Šta je novo?

PIO 4 mode

kicba

Slavan
Učlanjen(a)
11.07.2007
Poena
319
"Also check what DMA mode the 111D is running in, that'll be in Device Manager & the IDE/ATA controller section. You should get Current Transfer mode is Ultra DMA, PIO mode 4. Or, check the BIOS SETUP for the PIO mode, and make sure it is 4. "

Dakle treba da prebacim moj rezac Pionir 111D u PIO 4 mode. Gledao sam u biosu i tamo izgleda nista ne mogu da menjam, niti mi pise nesto PIO mode itd...

Trenutno mi stoji u Ultra DMA Mode 5, kad ga pogledam iz device managera.

Zna li neko da pomogne?

A zašto bi trebao da prebacuješ rezač u PIO mode uopšte? U PIO modu transferi su značajno manji i rezač ne radi kako treba, em što PIO mod drastično usporava celu mašinu.PIO mod 4 jeste najbrži među PIO modovima, ali ja ne vidim zašto bi neko uopšte želeo da mu rezač radi u PIO modu a ne u UDMA modu.

Imam problem sa rezacem mojim Pionir 111D i imam problema sa rezanjem DL diskova. Nasao sam ovo gore, lik je rekao da ga prebacim u taj mod i da ce mi raditi normalno.

Aj ako znas reci mi kako? Pa cu ja da probam, a ako ne uspe vraticu ga.

Taj koji ti je to rekao je ******.U PIO modu tek rezač neće raditi.
Kakav ti konkretno imaš problem sa DL diskovima? Moguće je da je problem u samom rezaču.

Nemam samo ja, vec skoro svi koji imaju Pionir 111D. Neki put nareze, neki put ne nareze nego zablokira, a neki put nece ni da krene da reze.

Konkretno rezem xbox igre, i to gore mi se desava. Ja sam guglao, i nasao sam ovo gore resenje, gde lik kaze da mu posle ovoga radi sve super.

Samo da napomenem da rezac reze sve ostalo najnormalnije.

Vrh Dno