Šta je novo?

Pinnacle PCTV (Rave) i Vista

jegulja

Čuven
Učlanjen(a)
23.05.2004
Poena
620
Da li neko koristi Pinnacle PCTV pod Vistom? Da li se za tu svrhu moze koristiti WDM drajver koji se inace koristi pod XP i da li u kombinaciji sa njom radi D-Scaler, recimo verzija 4.1.5?

DScaler4115 kao ni prethodni nerade, Vista mi je PCTV stereo prepoznala kao 110i, ali naravno nemam kroz sta da probam da li to i radi. Upravo skidam Pinnacle PC TV Centar PRO 4.70.1420 (215 MB) jer na Pinnacle-ovom sajtu pise da on treba da radi sa VISTOM, kao da je i katrica podrzana direktno iz Windowsa.

Bilo bi lepo kada bi jos neko pokusao da pomogne jer jos uvek neznam na cemu sam.

Poslednja izmena:
DScaler 4115 radi pod Vistom kod mene, sa Leadtek TV2000 Expert. Doduse, ne radi bas idealno, ima malo problema sa nekim kanalima, ali radi

DScaler 4115 radi pod Vistom kod mene, sa Leadtek TV2000 Expert. Doduse, ne radi bas idealno, ima malo problema sa nekim kanalima, ali radi

Ja sam se malo u medjuvremenu igrao sa PCTV i Vistom. Vista mi nije prepoznala karticu ali sam instalirao WDM drajver koji inace koristim i na XP i tu nije bilo problema. Instalirao sam i Dscaler 4115 i on se podigao ali prijavljuje problem sa overlay-em. E sada, kartica mi je nvidia 5900XT i drajver je Vistin pa je mozda u tome problem sa overlay-em. Skinuo sam drajvere sa Nvidi-jing sajta ali kaze da ne podrzava nista iz 5xxx serije. Ionako uskoro radim apgrejd pa cu videti kako stoje stvari kada se stave pravi drajveri za graficku.

@jegulja

Da bas tako DScaler javlja grsku sa overlay-em i kod mene je FX5900 ali nisam probao da menjam drajvere za nju. Mislim ako radi Leadtek TV2000 Expert sa DSclaer-om, nema razloga da neradi i Pinnacle PCTV jer ono sto je bitno to je da DScaler prepozna kartice, ali kako sto sam rekao to ne funkcionise za sada.

Skinuo sam Pinnacle PC TV Centar PRO 4.70.1420 kada tokom instalacije trazi serijski broj, pa sam ga batalio.

Ljudi pomagajte nekupuje mi se sada i druga TV karta. Negde sam na forumu video da je neko negde na forumu rekao da PCTV pod Vistom radi bez problema.

Ja sam se malo u medjuvremenu igrao sa PCTV i Vistom. Vista mi nije prepoznala karticu ali sam instalirao WDM drajver koji inace koristim i na XP i tu nije bilo problema. Instalirao sam i Dscaler 4115 i on se podigao ali prijavljuje problem sa overlay-em. E sada, kartica mi je nvidia 5900XT i drajver je Vistin pa je mozda u tome problem sa overlay-em. Skinuo sam drajvere sa Nvidi-jing sajta ali kaze da ne podrzava nista iz 5xxx serije. Ionako uskoro radim apgrejd pa cu videti kako stoje stvari kada se stave pravi drajveri za graficku.

Kod mene je ATI X700 Pro, i sa generickim drajverima iz Viste, i sa novim drajverima za ATI sve radi u DScaleru, jedino sto mi ne prikazuje sve kanale koje inace imam na XP. Dosta se ovde pise o tome da nVidia nije ucinila puno sa drajverima za vistu.
Sada sam i to resio novim PVR-om za Leadteka, tako da sve radi kao i u XP, pa DScaler drzim na drugoj Visti sa kojom se igram (budzim, podesavam, palim i gasim servise i tako to).

@jegulja

Da bas tako DScaler javlja grsku sa overlay-em i kod mene je FX5900 ali nisam probao da menjam drajvere za nju. Mislim ako radi Leadtek TV2000 Expert sa DSclaer-om, nema razloga da neradi i Pinnacle PCTV jer ono sto je bitno to je da DScaler prepozna kartice, ali kako sto sam rekao to ne funkcionise za sada.

Skinuo sam Pinnacle PC TV Centar PRO 4.70.1420 kada tokom instalacije trazi serijski broj, pa sam ga batalio.

Ljudi pomagajte nekupuje mi se sada i druga TV karta. Negde sam na forumu video da je neko negde na forumu rekao da PCTV pod Vistom radi bez problema.

Nadam se da cu za koji dan moci da probam PCTV sa drugom grafickom i korektnim drajverima za tu graficku pa cu javiti rezultate. Vec ranije sam pomenuo da WDM drajveri za samu PCTV karticu deluju OK pod Vistom. U atacmentu WDM drajveri za PCTV koji se (izgleda) slazu sa Vistom.

Prilozi

• PCTV WDM.ZIP
    82.1 KB · Pregleda: 77
Nazad
Vrh Dno