Šta je novo?

Pioneer 216D i DL DVD

mmilovan

Čuven
Učlanjen(a)
14.01.2004
Poena
619
Uzeo sam relativno skoro Pioneer 216D jer sam bio zadovoljan njegovim prethodnikom 215D koji sam poklonio drugaru.

Nisam nešto preterano rezao na uređaju, ali sam u poslednje vreme primetio čudan problem. Javlja se kod rezanja DL DVD kada sesija zatvaranja sešna traje i po petnaestak, dvadeset minuta (u pitanju su DL +R Verbatim, a dešavalo mi se i sa DL -R TDK).

Da li je ovakvo preterano dugačko zatvaranje rezanja normalno? Diskovi verifikaciju prođu.

Probao sam da režem i pod Nerom i pod ImgBurnom. I pod jednim i pod drugim desio mi se sličan problem, mada mi je jednom pod ImgBurnom rezanje proteklo normalno, sa normalnim trajanjem lead-out sesije. Verifikaciju ovako narezani diskovi prođu "normalno", bez problema, u oba programa.

Da li je to znak da nešto otkazuje?

Ranije sam rezao pod 215-icom i nikada mi se tako nešto nije dešavalo.

Šta bi mogao biti uzrok problema.

Treba li da razmišljam o novom uređaju?

Hvala unpared.

Nije normalno sigurno, imam isti takav i finalizranje traje jako kratko doduse nisam mjerio ali je kratko na verbatim +r dl i traxdata -r dl medijima

Probaj drugi firmvare

Hmmm... ni u kom slucaju to nije normalno. Ukoliko probas i druge verzije Nero-a (ako ti je to default burning software) ili i noviji firmware, pa ostane sve isto, onda ga reklamiraj sto pre, pa da vidimo sta ce od toga ispasti.

Kao sto su vec rekli, to nije normalno ponasanje. Nesto nije u redu. Probaj kod druga taj rezac i vidi kako se ponasa. Stavi noviji firmware. I, ako nista ne pomogne, reklamiraj ga.

Nazad
Vrh Dno