Šta je novo?

Pinnacle PCI Performance enhancer

PPE - Pinnacle PCI Performance Enhancer

Optimize your video computer system for more speed

Pinnacle video editing boards like DC30 or DV500 require a certain bandwidth on the PCI bus to
transfer video and audio data. Without that, problems like dropped frames or bad frames may occur
during video capture or video output.
Such problems are typically caused by other PCI devices consuming too much bandwidth, and/or by
wrong PCI settings within the BIOS setup.
The PPE tool attempts to improve the data bandwidth by changing some BIOS PCI settings. In most
cases it cures the dropped frames / bad frames problem, in some cases it does not help, and in some
cases it makes the PC work worse than before.

U praxi - nicemu, osim sto latenciju Pctv kartice podigne na 248.

Pa jal da instaliram il jok? :)
PCTV Pro

Instaliraj, ako imas probleme sa slikom, ali je mala verovatnoca, po mom iskustvu, da ce ih to programce otkloniti.

imam jedno srodno pitanje - kad u biosu povecavam/smanjujem pci latency (ticks) sta se desava? default mi je 32, al' mi se cini da mi stabilnije rade zahtevniji tv programi od kad sam ga stavio na 35...

delimir je napisao(la):
Instaliraj, ako imas probleme sa slikom, ali je mala verovatnoca, po mom iskustvu, da ce ih to programce otkloniti.
Pa, "problemi sa slikom" se svode na standardne, nešto slabiji prijem, instalirao sam ga i naravno ništa se ne menja :) Jel ima to još neku namenu, pa da ga ostavim, ili da brišem pošto ne služi ničemu?
NF2 čipset, ako nešto znači.

Meni je PPE poboljsao brzinu menjanja kanala......samo to (i nista vise) :)

"Cemu to sluzi a jos uz to i neradi?"

Zaista i ja nisam primetio neku razliku (dok sam imao Pinnacle).

Nazad
Vrh Dno