Šta je novo?

pioneer 111d ne vidi vise diskove

ivman

Slavan
Učlanjen(a)
22.09.2008
Poena
309
od pre par dana pioneer 111 ne vidi ni jedan disk,kad ubacim disk on ga zavrti par sekundi onda zastane i posle toga bi trebalo da ocita disk medjutim to se ne desava probao sam sa svim vrstama diskova dvd,cd,rw,ubacio sam mu i novi firmwear ali i dalje ne vidi diskove,pitanje je da li zna neko dal postoji mogucnost da se ovo popravi odnosno dal je moguce neko stelovanje

Verovatno mu je otisao laser.

Nemoj da se bakces sa tim, kupi novi rezac ovih dana su dz.

Probaj da ocistis socivo od lasera, mozda je zaprljano.

cistio sam socivo i ne pomaze,ustvari ovde je pravo pitanje dali neko zna kako rezac uopste prepoznaje da ima disk izgleda da je ovom upravo taj deo crko,a kupio sam odmah nov rezac nego mi zao da ovaj bacim a da ne probam prvo da cacnem nesto po njemu zato sam i postavio pitanje mozda neko ima ideju sta bi mogo da pokusam

prepoznaje disk upravo preko lasera/sociva.. iliti "optical pickup".
pa pokusaj da kupis novi ;)

ne isplati se da gubis vreme, sanse su male da se popravi, ipak je to optika

nego mi zao da ovaj bacim a da ne probam prvo da cacnem nesto po njemu zato sam i postavio pitanje mozda neko ima ideju sta bi mogo da pokusam
Pa ja sam pisao kako pojačati snagu lasera na Pioneeru. Meni je od tada počeo da čita bolje nego kad je bio nov (ali, sasvim je prestao da piše). Ako sam ispravan kombo izbacio (i poklonio jednom prijatelju) da bi za čitanje ostavio ovaj poluispravni Pioneer onda valjda to nešto govori o kvalitetu njegovog čitanja.

Vrh Dno