Šta je novo?

Pioneer CS-7070 zvucnici,... molim misljenje....

milanbb

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
02.11.2000
Poena
770
Sta mislite o ovim zvucnicima ? Da li vrede 450 dem par ?

milanbb je napisao(la):
Sta mislite o ovim zvucnicima ? Da li vrede 450 dem par ?

Pa, na nije to lako, osim ako neko nije bas slusao iste.
A da ih dopremis u Skadarliju sledece nedelje, pa da ih poslusamo i sigurno cemo te dobro posavetovati. :D:D

Re: Re: Pioneer CS-7070 zvucnici,... molim misljenje....

notax je napisao(la):
Pa, na nije to lako, osim ako neko nije bas slusao iste.
A da ih dopremis u Skadarliju sledece nedelje, pa da ih poslusamo i sigurno cemo te dobro posavetovati. :D:D

heh.... pa mogao bih :) malo me kilometraza zeza,... ali cu se snadjem.

Lm ovo su neki podaci za te zvucnike:

- High Power Handling: Music Power (DIN) 190 W
- Rear-Duct Bass-Reflex Design: Prevents the spurious sounds that a front port can generate and provides a cleaner bass
- 3-way cone speaker system : 25 cm woofer, 7,7cm midrange and 6,6 cm tweeter: Provide natural, well-balanced and full-range sound

- Frequency Range 35 - 20,000 Hz
- Sensitivity (1m/W) 90 dB
- Impedance 8 ohm
- Dimensions (W x H x D) 334 x 695 x 273 mm
- Weight 10.5 kg

Koliko je sinusna snaga koju ovi zvucnici mogu da izdrze,... ?

Ma poslusaj ih i ako ti se svidja zvuk kupuj, nije to neka kinta za te kutije. :)

Aca je napisao(la):
Ma poslusaj ih i ako ti se svidja zvuk kupuj, nije to neka kinta za te kutije. :)

Pa, ne bih se bas slozio. Skoro da sam 100% siguran da je to neki najbudjaviji model, s obzirom da je 6,6 cm visokotonac, to znaci da je visokotonac membranski, a s obzirom da je srednji 7,7 cm to je takodje neka budjava varijanta. Tipa, 25 cm "bass" radi do 3000 Hz, srednji do 8000 Hz, a visoki iznad toga, i to otprilike na skretnici nema skoro nista. Taj zvucnik kao nov verovatno nije nesto vise od 450 DM kostao, tako da mislim da ne vredi ni blizu toliko.Sto se tice snage, to je smesno.
Ako je zvucnik takav kakav sam opisao, onda je to 40-50 sinusa, a muzicka oko 60-80 W, i to je to. Nadam se da je jasno da proizvodjaci, sto su zvucnici iz nize klase, vise lazu, jer ne postoji ni jedan drugi kriterijum za koji bi se uhvatili da prodaju jeftine zvucnike.

Pioneer CS - 7070 kod Tehnicom-a kostaju 429 DEM. To nije najslabiji model u toj seriji, jer postoje 3070, 5070 i 9070. Sasvim je sigurno da od zvucnika koji kosta toliko i ne treba ocekivati da "svira" kao i oni koji kostaju preko 1000 DEM, ali ako covek voli tehno ili dence muziku sigurno je da ce bas od 25 cm da zavrsi posao.
Pioneer CS - 7070 su zvucnici koji ce zadovoljiti prosecnog korisnika, dakle, ako nisi HI-FI manijak verovatno da ces biti zadovoljan tim zvucnicima.

Pozdrav

Originally posted by RUS Pioneer CS - 7070 su zvucnici koji ce zadovoljiti prosecnog korisnika, dakle, ako nisi HI-FI manijak verovatno da ces biti zadovoljan tim zvucnicima.

Pozdrav

Daleko od toga,...

Zvucnici treba da rade u lokalu koji ima 5x5x4m i da se cuju glasno :) i da izdrze da tako rade,... zato su i kupljeni, neke pretenzije prema Hi-Fi zvuku nemam,....

Zato sam i postavio pitanje koliku sinusnu snagu mogu da izdrze jer ce biti nakaceni na Sony STR315DE koji (navodno) ima 2x100W, dok su zvucnici deklarisani na 190W muzicke snage,...

greska je bila sto nisam odmah postavio detaljno pitanje :)

milanbb je napisao(la):
Daleko od toga,...

Zvucnici treba da rade u lokalu koji ima 5x5x4m i da se cuju glasno :) i da izdrze da tako rade,... zato su i kupljeni, neke pretenzije prema Hi-Fi zvuku nemam,....

Zato sam i postavio pitanje koliku sinusnu snagu mogu da izdrze jer ce biti nakaceni na Sony STR315DE koji (navodno) ima 2x100W, dok su zvucnici deklarisani na 190W muzicke snage,...

greska je bila sto nisam odmah postavio detaljno pitanje :)

Pa racunaj da im je otprilike snaga oko 100w sinusa, ali ne trajno, verovatno bi izgoreli. Dakle jedno 50-60w bi svirali bez problema. :)

Aca je napisao(la):
Pa racunaj da im je otprilike snaga oko 100w sinusa, ali ne trajno, verovatno bi izgoreli. Dakle jedno 50-60w bi svirali bez problema. :)

E Hvala ! taj sam podatak cekao :)

S obzirom na velicinu prostorije i na snagu zvucnika - mislim da nece biti potrebe da se teraju na vise od 70% snage - sto je sasvim dovoljno buke, a nesto je malo glasnije od tvoje preporuke.

Hvala svima,...

.............

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno