Šta je novo?

Pioneer DVR-115D poblentavio

neodlučna

Slavan
Učlanjen(a)
15.07.2007
Poena
301
Ubačen je novi firmware na prethodnom kompu. Sad je instaliran u novi komp i neće ni da mrdne. Hteo je da čita diskove (u novom kompu) do juče, a sad ni makac. Samo kašljuca i na kraju kaže da nema diska.
Star je oko dva meseca, ali NEMAM garanciju, tako da preskočite savete oko garancije :d

Ima li neko ideju???
Ili da ga zafrljačim kroz prozor? :banana:

nikako alkoholom, niti bilo kakvom technoscu!!!!!!

Ali ovo je verovatno nov DVD a ubacen je nov firmware pa bi se pre pozabavio tim.

auuu sad krece teorija zavere oko driver.a i firmware.a........

auuu sad krece teorija zavere oko driver.a i firmware.a........

Nije teorija zavere, već živa istina.
Nisam imao prilike da testiram detaljnije.

LG GSA-4167 na jednom računaru čita CD, ne čita DVD. Uradim apdejt firmvera, isto ne čita. Stavim kod mene na računar, čita i reže sve živo. Vratim na stari, opet ne čita DVD. Promenim kabl, menjam grane, master/slave, pio/dma i ništa. Taj uređaj je radio perfektno 1.5 god. pa je prestao da čita DVD. Evo kod mene u računaru radi već 3-4 mes. narezao je i pročitao gomilu diskova i radi k'o sat.

Lite On DH-20A3P na jednom računaru pri slušanju NEKIH original audio diskova secka, diskovi su u odličnom stanju i na drugim uređajima ne seckaju. Uradim apdejt firmvera, isto secka. Prikačim kod mene na računar isto, zamenio kabl, granu... Pošaljem ga dobavljaču, oni ga vrate kažu ispravan. Privežem ga kod mene, opet secka. Vratim ga opet dobavljaču i pošaljem diskove sa kojima secka, oni vrate kažu ispravan, ne secka ništa. Povežem na moj računar, kad radi. Pozovem ih, oni kažu da nisu ništa radili, da su probali na više računara i da nigde nije pravio problem.
E sad. Dok je uređaj bio na reklamaciji ja sam reinstalirao OS, što je verovatno sredilo problem.

Što se tiče ne čitanja CD-ova. To je standardni problem kod pioneer 112 i 212 modela. Tu ne pomaže ništa, nikakvo čišćenje, apdejtovanje, bajanje... samo zamena uređaja. Za sada nisam imao problema sa 115.

OK, hajde da objasnim zaveru oko FIRMWARE-a.

Dakle, ljudi misle da firmware moze da se "zaglupi" ili sta vec, e pa tesko, ili u mozda 2%slucajeva.
Sada ce neki da kazu "ma nemas pojma, ja zamenio firmware i od tad chita kako treba i reze kako treba, propisanom brzinom"...
E pa stvar je u tome, sto je isti problem mogao da se resi deinstaliranjem i ponovnim instaliranjem "ata-grane", sto ce reci device_manager/IDE-ATA-ATAPI_Controllers/ pa sad uninstal primarni ili sekundarni, pa restart.
A promenim firmwarea se radi upravo isto, samo posredno, jer se optika prijavljuje kao novi uredjaj.

Sad za onih 2%, ok.

Druga stvar: ko malo zna srednjoskolsku hemiju, a i materijal od koga je pravljeno socivo laser assembly-ja, kapira da ga NE treba chistiti alkoholom ili bilo kojom drugom tecnoscu.

Ali stvarno je vec toliko bilo reci ovde o tome, da je besmisleno ponovo pisati. SEARCH postoji.

@yuga: ne lupam kontru, ali ciscenje rakijom, podmazivanje slaninom, jes da je u duhu srpske domacinske tradicije, ali nekako ne ide kao serviserski savet.

Nazad
Vrh Dno