Šta je novo?

Pioneer DVD-RW DVR-112D

banalek

Slavan
Učlanjen(a)
21.07.2007
Poena
320
Pioneer DVD-RW DVR-112D je usred rada (kopiranja podataka sa DVD-a na HD) odjednom visestruko usporio. Kopiranje DVD-a ili CD-a na HD sada je sporije 5-6 puta. Isto je i kod snimanja. Umesto predvidjenog vremena za ispod 10 min, DVD se snimao preko 50 minuta. Buffer Level mu se vrteo izmedju 16-60%, dok je ranije sve islo na maksimum (98-100%). Da li je to DVD-RW definitivno "riknuo" ili je mozda nesto do WinXP. Sve drugo na racunaru radi normalno kad ne radim sa DVD-om, ali kada DVD nesto kopira na HD, rad sa drugim programima u pozadini pomalo koci, sto ranije nije bio slucaj. Unapred hvala na svakoj pomoci.

Prvo izbaci neki medij ako ti je u drajvu.... pa probaj ovo:

Idi u Contol Panel > System > Device Manager > DVD/CD-ROM drives pa izaberi Pioneer DVD-RW DVR-112D (desni klik) i onda Uninstall.

Nakon toga restart Wina i sačekaj da Win sam pronađe Hardware i instalira drajvere...
Kada sve završi probaj da narežeš nešto ponovo.

Javi šta si uradio...

Poslednja izmena:
Obrisao sam drajvere i pustio da XP ponovo prepozna DVD, ali nije pomoglo. Radi u dlaku isto spooooro. Pustio sam mu i jedan DVD koncert da proverim kako svira. Radi, ali sa krcanjem i povremenim seckanjem, dok taj isti DVD koncert super svira na kucnom DVD plejeru i na jenom prastarom racunaru. Izgleda da je Pioneer zreo za djubre, a jedva da je snimio 20-30 DVD-a.

Poslednja izmena:
Možeš da vidiš u kom modu radi:
Idi u Contol Panel > System > Device Manager > IDE ATA/ATAPI Controller pa nadješ Parallel ATA Controller (desni klik) pa Properties pa vidi u Primary ili Secondary Channel da li ti je Pioneer radi u Ultra DMA 4 - Ultra66

Ukoliko i to ne radi, odnesi kod nekoga ko ima drugačiju konfiguraciju tipa sa Intel chipsetom ili neka AMD verzija da bi video da li je do uređaja...
E tek ako je i tada isto, onda može da radi čekić :smash:

Poslednja izmena:
Hvala na savetima i zalji da mi pomognes :). Uspeo sam da ga vratim da normalno radi tako sto sam promenio Firmware. Stavio sam FW 1.24, ranije je bio valjda 1.06. Kako i zasto je to puklo usred rada nije mi jasno, al sada radi, do daljeg ;)

Upravo mi to palo na pamet... :wall:

Bitno da si uspeo na kraju a nekom će sve ovo valjda da koristi!? :banana:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno