Šta je novo?

Pinnacle tv problem

borab

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
860
Posle skoro 2 god rada kod prijatelja, kartica ( ili nesto drugo) je pocela da pravi probleme. Uredno se startuje Pc vision, ali se posle par minuta, tv slika izgubi, a ton se sa tog kanala i dalje cuje. Direct x je 9, nema znakova pitanja, a Os je Win Xp Sp1. Nisam imao vremena da se nesto preterano udubim, sem sto sam deinstalirao i instalirao kartu i sw. Znam da bi format c: resio problem, ali oni nece da se radi format?

Hm da, to se i meni desavalo nekoliko puta ali se problem sam od sebe resavao. Nisam se bas usrecio kupovinom te kartice.. Sacekaj malo, mozda se sam popravi

Taj software od pinnacle-a je teski krsh :crash:
Stavi ti lepo ChrisTV pa da vidish kako pinnacle radi sa njim. ;)
Brze se menjaju kanali, bolja je slika...
Sto je najbolje podrzava i daljinac od pinnacle-a. :D

Licno sumnjam da je software u pitanju (imao sam 4 god pinnacle,prvo analogni 2,5god a onda digitalni).......
Tako kako si ti opisao problem je crkao taj digitalni pinnacle...
Ako je za utehu ustanovio sam zasto je crkao......glavni cip se uzasno mnogo (bolesno mnogo) zagrevao i na kraju crkao......moj drugar koji ima istu takvu karticu (i isto mu se ludacki zagrevala) stavio je ventilator na sam cip,i zbog toga mu taj tuner i danas radi......

Nadam se da je kod tebe software,ali kao sto rekoh sumnjam...
Probaj tu karticu na nekom drugom kompu,pa ako radi onda resavaj dalje sa software-om,ako ne onda kanta za smece ili zid ne ginu.....

I ja cisto sumnjam da je software.. bilo je trenutaka da i kod mene Pinnacle u kombinaciji sa PCTV Vision-om malo pobrljavi.. ali to je bilo iskljucivo zbog brljanja i instalacije novih uredjaja.. skenera, stampaca i slicno.. add/remove programa, driver-a je resio problem..
Licno, probao sam nekoliko programa za gledanje TV-a na pomenutoj kartici.. mozda se sa DScaler-om (4.1.15) dobija malo bolja slika pri gledanju... ali, sto se tice snimanja .. uvek sam najbolje rezultate dobijao sa PCTV Vision-om u kombinaciji sa VirtualDub-om... Zato, sveukupno... ne bih menjao software.

Poz
gox

Reseno. Pinnacle driveri 5.50, su resili ceo ;problem, bez format diska.

Odlicno....ima srece.....
Nemoj da zaboravis (nije ni skupo) da ubacis neko malo hladjenje na tu karticu,ili bar neki ventilator blizu nje (8-icu)......

Pipni je dok radi,i sve ce ti biti jasno :)

Ja imam software 5.50 build 149 i tu ringlu od digitalnog tjunera i sve radi ko metak vec 3-4 godine (bez hladjenja). Snima u sve formate (DV, MPEG2,Divx..... bez drop frame), prebacuje kanale gotovo trenutno, remote (serial) se programira bez problema i moze se koristiti za kontrolu u svim drugim aplikacijama.......

Sve u svemu prezadovoljan sam sa karticom (probao sam i leadtek, terratec, ati, i kineze).

PS: bilo je drop frames ali na slabijoj masini, sada sa semp2500+, nf3, 1gb ram, radi savrseno.

Vrh Dno