Šta je novo?

Pinnacle TV daljinski bez TV kartice

jaksa

Odeljenje za zaštitu naroda
Super Moderator
Učlanjen(a)
04.06.2002
Poena
985
Moze li se iskoristiti kao daljinski za PC i kako?
Da li ga je iko kacio na IT7-MAX2 koja nema serijske portove uz pomoc com>usb adaptera na usb?

jaksa je napisao(la):
Moze li se iskoristiti kao daljinski za PC i kako?
Da, naravno... i to za dosta stvari (citao sam negde kako je neki tip probao i CS da igra preko njega... samo, malo mu je lagovalo :D). Samo ga treba lepo programirati, jer on u osnovi emulira tastaturu. Znaci, komanda na tastaturi odgovara dugmetu na daljincu, pogledas dugme koje ti treba (imam sliku daljinca sa pobrojanim tasterima) i upises u profiles.ini. Ja ga koristim za MicroDVD i Winamp, kao i za gasenje kompa... za vise mi ne treba.
Kod Delimira imas njegov vec napravljeni profil za daljinac, sa podrskom za Winamp, JTV, ACDSee... Ja licno mogu da ti posaljem moj profiles.ini, ali tek za koji dan.

Inace, ima na PCTV disku sa drajverim .pdf o tome, pa baci pogled... tamo je sve detaljno (i prilicno dobro) objasnjeno.
jaksa je napisao(la):
Da li ga je iko kacio na IT7-MAX2 koja nema serijske portove uz pomoc com>usb adaptera na usb?
Ja ne... znas da ne volim P4 :D

Re: Re: Pinnacle TV daljinski bez TV kartice

Hvala!

CAR je napisao(la):

Polako, zavoleces :d

Re: Re: Re: Pinnacle TV daljinski bez TV kartice

jaksa je napisao(la):
Polako, zavoleces :d
Vidim da je simpson uradio domaci...

... uspesno te je preveo na tamnu stranu! :D:p

Re: Re: Pinnacle TV daljinski bez TV kartice

CAR je napisao(la):
Da, naravno... i to za dosta stvari (citao sam negde kako je neki tip probao i CS da igra preko njega... samo, malo mu je lagovalo :D). Samo ga treba lepo programirati, jer on u osnovi emulira tastaturu. Znaci, komanda na tastaturi odgovara dugmetu na daljincu, pogledas dugme koje ti treba (imam sliku daljinca sa pobrojanim tasterima) i upises u profiles.ini. Ja ga koristim za MicroDVD i Winamp, kao i za gasenje kompa... za vise mi ne treba.
Kod Delimira imas njegov vec napravljeni profil za daljinac, sa podrskom za Winamp, JTV, ACDSee... Ja licno mogu da ti posaljem moj profiles.ini, ali tek za koji dan.

Inace, ima na PCTV disku sa drajverim .pdf o tome, pa baci pogled... tamo je sve detaljno (i prilicno dobro) objasnjeno.

E ja nikako ne mogu da podesim da mi u RadLite-u radi pauza ajd ako imas posalji mi taj .ini fail na [email protected]
pozdrav

Re: Re: Re: Pinnacle TV daljinski bez TV kartice

Grobar je napisao(la):
E ja nikako ne mogu da podesim da mi u RadLite-u radi pauza ajd ako imas posalji mi taj .ini fail na [email protected]
pozdrav
Zao mi je, nemam za RadLite... samo za MicroDVD.

moze sve to i lakse....

Evo ti link, tu ces naci sve sto ti treba, imas softver kojim mozes bukvalno svaki program da konfigurises da ti radi preko daljnica. I CS probaj da pikas, ako si dovoljno uporan :) .
link http://www.boogersoft.com/projects/remote/

Imao sam Prolink i Leadtek karte, daljinci su radili ki upisani. Imao sam doduse ranije i PCTV ali bez daljinca.
Skoro sam uzeo nov PCTV s novim daljincem. U cemu je problem? Moram po cetiri - pet puta pritisnuti dugme na daljncu da bi se izvrsila neka komanda... A i kada se izvrsi :) cesto bude pogresna :) znaci umesto da npr ode u fulscreen, prebaci na neki kanal(nije do profiles.ini, koristim default a uzimao sam od dva ortaka njihove takodje default i isto se desava).
IC prijemnik mi je zalepljen za okvir monitora(ako je to bitno), baterije su nove i nikad ne pokusavam da prebacujem sa vise od 3m razdaljine. Probao sam jos jedan PCTV daljinac i jos jedan IC prijemnik - dozivljavam isti problem.
Da li je ovaj problem tu po defaultu ili moj PCTV, njegov daljinac, IC prijemnik, komp ili ja imamo problem? :)

poz

Nazad
Vrh Dno