Šta je novo?

Pinnacle PCTV Pro PROBLEM

pedja7

Slavan
Učlanjen(a)
18.02.2005
Poena
301
Imam TV/FM karticu Pinnacle PCTY Pro i instaliran operativni sistem windows XP sa service pack-om 2. Problem se javlja kada prebacim sa radia na tv mod. Naime tada nemam slike samo se cuje zvuk sve dok ponovo ne upalim PCTV. Probao sam sa verzijama 5.5 i 5.9 ali uvek imam isti problem.
Da li neko zna zbog cega i kako mogu taj problem da resim?

Probao sam sa verzijama 5.5 i 5.9 ali uvek imam isti problem.
Da li neko zna zbog cega i kako mogu taj problem da resim?
Gde si nasao verziju 5.9? Na sajtu ima samo do 5.50a.

Bane-Nis je napisao(la):
Jesi skinuo sa Pinnacle sajta patch za XP SP2?

Meni sa frishko instaliranim XP SP2 ova kartica radi idalje bez ikakvih problema...i interesuje me da li je neko skinuo taj patch za XP SP2 i ima li poboljsanja...? :trust: Da znam da li da krpim ili da ostavim kad sve radi kako treba... :d

Ja bih ostavio kako jeste. Evo zasto: Imam "pctv stereo" dakle bez fm, sa philips 7134 cipom. Uz karticu dolazi pctv vision 5.9. Kada sam je instalirao sve je radilo uobicajeno. Onda sam hteo da probavam i druge softvere i eventualne drajvere (ali nisam znao da se ova kartica bitno razlikuje od drugih pctv varijanti), pa sam zavrsio tako sto sam imao veoma pucketav zvuk dok se gledaju programi, a sto je izgleda posledica deljenja irq-ova iako pctv asistant ume da prijavi da problema nema. Uz to, program dscaler, koji je inicijalno korektno radio (osim sto je zvuk bio mono) vise nisam mogao da korektno namestim.

Na novo instaliranom sistemu sa slipstrimovanim winxp+sp2 kartica nema sanse da korektno radi bez patch-a sa pinaklovog sajta (bar kod mene).
Eventualni problemi koje ljudi mogu da imaju sa ovom karticom cini mi se da mogu da se rese prebacivanjem kartice u neki drugi slot (zbog deljenja irq-ova). Takodje miscrosoft je opisao problem sa nekim tv tunerima, ali patch ne moze da skine sa njihovog sajta vec ga oni salju na zahtev, u sustini radi se o updateovanom fajlu quartz.dll.

E sad, imam pitanje za one koji koriste 'pctv stereo". Da li koristite neke druge programe, za gledanje i capturing, osim onoga sto je doslo na cd uz karticu.

Poslednja izmena:
Probao sam ih gomilu a najvise sam se zadrzao na VDub-u. Pre neki dan sam snimao All Star preko PCTV-a i ispalo je sasvim ok, jos samo da ga kompresujem i bice ok. Cini mi se da se malo desinhronizuje slika sa zvukom, a kad sam premotao na kraj snimka, sve je bilo u redu

:wave: JA imam PCTV pro (sa crvenom plocom)kartica mi je donesena na poklon iz Svapske i radi perfektno s obzirom da je nekad prikljucim na obicnu antenu (logu).Snimam u DV kada radim preko njihovog suftvera manda nemogu u MPEG 2 jer treba da se doplati nekih 5 funti pa zatu koristim Ulead video studio 8 i sve sljaka OK.Nemoram da kazem da to posle kompresujem u XMPEG 5.0.3 i sve je u najbolljem redu.Znaci bez patch radi odlicno

Nikad nisam imao toliko problema s nekom komponentom kao sto je to bio taj Pinnacle. Prvo sam imao obican najjevtiniji PCTV pa mi je crkao antenski ulaz pa sam dobio zamenu u vidu PCTV Stereo kod koga mi je seckala slika i nesto brljavila kad se snima (crne horizontalne linije). Sad sam se zamenio sa drugarom i uzeo njegov PCTV star nekoliko godina i on radi ali ne znam dokle ce. Jako probirljiva i cuda kartica, nekome radi savrseno a nekom bas i ne.

2 zokitrb: Imas ovde post nekog lika koji je namestio da snima u bilo kom formatu tako sto je neki .dll fajl prekopirao preko neceg drugog, sad sam zaboravio sta i kako, lupi search

DS9 je napisao(la):
E sad, imam pitanje za one koji koriste 'pctv stereo". Da li koristite neke druge programe, za gledanje i capturing, osim onoga sto je doslo na cd uz karticu.

Imam bas taj PCTV stereo, samo problemi neki sa njime... :( DScaler ocajno radi sa njieme, radi i onda kad izmenjas par kanala ili nestane zvuka ili slike pa mora restart kompa posto se zapravo tuner zaglavi nekako :zgran: "Vision" je ocajan program sa svakog aspekta pogotovo kad se poredi kvalitet slike koji moze sa dscalerom da se dobije. KOrsitim zadnji Chris TV sa dscaler deinterlacerom i zadovoljan sam, slika je mnogo bolja, nestaje win strelica u fullscreen modu itd. Problemi same kartice ostaju na zalost i u njemu, sporo prebacivanje kanala, skoro svaki put moram dva puta da poteram program jer prvi put nece da inicijalizuje tuner kako treba (ovo se desava ponekad i sa visionom, samo redje) Nisam jos uspeo da nateram sve stereo kanale na oba zvucnika, kako bi i trebalo naravno. Dosta kanala je stereo i cuju se samo na jednom zvucniku (levom ili desnom, u zavisnosti od kanala) neki rade ok tj. ima ih na oba zvucnika i stereo su. Sa PCTV vision-om nisam imao ovih problema posto ni jedan kanal ne radi u stereo varijanti pa sam morao da forsiram mono :( jebo ih program...napisao ga je lokalni mesar za pola sata...nikada, ali nikada vise necu uzeti pinnacle TV tuner.

Hm, izgleda da svako od nas koji ima "pctv stereo" ima nekako drugacije probleme. Recimo, kod mene nema problema sa zvukom, stereo je ok na kanalima koji ih podrzavaju, a mono se cuje na oba zvucnika. Doduse, nakon cackanja pod dscalerom desavalo mi se da npr. dobijem zvuk samo na jednom zvucniku, ili potpuno razdesim sliku ali mi se to cini logicnim jer programi tipa dscaler direktno pristupaju tvtjuneru, bar tako objasnjavaju tvorci programa.
Btw, citajuci neke savete po drugim forumima, u principu se savetuje cista instalacija instalacija winxp, zatim drajvera i pctv vision, a tek nakon toga primena servis pack-ova.

@gx-x
Ovo sa pokretanjem christv iz dvaput se i meni desava.

Poslednja izmena:
Kad menjam kanale, treba mu jako dugo vremena da prebaci na sledeci i obavezno se desinhronizuje slika i zvuk. Evo iskljucio sam noise filter i sve je ok, slika se uopste nije pokvarila...

ma slika na kartici je super, to stoji, ali eto, vidis i sam, samo neki problemi....

Imam PCTV Rave i upotrebljavam PCTV Vision 5.5 ali mu je capture uzasan. :wall:
Tj. imam samo dvije opcije za capture: MPEG1 AVI i miroXL (!?).

Na pinnacle sajtu pishe da se za nekih 30€ moze skinuti neki dodatak koji omogucuje da se snima sa izmedju ostalih DIVX kodekom. Zanima me dali IKO zna gdje ima taj pretpostavljam .dll fajl (ne placa mi se kreditnom :d ) da se skine ? Htjeo bih da snimam u DIVX:u direktno sa PCTV Vision softverom bez drugih programa.

Pretrazio sam CHITAV Internet kao i ovaj forum i nigdje ni traga ni glasa....help please... :wave:

ej pa na to sam mislio! ajd potrazicu negde taj fajl pa ti saljem

hehe ma okej :]

alo ljudi, dajte bar naziv tog fajla, nemojte da ste tako skromni :) Mozda bi mogli i da ga okacite negde ako nije velik ili ga posaljite meni, okacicu ga ja na svom sajtu.

gx-x je napisao(la):
alo ljudi, dajte bar naziv tog fajla, nemojte da ste tako skromni :) Mozda bi mogli i da ga okacite negde ako nije velik ili ga posaljite meni, okacicu ga ja na svom sajtu.

Evo ja sam ga okachio.
All the credits goes to Prole. :)

Prilozi

• VisionID[1].dll.zip
    18.7 KB · Pregleda: 128
Za one koji koriste "pctv stereo", a uz nju dolazi pctv vision 5.9, cisto da se zna ovaj fajl iz atacha ne radi.
Jel` moze neko da potvrdi da kartica "pctv stereo" radi sa pctv vision 5.50(a).

Poslednja izmena:
upravo htedoh da to kazem...ni kod mene ne radi :( Ahh, nema veze, i tako koristim chrisTV gde sve radi :d

Nazad
Vrh Dno