Šta je novo?

Pioneer auto zvucnici

DjuRaSiN

Čuven
Učlanjen(a)
11.02.2004
Poena
619
Da li postoji neko ko moze da napise kako idu po redu klase za Pioneer zvucnike posto se secam da je postojala nekada tema na kojoj je to bilo napisano ili da ostavi link ka toj temi posto ja nikako ne mogu da je nadjem!!!

Hvala svima unapred

pa imas na njihovom sajtu lepo rasporedjeno po serijama valjda im je zuta serija najbolja...

e a g
mislim da tako idu e je naj serija to znam al ove 2 nijesam siguran

Samo mala sugestija . . . ako imas para za E seriju kupi je jer sam ja odusevljen kvalitetom i onim sto pruzaju

A moj savet ti je da uzemsh zvucnike nekog drugog proizvodjaca za iste pare mnogo vishe daju,ja sam cuo mnogo uporednih testova i pioneer zvucnici su pali u poredjenju sa magnatom,mac audiom da ne spominjem jbl i tako jace marke, jedino je od sony-a bio bolji

mislim gde nadje mac audio da poredis sa pioneerom,...

mislish? poredi pa cesh da vidish i ja nisam mogao da verujem pioneer samo izgleda bolje ali uopste nesvira bolje cak loshije kad su u pitanju dvo,tro... sistemci

A moj savet ti je da uzemsh zvucnike nekog drugog proizvodjaca za iste pare mnogo vishe daju,ja sam cuo mnogo uporednih testova i pioneer zvucnici su pali u poredjenju sa magnatom,mac audiom da ne spominjem jbl i tako jace marke, jedino je od sony-a bio bolji

Malo je van teme, ali samo kratko: gde se tu na skali nalaze Blaupunkt zvucnici koji se prodaju kod nas (npr. GTC-172, GTX-172 ...).

blaupunkt je tu negde sa pioneerom od njih bash nisam imao prilike da cujem puno modela za poredjenje ali stvar je ukusa otprilike isto daju kao pioneer ali po meni malo lepshi zvuk u visokom tonu,ja necu da kazem da je pioneer losh samo da se kod njega placa ime dok ce ti drugi dati mnogo vishe za manje para barem kad su zvucnici u pitanju,jer kad imash sa cime da ih uporedish na licu mesta onda se vidi ko je ko :)Pioneer nije vishe ono sto je bio i uglavnom daje razocaravajuce rezultate u poredjenjima ponekad se pitam kako su mogli da stave svoj logo na toliko losh zvucnik.

ne znam koje serije poredis, ali mislim da su a i e dobri zvucnici...

Kod Pioneer-a serije idu ovako (od najlosijeg ka najboljem): G > A(ccelerate) > E(motion).

Custom fit serije (fabricka ugradnja) uglavnom spada izmedju G i A serija (dvosistemci), sem kada je u pitanju Custom fit H serija (kompo sistemi), onda je kvalitet priblizan (i uporediv sa E serijom).

Malo je van teme, ali samo kratko: gde se tu na skali nalaze Blaupunkt zvucnici koji se prodaju kod nas (npr. GTC-172, GTX-172 ...).

Trebali bi da su pandan Pioneer-ovoj G seriji, ali obrati paznju da su GTc-172 dvokomponentni sistemi (woofer+tweeter), a to Pioneer u tom rangu cena nema...

Poslednja izmena:
G serija pioneera je g....
:)
A serije 6901 i 6911 ni ne gledaj, tek od 6921 na nesto lici, ali to je vec previse para za ono sto nudi...
Ja bih ti savetovao da poslusas coveka i uzmes nesto kvalitetnije za iste pare...
Znaci JBL, Mac audio, Magnat, Alpine (skupa za ono sto nudi, ali dosta ispred pioneera) i ako nadjes neki zaostali Clarion, posto se ne uvoze vec godinu dana...
pozdrav...

blaupunkt je tu negde sa pioneerom od njih bash nisam imao prilike da cujem puno modela za poredjenje ali stvar je ukusa otprilike isto daju kao pioneer ali po meni malo lepshi zvuk u visokom tonu,ja necu da kazem da je pioneer losh samo da se kod njega placa ime dok ce ti drugi dati mnogo vishe za manje para barem kad su zvucnici u pitanju,jer kad imash sa cime da ih uporedish na licu mesta onda se vidi ko je ko :)Pioneer nije vishe ono sto je bio i uglavnom daje razocaravajuce rezultate u poredjenjima ponekad se pitam kako su mogli da stave svoj logo na toliko losh zvucnik.

Znas li gde mogu da se vide/cuju neki blaupunkt zvucnici i koliko se otprilike krecu cene za gt seriju?

Kod mene ih ima u Subotici a u BG ih imash na ovim mestima
Naziv Mesto Adresa Telefon
Altios Beograd Kornelija Stankovica 19. 011 / 344-1407
Koya Elektronik Beograd Peristerska 1. 011 / 308-6899
Macchina Security Beograd Blagoja Marjanovića Mose 011 / 318-6868
Martech Beograd Sarajevska br. 1 011 / 361-2360
Maxi Media Beograd Živorada Jakovljevića 15 011 / 3047-194
Tehnomanija Beograd Žička 34, na Crvenom Krstu 011 / 283-6070

nazovi telefonom pa pitaj za cene :)

Po meni najbolji auto zvucnici kod nas su JBL i Infinity,necu time da kazem da su ostali ****** nego da ova dva prozivodjacha daju stvarno vrhunske komponente po jako dobrim cenama i imaju ubedljivo najbolji zvuk i kvalitet.Na primer od JBL-a woofer gt1202d je neprevazidjen woofer koji kosta 80 evra nov bez kutije,poslushaj pioneerov ili bukvalno bilo koji woofer za te pare,razlika je nebo i zemlja.Znaci svira i Pioneer daleko od toga ali kad stavish JBL tacno vishe onog Pioneera necesh ni da pogledash.Jedini konkurent tom JBL-u do sada je bio Magnat xtc 300 koji je cak i skuplji,ima tu snagu,ali nema taj zvuk,on jednostavno kako bi se reklo nema dushu.Poredjen je i sa Alpinom,Phoenix Gold-om,Rockford Fosgate-om....jako mnogo prozivodjacha i jednostavno nema mu ravnog iako on spada u nizu seriju JBL woofera moze da se poredi sa top klasama drugih prozivodjacha sa zvucnikom od 300-400evra i cak da ga pobedi

Poslednja izmena:
Meni treba nesto za kola recimo do 100e. Znaci dva zvucnika na dasci gepeka i nista vise ne planiram tu da stavljam. Nikakvi vuferi, pojacala, nista... Dakle treba da se cuju fino, tu i tamo malo da prodrmaju i nista vise. Mozda neke elipse (meni su to "elipse" nemam pojma kako se zovu ni koje su dimenzije :))
Sta preporucujes od Blaupunkta sto bi moglo da ispuni zahteve?

Do 100 eura mozesh da uzmesh JBL i to da birash,ali ako bash zelish Blaupunkt GTx- 693 je ok,kao i 462 za korisnika sa tvojim zahtevima,sasvim lepo rade....

Poslednja izmena:
Ma moze i za manje pare, cak je dobrodoslo...
Nekako mi je preseravanje da stavljam jbl u Golfa dvojku :)
Neke Blaupunkt elipse bi odradile posao...

Poslednja izmena:
Znaci JBL nije los ali da nema konkurenciju? DSL,JL,Phase,MbQuart,Focal,Reimbow,Hertz,Helix,Soundstream.....Inace mozes da uporedis kako rade xtc300 na doprom ampu i u dobroj kutiji kad god pozelis i da vidis dal imaju dusu
Inace pojacalo je 600w rms a izmereno je 142.7 db pa ti vidi
I nagrada....

Poslednja izmena:
DD audio, Rockford Fortsgate, Ground Zero, MTX, cela grupacija audio voxa (mac audio, phase linear, clarion, magnat...) i jos doooosta drugih...
JL sam imao dok sam vozio Punta, sad mi bleji u stanu i verovatno cu ga prodati...
Bolji kvalitet ja nisam cuo ni na jednom wooferu na nasim prostorima...
http://realmofexcursion.com/videos/JL/12w0.12.wmv
evo ga moj snimak na realmu...

Evo jednog spiska kvalitetnijih, a manje poznatih marki na nasim prostorima, valjda ce nekom koristiti:

Audison Helix Soundstream
Audioplanet Hifonics Steg
Autotek Impulse Signat
Audiobahn
JL Audio
SPL
Audiodevelopment Kove Armagedon
Audiosystem Twister Kole Audio Xetec
Brax Zapco
Bazooka Lightning Audio Bolt
Lanzar
Cadence
Crunch
MTX
Doom Audio
Dragster Phase Linear
DLS
D- Rex Rockford Fosgate
Rodek
ESX Rainbow
Emphaser
Genesis
Helix Impulse
Hifonics JL Audio Kove Armagedon
Lightining Audio
Bolt
MTX
Lanzar
Phase Linear Rodek
Pyle Rockford Fosgate
Phonocar Rainbow
Sounstream
SPL
Signat
Steg
Digital Designs
Cerwin Vega
audiobahn

Znaci JBL nije los ali da nema konkurenciju? DSL,JL,Phase,MbQuart,Focal,Reimbow,Hertz,Helix,Soundstream.....Inace mozes da uporedis kako rade xtc300 na doprom ampu i u dobroj kutiji kad god pozelis i da vidis dal imaju dusu
Inace pojacalo je 600w rms a izmereno je 142.7 db pa ti vidi
I nagrada....

Ja se slazem da xtc 300 dobro rade cak su malo i vishe uspeli db-a da naprave od JBL-a probani su na rockford fosgate pojacalu neznam tacno model...Ali JBL ima nesto sto Magnat primetno nema kad je u pitanju zvuk znaci otkida on jako dobro ali jednostavno nije taj zvuk kao kad sednesh sa JBL-om,(konkretno gt1202d),ti Magnati su ok zvucnici za db ali ne za uzivanje u zvuku i + koliko znam malo su skuplji

Poslednja izmena:
DD audio, Rockford Fortsgate, Ground Zero, MTX, cela grupacija audio voxa (mac audio, phase linear, clarion, magnat...) i jos doooosta drugih...
JL sam imao dok sam vozio Punta, sad mi bleji u stanu i verovatno cu ga prodati...
Bolji kvalitet ja nisam cuo ni na jednom wooferu na nasim prostorima...
http://realmofexcursion.com/videos/JL/12w0.12.wmv
evo ga moj snimak na realmu...

Za JL mogu da kazem da su stvarno fantasticni zvucnici i imaju mocan zvuk,totalna su konkurencija jbl-u po kvalitetu ali nisu po ceni koliko znam ,bar na nashim prostorima,svakako da nije iskljuceno da postoji bolji zvucnik od gt-3,gt-4 ili gt1202 za cenu od 80 evra ali ja josh nisam naleteo na njega u ovih 4-5 godina

Poslednja izmena:
Poslednjih dana sam jurio JBL zvucnike za auto ali nisam uspeo da pronadjem 13cm..Gde se mogu naci u BG?

Nazad
Vrh Dno