auuu sad krece teorija zavere oko driver.a i firmware.a........
Nije teorija zavere, već živa istina.
Nisam imao prilike da testiram detaljnije.
LG GSA-4167 na jednom računaru čita CD, ne čita DVD. Uradim apdejt firmvera, isto ne čita. Stavim kod mene na računar, čita i reže sve živo. Vratim na stari, opet ne čita DVD. Promenim kabl, menjam grane, master/slave, pio/dma i ništa. Taj uređaj je radio perfektno 1.5 god. pa je prestao da čita DVD. Evo kod mene u računaru radi već 3-4 mes. narezao je i pročitao gomilu diskova i radi k'o sat.
Lite On DH-20A3P na jednom računaru pri slušanju NEKIH original audio diskova secka, diskovi su u odličnom stanju i na drugim uređajima ne seckaju. Uradim apdejt firmvera, isto secka. Prikačim kod mene na računar isto, zamenio kabl, granu... Pošaljem ga dobavljaču, oni ga vrate kažu ispravan. Privežem ga kod mene, opet secka. Vratim ga opet dobavljaču i pošaljem diskove sa kojima secka, oni vrate kažu ispravan, ne secka ništa. Povežem na moj računar, kad radi. Pozovem ih, oni kažu da nisu ništa radili, da su probali na više računara i da nigde nije pravio problem.
E sad. Dok je uređaj bio na reklamaciji ja sam reinstalirao OS, što je verovatno sredilo problem.
Što se tiče ne čitanja CD-ova. To je standardni problem kod pioneer 112 i 212 modela. Tu ne pomaže ništa, nikakvo čišćenje, apdejtovanje, bajanje... samo zamena uređaja. Za sada nisam imao problema sa 115.