Šta je novo?

pinnacle & JTV howto

carlos

Čuven
Učlanjen(a)
21.08.2001
Poena
619
treba da namestim jtv da radi sa
pinnacle pctv rave na win98

koji chip ima pctv rave?
ovaj jtv je prilicno konfuzan?

treba da namestim jtv da radi sa pinnacle pctv rave na win98

Takođe, treba da namestim Pinnacle PCTV da radi sa JTV-om. Mislim da je razlika u odnosu na rave samo u daljinskom. JTV radi - pušta sliku i zvuk i teletekst, ali nisam našao odgovarajući tuner u opcijama, tako da ne mogu da promenim kanal - ostaje poslednji izabran u Vision-u.

Da li neko zna kako da ga osposobim da radi? Pozdrav.

Ja imam samo zvuk :)

Dajte ljudi koji chip je na PCTV-u ?

Ne smem da razvaljujem masnu, nije moja.

Kod mene za card stoji Pctv a za tuner pinacle pctv tuner.
To ti je to.

A evo ti i model tunera posto izgleda da ga nemas u toj verziji JTV-a. Prekopiraj fajl iz attachment-a u folder C:\Program Files\JTV\Tuners ili gde si vec instalirao jtv i to bi bilo to.

Imam taj fajl, i auto-scan nalazi program na svakom kanalu, a u stvari uopšte ne upravlja tjunerom. :( I kod mene za card stoji Pctv a za tuner pinacle pctv tuner.

Da li ti je kartica za digitalnim tunerom(tanki, bez ant direktnog ulaza)?. Ako jeste, onda ti JTV nece raditi, posto njegov drajver "ne zna" da upravlja ovim tunerom (MT2032).
Izvodio sam razne "vudue", sa podmetanjima drajvera, menjanjem IO, MUX adresa, ali nista nije pomoglo.
Ako neko zna resenje, ...

Za identifikaciju kartica, pogledaj(te)
http://home.t-online.de/home/gunther.mayer/bttv/bttv-gallery.html

Jeste, to je taj. Da li neko zna neku drugu alternativu Vision-u? DScaler i K!TV nisam uspeo da podesim.

ChrisTV - Odmah iza JTV-a po kvalitetu ( a ima i neke prednosti)

Ne radi ni ChrisTV 3.0 final! :confused: Kartica je Pinnacle PCTV, nova, kupljena početkom februara... Sa Visionom radi k'o sat. :confused:

Covek ga je bas pravio uglavnom za PCTV, ali i ostale kartice sa istim cipom... Cak i na strani pise da je u potpunosti podrzava...
Video sam te nove sa slim tunerom, moja je sa onim vecim iz koga ide antenski ulaz... Izgleda da ona zeza i da nije bas kompatibilna...
Probaj sa onim alternativnim drajverom, umesto pinnacle-ovog originalnog, mozda uspe... pisalo se vec o njemu...

vamosalaplaya je napisao(la):
Ne radi ni ChrisTV 3.0 final! :confused: Kartica je Pinnacle PCTV, nova, kupljena početkom februara... Sa Visionom radi k'o sat. :confused:

Kod mene ChrisTV radi bez problema (PCTV Pro, 5.11)

Jes, kad bolje razmislim, nema razloga da ti ne radi...
JTV pravi problem jer koristi svoje drajvere i ne oslanja se na wdm drajvere od kartice, pa zbog toga izgleda da ova novija PCTV kartica nije podrzana...
Ali sve ostale wdm aplikacije bi trebalo da ti rade, znaci ako ti radi iuVCR, WinDVR, mora i ChrisTV da ti radi...

Kartica ima slim tjuner. Sad, radi iuVCR... ChrisTV izbacuje par grešaka pri startovaju, i nakon toga je neupotrebljiv. OS je Win98SE stavljena pre 20-tak dana... možda je to!?

Pa ako si skinuo ovu 3.0 finalnu verziju, i sve namestio kao sto treba, i opet imas greske, tj. nece da ti radi, onda je to najverovatnije zbog 98-mice...
Jerbo, wdm drajveri generalno i nisu bas predvidjeni za win98, vec nekako vise za ME a narocito 2k i XP... Mislim rade oni, ali sto bi se reklo, nije to to... To ti i sam iuVCR preporucuje...
98-ca se vise oslanjala na vfw tehnologiju...
znaci, upgrade :)

Nazad
Vrh Dno