Šta je novo?

Pioneer DVR-110D problem

DeRadicci

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
04.08.2011
Poena
525
CD-ove cita i reze najnormalnije. DVD procita kako koji, a to nije klasicno ne citanje.
Kada se ubaci disk, kao da ga normalno cita ali mi prikaze da je disk prazan. Takodje, desava se i da nakon sto nesto narezem na DVD i posle ubacim, opet prikazuje prazan, a kada taj narezani disk ubacim u drugi citac prikazuje mi normalno narezani sadrzaj.
Na kompu je bio sekundarni citac, te i nije mnogo koriscen. Nikada otvaran.

Jel imate neki predlog kako da sredim ovo?

Meni se to isto desavalo ali nisam mnogo razmisljao nego kupio nov dvd,to i tebi savetujem.A novi rezaci nisu toliko skupi!

Hehe i ja imao isti problem doduse ne sa istim modelom dvdrw uredjaja. Verovatno je do optike nesto sumnjam da je do elektronike...ako je tako resenje je nov uredjaj :)

probaj da ga ocistis jer se vremenom nakupi prasine u njemu
dvd SATA je jeftin i njega kupis (oko1500 rsd) tvoj pioneer je ata i njih nama novih u prodaji
izvadi dvd iz kucista i imas rupicu u koju stavis tanji srafciger da bi otvorio vrata
sa donje strane imas 4 srafa i zabice da otkacis prednju masku
uostalom na yutube imas tutorijal kako se to radi
probaj sa ciscenjem i javi sta si uradio

Resen problem

Pa dobro, znam da ga otvorim. :D

Procistio sam ga iako nije bilo mnogo prasine, a i optiku uz malo alkohola.
Diskove koje je prijavljivao kao prazne sada normalno cita. To je to. Hvala na savetu.

nemoj da cistis optiku (laser) sa alkoholom
sada je proslo ali izbegavaj
samo blago sa suvim stapicem za usi
pre toga izduvavanje prasine iz celog dvd rw

Eventualno možeš još da proveriš najnoviju verziju firmvera, ranije sma imao taj uređaj i znam d asm aga nekoliko puta "flešovao"

Firmware sam pre svega probao, ali nije pomoglo. :)

Hah, tek sad narezao nesto na DVD. Uopste nece da ga procita nakon toga. :/

Nazad
Vrh Dno