Šta je novo?

Pinnacle PCTV Problem

Gvozden

Čuven
Učlanjen(a)
10.01.2003
Poena
620
Kada snimam TV program(Pinnacle PCTV), posle 10-20 minuta, komp se sam od sebe odloguje ili se zablokira pa ga gasim na silu, a ponekad kad koristim time shift dozivim i PLAVI ekran. Da li ima veze sto je GK sa samo 32MB?
Komp u ostalim situacijama sasvim fino funkcionise.
My Comp:
Win2000
Asus A7V266-E
AMD Athlon XP1600+
256MB
40 GB Maxtor
Asus V7100pro GF2 MX400 32MB TV-out
i dalje valjda nije bitno...:(

Da li mozda imas Live! zvucnu kartu?

Gvozden je napisao(la):
Kada snimam TV program(Pinnacle PCTV), posle 10-20 minuta, komp se sam od sebe odloguje ili se zablokira pa ga gasim na silu, a ponekad kad koristim time shift dozivim i PLAVI ekran. Da li ima veze sto je GK sa samo 32MB?
Komp u ostalim situacijama sasvim fino funkcionise.
My Comp:
Win2000
Asus A7V266-E
AMD Athlon XP1600+
256MB
40 GB Maxtor
Asus V7100pro GF2 MX400 32MB TV-out
i dalje valjda nije bitno...:(
Da li si probao da grebujes sa np VDubom?
BTW Pod 98 i meni je blokirao, dok u XP ne, medjutim dolazi mi do desinhronizacije slike i zvuka ali to je do makine:
ASUS a7v-133c
TBird 1G
Eagle mx400 32
Maxtor 40GB 5400
256RAM NCP...

1. Zvucna je integrisana na ploci CMI8738/C3DX PCI

2. Olfrude, moram priznati da te ne razumem(sta je vDub?). Ja jednostavno pritisnem REC, sve krene OK, a posle nekoliko minuta u najboljem slucaju imam pred sobom Windows Logon prozorce.:(

vdub je skracenica od Virtual Dub
i to ti je program sa kojim mozes capturovati
i kompresovati razne video formate
skini ga sa neta i probaj, mada ne verujem,
posto miro obicno najbolje radi sa svojim softverom
Takodje nije u pitanju ni memorija na grafickoj.
Oslobodi malo vise prostora na hardu pa probaj onda,
a mozda ti puca i zbog pregrejavanja procesora,
prati njegovu temperaturu pri grebovanju
(ako imas programce za to)

Majstor je napisao(la):
vdub je skracenica od Virtual Dub
i to ti je program sa kojim mozes capturovati
i kompresovati razne video formate
skini ga sa neta i probaj, mada ne verujem,
posto miro obicno najbolje radi sa svojim softverom
Takodje nije u pitanju ni memorija na grafickoj.
Oslobodi malo vise prostora na hardu pa probaj onda,
a mozda ti puca i zbog pregrejavanja procesora,
prati njegovu temperaturu pri grebovanju
(ako imas programce za to)
U prav si sto se tice skracenice, medjutim to uopste nije cinjenica da miro radi najbolje sa svojim softverom, a sto se tice vduba, on je veoma priznat i kvalitetan (ne preterano komplikovan program). U svakom slucaju obrati se delimiriu, koji moze najvise da ti pomogne posto (ako se nevaram) je strucnjak u ovoj oblasti.
POZ:wave;

Temperatura procesora se digne pri snimanju za svega 2 stepena(42-44), a CPU Usage osciluje izmedju 30-45% .(sa retkim skokovima do 100%). Kad se napuni memorija, hard odradi stvar. 11GB, koliko imam slobodnog prostora, ne bi smelo da utice da komp prsne posle 5 min snimanja.:confused:
A sada odoh da potrazim delimira:wave;

Koji verziju TV Vision-a imas i koje parametre pri snimanju koristis? (rezolucija, kodek)

Pri startovanju PCTV Vision-a pise Version 2.5, a na CD-u V5.0. :confused:
Za Video Capture: VCD, on sam odredi Compression:MPEG 1, Bit rate 1.15, Size 352x288 (mozda da probam Custom, pa DviX?)
:hair: :hair: :hair: Dok sam proveravao koja je verzija u pitanju( iskljucio sam, pa ponovo startovao PCTV Vision) slika se zamrzla i usledio je PLAVIEKRAN!(pri tom sam dakle bio na netu i gledao sam Simpsons u Real One-u mada to ne bi trebalo da mu smeta?)

Da postoji Smile koji izvrsava samoubistvo, sada bih ga stavio!:boom:

Uradi Disable u directx-u pod display, directx features
pa ih onda ponovo enable-uj
zvuci bezazleno ali ipak pokusaj

Gvozden je napisao(la):
Pri startovanju PCTV Vision-a pise Version 2.5, a na CD-u V5.0. :confused:
Za Video Capture: VCD, on sam odredi Compression:MPEG 1, Bit rate 1.15, Size 352x288 (mozda da probam Custom, pa DviX?)
:hair: :hair: :hair: Dok sam proveravao koja je verzija u pitanju( iskljucio sam, pa ponovo startovao PCTV Vision) slika se zamrzla i usledio je PLAVIEKRAN!(pri tom sam dakle bio na netu i gledao sam Simpsons u Real One-u mada to ne bi trebalo da mu smeta?)

Da postoji Smile koji izvrsava samoubistvo, sada bih ga stavio!:boom:

To znaci da ti je driver za miro verzije 5.0, a to 2.5 je samo verzija PCTV Visiona. Da li ti mozda TV kartica deli IRQ sa muzickom, i/ili modemom. Nisam siguran, ali mislim da postoji driver na netu kako za 98, tako i za 2000 i XP. Pokusaj dakle da delas u ovim pravcima.

pored ostalih intervencija obavezno defragmentuj disk.
ako nisi skoro moguce da je to jedan od razloga.

kaiser je napisao(la):
pored ostalih intervencija obavezno defragmentuj disk.
ako nisi skoro moguce da je to jedan od razloga.
Ne verujem da to moze prouzrokovati probleme ovakvog tipa. A ni Defragmentacija danas nije kao sto je nekad bila.:D

Nazad
Vrh Dno