Šta je novo?

PIoneer Dj Dm-50D + Edifier T5

Učlanjen(a)
17.11.2007
Poena
320
Tesko da moze da prodje kao HiFi, ali za moj subjektivni osecaj (citaj: ne znam za bolje) skroz korektan setup za PC zvucnike. Pioneer-ima sam odusevljen od samog starta. Zaista fantasticno zvuce. Glasni, bass skroz pristojan, nema distorzije, mada ih nisam pojacavao preko 50%.
Medjutim i pored svega navedenog nije mi djavo dao mira i dodao sam im, u naslovu pomenuti, subwoofer. Sreca pa nisam vece pare gurnuo sve ovo. Pioneer-i su deklarisani na 54Hz s donje strane spektra, a Sub na 38Hz. Nasao sam negde po netu da je opste pravilo da se LPF filter stavlja na 70% donje granice satelita, sto mu dodje tacno 38Hz :) Na moju zalost ovo sam procitao tek posto sam kupio SUB.

Potrebna mi je pomoc za podesavanje. Na koliko da stavim LPF? Takodje, SUB je preglasan po defaultu (prikazen preko RCA direktno na komp). Utisam ja njega na njegov volume, ali da bi ga koliko toliko upario sa satelitima, moram u windowsu da utisam zvuk na 50%, pa pojacam satelite na njihov volume i tek tu kao postignem neki balans.

Imate li neki dobar savet kako da sve ovo namestim, ili da batalim i prodam SUB?

Nazad
Vrh Dno