Šta je novo?

pioneer dv-380 i upscaling

daredevil

Čuven
Učlanjen(a)
17.01.2002
Poena
619
da li neko zna da li dvd player dv-380 vrsi upscaling slike kad se prikljuci na lcd tv(prilikom reprodukcije dvd-a) a preko componentnog kabla. da li treba nesto rucno podesavati ( osim u meniju da se stavi na component - progressive ).ako moze kako se bira rezolucija upscaling-a.

Nema mogućnost upscalinga. Možeš da staviš na progressive scan i to je to ...

da li zns kako izgleda slika lcd-u?

Ne znam kako da ti odgovorim na ovako postavljeno pitanje - zavisi da li je DVD ili DiVx, ako je DiVx kako je (i koliko) komprimovan, ali sve u svemu slika je korektna i nesto je bolja nego kad nije ukljucen progressive scan.

sve si mi rekao. znaci isplati se da menjam scart kabal za componetni.
Hvala ti

Stani malo, pa SCART kabl ti je u principu i komponentni !
Ne znam doduše kakvi su ti ulazi na TV, ali ako imaš potpuno ožičen SCART-SCART kabl trebalo bi da ti on završi posao (na TV-u ulaz mora da podržava RGB, a na DVD playeru biraš opciju RGB).

da trenutno koristim full scart sa opcijom na rgb-u, ali u upustvu pise kao da je najkvalitetnija kombinacija sa componetnim kablom. pa je mene zanimalo kako bi to izgledalo na LCD-u i da li da menjam ili kabal ili uredjaj.

Ne vidim šta bi to bilo bolje od ove varijante koju već koristiš (i to je komponentni signal jer R, G i B idu po posebnim žicama u scartu). Možda teorijski bolja zaštita od interferencije, mada čisto sumnjam da bi se to i primetilo čak i ako jeste tako.
Ja glasam da ne menjaš ništa.

Tj. menjaj uređaj ako baš hoćeš, odnosno ako imaš para, ali meni je lično slika sa DV-380 sasvim dobra (osim kad je loše urađen DiVX, ali pitanje je da li bi bilo išta bolje na nekom uređaju koji ima upscaling. To bi već morao sam da uporediš, ja nisam imao priliku).

Poslednja izmena:
ok, pa u principu ne bih menjao dvd player jer i ja sam zadovoljan njime. imam samo problem prilikom reprodukcije filma koji je kompresovan u xvid-u 1.2 i ac3 zvuku a sve ostalo je ok.

Kao i svi playeri sa Mediatec chipovima ima izvesne probleme sa Packet Bitstream ali moram da priznam da sam retko bio u prilici da ih primetim u praksi. Što se audio codeca tiče AC3 je podržan, a do sada mi se 1 ili 2 puta desilo da nema tona sa DiVX-a, ne sećam se više koja varijanta kodeka je bila u pitanju. U takvim slučajevima pustim sa PC-ja i teram dalje ...
Naravno, ne kažem da je najbolji player na svetu, ali na našem tržištu u toj nekoj cenovnoj kategoriji ne verujem da ima išta kvalitetnije od Pioneer-ovih modela.

daredevil, ima vise tipova komponentnog signala...Ali, ispostavilo se da bas taj, "najbolji" komponentni skart ne vuche...to je onaj sa 3 RCA chincha...Diskutovali ljudi na drugom forumu, kazu da se ipak najbolji rezultati dobijaju sa tim 3 RCA na 3 RCA. To je bar jeftino :)

Citat gvlade sa drugog foruma

"SCART cannot officially carry non-RGB (e.g., YPbPr) component video signals, which are gaining ground as an improvement over S-Video in markets where SCART is not used. However, some manufacturers of set-top-boxes and DVD players are known to provide optional (menu-selectable), non-standard YPbPr output through the pins that are officially reserved for RGB color components."

video sam tu polemiku u drugim tredovima, i da je naljboje da kabal bude 75 omski. posto scart kabal vec imam kupicu i komponetni kabal pa cu da uporedim.

pa uzrok zabune je u tome sto su i RGB i YPbPr komponentni:
http://en.wikipedia.org/wiki/Component_video
trebalo bi da je taj drugi malo bolji

vodi racuna kako si podesio LCD jer preko 'full SCART-a' signal moze i da ide kao kompozitni ili Svideo sto su najgora resenja.

e da, 3RCA lako moze da se pobrka sa 1RCAkompozitni+2audio..

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno