Dakle, džabe...
Jel moguće da ću PIP imati samo ako kupim uređaj (neki TUNER) sa HDMI priključkom?
Zašto se PIP ne pojavi kad makar priključim LAPTOP?

gde se određuje koji je primarni izvor?

Pa primarni izvor ti je ono što trenutno gledaš. Kad pritisneš PIP na daljincu treba da ti se u uglu ekrana pojavi mala slika sekundarnog izvora (av1, av2, composite, hdmi)

Ako ti tv ne prepoznaje da je priključeno nešto na scart kabl, prvo proveri kabl na drugom tv-u, a ako je ispravan, onda sa tv-om nešto nije u redu.

Na mom Samsungu (M86) primarni izvor ne moze biti bilo sta, vec moze biti samo nesto od stvari koje gledam preko HDMI.

Da bih aktivirao PiP ili PaP, moram da to sto gledam preko HDMI (HD satelit ili PS3) prebacim u "game mod" i tek onda mogu da kao sekundarni izvor izaberem TV, DVD, ext1 ili ext2.

na R81 je bitno samo da je spojen na neki od tri hdmi-a izvor, i bez daljih podešavanja, samo pritiskom na PiP se uključuje, a posle na source biraš drugi izvor

Zar se ne moze zakaciti recimo neki VCR za SCART i tako pratiti 2 programa?

trebalo bi da može

Pa logicno, ako nema dva tjunera ne moze ni imati PIP, nego se valjda slika djeli na pola, gdje je jedan dio slika sa laptopa na primjer a drugi tv program, slobodno me ispravite ako grijesim!;)

gresis... samo ime kaze sta je... dakle slika u slici... nebitno je da li tv ima 2 ili 72 tjunera ili jedan a sliku dobija sa eksternog ulaza... zvuk je sa primarnog izvora... ekran se moze deliti na pola, na 4inu etc ( u zavisnosti od broja izvora), moze biti jedna velika jedna mala slika koja se moze pomerati po ekranu etc...

sto se tice PAP-a, tu je glavna razlika u zvuku, jer se zvuk sa primarnog izvora salje preko zvucnika a od sekundarnog preko slusalica... a ekran se obicno deli na 2 slike koje stoje jedna pored druge... naravno postoje izuzeci...

gresis... samo ime kaze sta je... dakle slika u slici... nebitno je da li tv ima 2 ili 72 tjunera ili jedan a sliku dobija sa eksternog ulaza... zvuk je sa primarnog izvora... ekran se moze deliti na pola, na 4inu etc ( u zavisnosti od broja izvora), moze biti jedna velika jedna mala slika koja se moze pomerati po ekranu etc...

sto se tice PAP-a, tu je glavna razlika u zvuku, jer se zvuk sa primarnog izvora salje preko zvucnika a od sekundarnog preko slusalica... a ekran se obicno deli na 2 slike koje stoje jedna pored druge... naravno postoje izuzeci...

A jel to znaci da onda mogu gledati dva tv programa istovremeno?

Mogu, ali samo ako je jedan satelitski preko hdmi, a drugi moze preko TV tunera, preko VHS tunera, dvd-r tunera...

Inace, zvuk ne mora biti sa primarnog izvora, bar ne mora na mom Samsungu, jer u audio meniju, u odeljku "sound select" moze da se prebaci sa njega na onaj drugi izvor koji je ukljucen.

tako je, može i audio source da se bira

Prilozi

• 040820081371.jpg
    040820081371.jpg
    368.3 KB · Pregleda: 108
Mogu, ali samo ako je jedan satelitski preko hdmi, a drugi moze preko TV tunera, preko VHS tunera, dvd-r tunera...

Inace, zvuk ne mora biti sa primarnog izvora, bar ne mora na mom Samsungu, jer u audio meniju, u odeljku "sound select" moze da se prebaci sa njega na onaj drugi izvor koji je ukljucen.

Skontao. Ali posto nemam satelitsku nista od toga onda, jednio kada prikljucim komp pa onda!:D pozz

Vrh Dno