Šta je novo?

Pioneer 212D problem pri rezanju i čitanju CD

onua

Slavan
Učlanjen(a)
14.12.2007
Poena
350
poštovani,

imam problem iz subjecta :) svaki disk, ali svaki disk (tj. CD) neće da očita a o rezanju da ne pričamo .... :(

što se tiče dvd-ova sve je ok

firmware je fabrički došao poslednji... problem je nastao posle nekih 3 meseca korišćenja...

probao sam ga na nekoliko računara ali svugde isto.... čitao sam na netu da je serija 212 propast (kao i 112 što je bila).... e sad da li je to....

Ako je u garantnom roku menjaj ako nije nema pomoci.
Za 2000 din dobro je da izgura dok traje garancija sve preko je bonus

..isti simptomi, ali sa 112-kom.. komada dva.. prvi odmah u startu nije hteo ni da cita/reze cedeje, pa zamena.. drugi vrisnuo nakon 6-7 meseci, ali jos uvek cita cedeje svih vrsta.. sa DVD formatom nema problema, ali ne'am zivaca da se natezem sa prodavcem oko garancije, planiram SATA, ali od Pionira...ni chokoladicu vishe u kuci.. :crash:

^ Pa sta tu ima da se nateze. Ako ne cita ili ne reze CD/DVD vracaj. Jeste da su jeftini ali moraju da izguraju 1g.

Moj 110D je evo posle godinu i više dana postao netrpeljiv prema CD-RW medijima. Pre je sa njima radio OK, sada jako, jako teško, obično se kao narežu, ali verifikacija prikaže gomilu grešaka. Probano sa više različitih CD-RW medija, kao i sa raznim SW za rezanje, ali uvek isti problem.

CD-R, i DVD-ove u svim oblicima (-R,+R,-RW,+RW) još uvek čita i piše bez problema...

Ma što kažu, za 2500din, dobro je da izgura 6 meseci...

115D 1800 kinti ;)
108d mi je radio oko 2,5 godine bez vecih problema. Od toga 1 godina intenzivnog rezanja. 112d je u upotrebi oko 8 meseci, takodje bez problema.

i ja sam vratio na reklamaciju 212 i uzeo 115D, jer čitam da sata pionirci baš i nisu nešto dobri....

e sad još jedno pitanje, ako se neki cd nareže na 4x kako je moguće da se sa istog tog cd-a kopira više puta brže?

Sto se tice 212d ja imam taj sata rezac,naravno od Pioneer-a, i ja sam prezadovoljan!
Cita sve,reze sve,evo vec 6 meseci... Do sada nisam nikada ima Pioneer, imao sam samo Nec-ove, i zadnji me je ubio od *******cije... Dok se nisam setio i promenio firmware :D
Od mene samo pohvale Pioneer-u.... Mada ni ovoliko nisam ocekivao.... Placen pre 6 meseci 2200din.....

Primetio sam da se uglavnom žale korisnici 212D a ne 212 (bez D). Sad, da li to ima neke veze, nemam pojma.

Sad si me bacio u rebus koji je moj rezac 212D ili samo 212? :D

Hvala Cat, ipak i ja imam 212 (bez D)...ccc Mozda zato tako lepo radi :D
Joj kako cu sada da izbaksuziram sam sebe...pu pu pu

Ajd da i ja upotpunim raspravu..... a kako stoje stvari sa 215-om?

trenutno u kompenzaciji imam i nov pioneer 215 kao i stari 111 i sasvim fino radi, cak su ga malo doterali po pitanju kvaliteta rezanja kao i brzine prepoznavanja diskova...

Nazad
Vrh Dno