Šta je novo?

Pioneer 112d, izdrzljivost

chundra

Čuven
Učlanjen(a)
31.12.2003
Poena
619
Danas bih trebao da iskopiram 40dvd-ova.
Interesuje me koje je realno vreme potrebno za taj posao i koji je najsigurniji a ujedno i najbrzi nacin ?
Moja racunica je 10tak minuta za iscitavanja dvd-a i isto tolko za rezanje. 20 minuta po kopiji za 40 kopija bi mi trebalo 13 sati :shock: ako bih rezao jedan za drugim.

Bilo kakve preporuke i saveti ?

/valjda sam u pravoj temi, u suprotnom molim premestaj :)

pozajmi jedan DVD, pa dok jedan przis, drugim grebuj image, prepolovices vreme.

ili jednostavnije ako nabavis taj drugi DVD rezac ili citac stikliras opciju "on the fly" pa kopiraj odmah.
kopiranje sadrzaja na hdd zavisi od toga sta je snimljeno na DVD-u, ako je DVD film otprilike je 10-ak minuta, ako su sitne slike, to moze da potraje i do 30 minuta.
pravi izmedju rezanja pauzu makar 2 minuta ili ce ti rezac po ovoj vrucini riknuti jos danas

Trenutno je potrebno napraviti samo jednu kopiju, sto znaci da bih mogao da koristim opciju "on the fly" ali nisam siguran dal je dovoljno pouzdana ?
Znam da ce kasnije biti potrebno vise kopija odjednom i u tom slucaju bi mi bilo najbolje tj najbrze da imam image svih dvd-ova na hdd-u, sto je opet mnogo prostora... ? Dvd-ovi su puni do vrha i to bas slikama.
Jel mogu dva dvd rezaca da rezu na jednom racunaru istovremeno ?

Trenutno je potrebno napraviti samo jednu kopiju, sto znaci da bih mogao da koristim opciju "on the fly" ali nisam siguran dal je dovoljno pouzdana ?
Znam da ce kasnije biti potrebno vise kopija odjednom i u tom slucaju bi mi bilo najbolje tj najbrze da imam image svih dvd-ova na hdd-u, sto je opet mnogo prostora... ? Dvd-ovi su puni do vrha i to bas slikama.

Mogu da rezu bez problema i 4 rezaca na jednom racunaru tako da to nije problem.

Kod mene se cesto desava da moram da iskopiram 15-20 dvd-jeva za vece.

Imam dva rezacai rezem brzinom od 12x, u proseku operacija traje oko 7-8 minuta.

Rezaci su pata Pioneer 110d i sata Samsung 183A

Sporo ?
Ukljucena opcija "Quick Copy"

/Sad je na 80% a proslo je 15minuta

Prilozi

• sporo1c.JPG
    sporo1c.JPG
    107.8 KB · Pregleda: 137
@chundra

probaj da rezes na 12x.

@chundra

probaj da rezes na 12x.

Definitivno je sporije, rezao je 21minut.

Pomislio sam da je problem mozda u tome sto su oba uredjaja na jednoj ide grani stim da je dvd rom bio master pa sam im zamenio pozicije. Vreme rezanja se nije promenilo.
Ploca nema dve ide grane pa da uredjaje totalno razdvojim ...
Rezem sa Nerom 7 Premium, nisam pogledao tacnu verziju.
Koristim Verbatim DVD-R 16x diskove.

Probao sam i "normalno" kopiranje bez "Quick copy" opcije i mislim da je cak bilo nesto neznatno brze.

Dal opcija "Quick copy" prepolovljava potrebno vreme za kopiranja dvd-a u odnosu na klasican copy ?

Definitivno je sporije, rezao je 21minut.

Pomislio sam da je problem mozda u tome sto su oba uredjaja na jednoj ide grani stim da je dvd rom bio master pa sam im zamenio pozicije. Vreme rezanja se nije promenilo.
Ploca nema dve ide grane pa da uredjaje totalno razdvojim ...
Rezem sa Nerom 7 Premium, nisam pogledao tacnu verziju.
Koristim Verbatim DVD-R 16x diskove.

Probao sam i "normalno" kopiranje bez "Quick copy" opcije i mislim da je cak bilo nesto neznatno brze.

Dal opcija "Quick copy" prepolovljava potrebno vreme za kopiranja dvd-a u odnosu na klasican copy ?
Ja sam imao slican problem.Sporo mi je rezao i dvd i obicne diskove.Na kraju se ispostavilo da me je zezao sata raid controler na ploci.Kad sam ga ponovo intalirao dvd rezac mi se preporodio,prosto je poceo da leti.
Dok ga nisam ponovo instalirao rezao je dvd diskove po 34 minuta kad ga stavim na 8x a posle instaliranog controlera za 8 minuta.
Mozda je i kod tebe ovo u pitanju.

Bio na odmoru ... problem se nije resio :)
Eto, sad, treba da se napravi jos 5 kopija, a dobio sam i naznake da ce biti jos tog "rezanja" te sam odlucio da ipak sve prebacim na image i ostavim na dva racunara.
Tada sam i primetio znatnu razliku u brzini pravljenja image fajla na tim racunarima te sam problematicni racunar proveo kroz proces reinstalacije drivera i instaliranja Nero6 umesto Nero7.
Nesto od ovog je pomoglo i sad sve to prilicno fino radi.
Jedino sto me buni je sledece:
Startujem dva Nero-a i pustim da oba prave image. Jedan se pravi sa DVDrezaca(Master) a drugi sa DVDcitaca(Slave). Brzina pravljena image sa DVDrezaca je normalna sve dok ne ukljucim DVDcitac a tad se sve uspori i te dve brzine postanu jednake. Ako iskljicim DVDcitac - rezac ubrza, ako iskljucim DVDrezac - Citac ostaje na istoj, sporoj brzini :)
Rezac - UDMA4
Rom - UDMA2
Malo sam konsultovao wiki i shvatio da razlika u brzini treba da postoji ali ipak moraju da rade nezavisno tj nezavisnim brzinama ...
Jel ok da imam startovane dve Nero aplikacije koje odradjuju isti posao ?

Posle 3 meseca prosecnog koriscena, drugaru sa posla je riknuo i to vrlo cudno. Nece da cita i reze cd medije, ali zato sa dvd medijima nema problema? Nailazio sam na obrnutu gresku, nikada na ovu.

Posle 3 meseca prosecnog koriscena, drugaru sa posla je riknuo i to vrlo cudno. Nece da cita i reze cd medije, ali zato sa dvd medijima nema problema? Nailazio sam na obrnutu gresku, nikada na ovu.

Ja sam mislio da sam ja unikatan slucaj, samo kod mene se radilo sa 109D modelom.
To jeste kad pokusam da snimam obican CD ne da cvili, nego skici kao prase kad koljes. Dok sa DVD-evima nema problema. S pocetka sam mislio da je mozda do losih CD diskova, al se ispostavilo da je sa svim CDovima tako (skicanje)!!!

Poslednja izmena:

112D? Izuzetno cest kvar kod njega.
U poslednje dve ture, od njih 10, 4-6 komada se vrati u roku od par nedelja na RMA.

Pioneer 112d jedan od najgorih optika u poslednje vreme,svaki ima falinku,a najcesci kvar je to sto prestane da radi sa cd-r medijima. Tako da sto dalje od ovog uredjaja!!!

Poslednja izmena:
112D? Izuzetno cest kvar kod njega.
U poslednje dve ture, od njih 10, 4-6 komada se vrati u roku od par nedelja na RMA.

Naravno, cene su smesne, znaci zakida se na kvalitetu i pouzdanosti. Verovatno prazne magacinske zalihe.

Meni se isto (ne prepoznaje CD) desilo nakon godinu i nedelju dana :wall:(prosecnog) rada sa NEC 3540A.

Pioneer i NEC su dugo vremena koristili isti čipset u rezačima (trenutnu situaciju ne znam).

Drigi DVD u mashini mi je Pioneer 111D@L i sa njim sam extra zadovoljan - pouzdan i cita sve za razliku od NEC-a koji je katastrofa losh citac.

Danas bih trebao da iskopiram 40dvd-ova.
Interesuje me koje je realno vreme potrebno za taj posao i koji je najsigurniji a ujedno i najbrzi nacin ?
Moja racunica je 10tak minuta za iscitavanja dvd-a i isto tolko za rezanje. 20 minuta po kopiji za 40 kopija bi mi trebalo 13 sati :shock: ako bih rezao jedan za drugim.

Bilo kakve preporuke i saveti ?

/valjda sam u pravoj temi, u suprotnom molim premestaj :)

Izdrzljivost?! Odlican - do prve krivine :d

Pa prelistaj malo forum, imas slicnu temu na 100 mesta, ja sam svoje vec odavno rekao u vezi sa 112. Dve reci: los proizvod.

Imam 11d i 112d i rade mi kao zmajevi. mislim da su pioneer i sony ubedljivo zakon. Šta je sve preziveo ovaj d111 i još uvek radi!!!

Vrh Dno