Šta je novo?

pioneer dvd-rw

vitacanina

Slavan
Učlanjen(a)
11.03.2005
Poena
301
Има ли неко ко може да ми препоручи шта је паметно узети од ових пионирових писача...цене су различите, требају ми ваша мишљења.:wall:
Унапред хвала

:type: :smash:

message written in cyrilic

Koliko znam, sada , trenutno, u ponudi ima samo 110D, koji nije opravdao ocekivanja, tako da bih ti preporucio da umesto Pioneer-a uzmes NEC ili BENQ.
Eventualno, kada bi neko imao jos na lageru Pioneer 108 (ali slaba vajda) nju bi itekako valjalo uzeti.

sta da kupim

Јел има онда нешто осим пионирових писача да ваља, уколико већ ова 110-ка није оправдала очекивања....

Mr. Hyde je napisao(la):
Koliko znam, sada , trenutno, u ponudi ima samo 110D, koji nije opravdao ocekivanja, tako da bih ti preporucio da umesto Pioneer-a uzmes NEC ili BENQ.
Eventualno, kada bi neko imao jos na lageru Pioneer 108 (ali slaba vajda) nju bi itekako valjalo uzeti.

110D jeste imao malo bagovit firmware na pocetku, ali pocev od 1.17 (koji se od pre mesec-dva valja na trzistu) ga nikako ne treba potcenjivati... Licno sam narezao desetak CD-ova, nekoliko CDRW, nekoliko desetina DVD+R i par DVD+RW (sve Verbatim Datalife+, ostale ne konzumiram), i ama bas nikakvih problema ni pri pisanju ni pri citanju nisam imao (probano i na drugim citacima, kao i sa DVD-R i DVD+R medijima rezanim na drugim pisacima).

Ma sta god uzmes neces mnogo pogresiti, ali ako nadjes BenQ 1640 ili noviji, uzmi, ljudi koji ga imaju imaju samo reci hvale za njega. Ja nazalost, nisam uspeo da nadjem isti sa crnom maskom, pa uzeh Pioneer, i evo nemam na sta da se pozalim...

Poslednja izmena:
zvucnjak je napisao(la):
Pioneer 108 ne reze ispod 4x ! :wall: Znaci good bye kucni dvd plejeri

Za tvoju informaciju, reze, ali kakve veze to ima sa kucnim DVD plejerima?

Na kucnim plejerima sam bez problema pustao i diskove koji su narezani i na 16X i svaki je radio perfektno (mislim svaki plejer ;) )
Eventualno moze biti problema sa DVD+R medijima, jer nemaju potpunu kompatibilnost sa kucnim plejerima, ali vecinom se moze ispraviti sa novim firmware-om.

Mislim, ako ti plejer ne cita diskove narezane iznad 4x, teska je krscina.

Moja licna iskustva govore da vecina njih cita. Probao sam na vise njih, od kojih su neke "poznate" marke, a neke kung-fu , i na svima su radili ti narezani diskovi.Cak i na mom CyberHome (kung-fu :D ) cak i najgori diskovi se super citaju. Ponekad ih rezem i vecom brzinom od deklarisane, i vecinom su citljivi na plejerima.

OFF:Samo da prijavim da NEO DVD DIVX player od 2004 god vise nego korektno cita CD medije narezane na 52x,DIVX ili MPiii,i svakojaka chudesa od DVD medija rezana chak i warp 16x brzinama....

Htedoh i sam uzeti 110-ku, ali...
Cimer je kupio doticni (NESRECNI) uredjaj i od tada samo problemi!
Kada je kupljen imao je 1.17 verziju firmware-a i obicaj mu je bio da nece da procita diskove koje je sam narezao!!!Najcesce je to bio slucaj sa Verbatim 8X kako + tako i sa - diskovima(mada povremeno je sve besprekorno radilo) onda je krenuo i sa Ritek diskovima, princo je odbijao da prepozna pa smo ga flash-nuli na 1.22 ali ni to nije pomoglo(samo je prepoznao princo)!Sada je trenutno firware 1.37, snimamo na Verbatim 16X diskove i za sada nema problema sa snimanjem (barem mi se cini daje tako), ali postoji mali problem sa citanjem...Naime kada pokusa neki disk da procita, a ne uspe on jednostavno ne zeli da izbaci disk-NE POMAZE NI RESET!!!!U tom slucaju pomaze samo gasenje racunara, pa ponovo ukljucivanje i tada(I SAMO TADA) izbaci tray!!!
E sad posle svih ovih muka mislim da cu pricekati jos malo da vidim kakva su iskustva sa Nec-om...Pioneer ni slucajno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ako neko zna gde moze u NS da se kupi Benq neka oda tajnu!

Vrh Dno