Šta je novo?

Pioneer sluske, leva prekida

bora bora

Slavan
Učlanjen(a)
02.04.2009
Poena
350
Treba mi pomoc ili savet oko pioneer sluski koje sam dobio na poklon pre godinu-dve i puno mi znace pa bih voleo da ih spasim ako je moguce, leva je pocela da prekida, malo mrdnem kabl i vrati se zvuk, mada ako mrdnem glavu, opet nestane zvuk i opet moram da pipkam kabl dok se ne pojavi zvuk i nema mrdanja... garancija msm da je istekla a i ne verujem da bi je uvazili posto uvek izmisle nesto sto se tice sluski tako da, jedino da se nesto prelemi i sl? radi se o modelu PIONEER SE-MJ21H. svaka pomoc dobrodosla ;)

Nadi deo koji prekida,to parce iseci,prlemi
kupi termoskupljajuci bulzir (prvo njega navuci pa lemi)
zalemis, navuces preko lema, malo upaljacem i ko novo.

Ili nadi druge sluske (malo je pipavo) rasturi,pa zameni citav kabal.

izgleda da je kod ulaza u samu slusalicu, jer kad taj levi kablic pipkam, kontakt prekida...vrlo verovatno je tu negde kabl problematican...nije problem kupiti druge sluske ali znacilo bi mi da spasim ove, nisu bas toliko stare, imam jos starije sennheiser koje jos uvek sviraju ko prvog dana dok im se jastucici raspadaju...

odes u radnju i uzmes 1metar koaksijalnog kabla
ako ne umes sam kod nekog drugara u zamenis ga
jedino tako ce te jos duze vremena sluzuti kako treba
a vidi nekog ko se doznaje malo vise(od tebe) da proveri da nije do jeeka
u svakom slucaju oboje (i jeek i kabal) kostaju oko 100rsd

hvala svima na pomoci :D jos da pitam pre no sto se upustim u rasturanje i lemljenje, sta da ocekujem kad rasturim skoljke? klasika 2 zice + i - ?

da imas 2+1 izmeris unimerom od jeeka do potenciometra i posle od njega do sluski i mrdas kabal dok meris da vidis gde je u prekidu nakon tega zamenis i vozi ios par godina :smash:

Nazad
Vrh Dno